GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ψάχνουν την Αγγελική. Νέα στοιχεία για τη συνεργό του Ξηρού

Νέα ευρήματα φαίνεται να έχει στη διάθεσή της η Αντιτρομοκρατική, η οποία συνεχίζει τις προσπάθειές της να εντοπίσει την Αγγελική. Η κοπέ...

Νέα ευρήματα φαίνεται να έχει στη διάθεσή της η Αντιτρομοκρατική, η οποία συνεχίζει τις προσπάθειές της να εντοπίσει την Αγγελική. Η κοπέλα, σύμφωνα με καταθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, προσπαθούσε να ενημερωθεί για την αγοραπωλησία εύφλεκτων υλικών
Η υπάλληλος, όπως αναφέρει, της εξήγησε ότι πρόκειται για ιδιαίτερα εύφλεκτο υλικό: "Μου απάντησε ότι θα το χρησιμοποιούσε ο θείος της, ο οποίος βρίσκεται στην Εύβοια και ασχολείται με το μοντελισμό. Σε σχετική ερώτησή μου αναφορικά με την ποσότητα που θα χρειαστεί, αυτή μου είπε ότι θα χρειαζόταν 20 ή 40 λίτρα. Εν συνεχεία παρότι μου φάνηκε υπερβολικό το νούμερο για τη συγκεκριμένη χρήση, τη ρώτησα στοιχεία αναφορικά με την εταιρία του θείου της για να κάνω επιβεβαίωση. (…) Διευκρίνησα εκ νέου τις προϋποθέσεις αποδοχής μιας ενδεχόμενης παραγγελίας και εν συνεχεία αποχώρησε. Έως και σήμερα δεν έχει υπάρξει νεότερη επικοινωνία".

Η αποθήκη
Το ακίνητο στον Ασπρόπυργο ενοικιάσθηκε -σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη- από άνδρα ηλικίας μεταξυ 55 και 60 ετών, τον οποίο και αναγνώρισε από φωτογραφίες που του επέδειξε η ΕΛ.ΑΣ.
Είπε χαρακτηριστικά: "Αρχές Σεπτεμβρίου του 2014 δέχθηκα κλήση από άγνωστο άνδρα ότι επιθυμούσε νοικιάσει αποθήκη και ήθελε να τη δει. Λίγες ημερες μετά συναντήθηκα με έναν ανδρα κοντα στην είσοδο αποθήκης που με περίμενε. Ηταν περίπου 1,75 μ. , ηλικίας περίπου 55 με 60 χρονων, χωρις μαλλιά στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού, με ανοιχτόχρωμο δέρμα ξυρισμενος αδυνατος. Του είπα να συντάξουμε τα συμφωνητικά μισθωσης και μου απαντησε ότι δεν χρειαζεται. Επεμεινα και μου ανεφερε πως δεν εχει μαζί την ταυτοτητα του και δεν θυμαται το ΑΦΜ του. Ωστοσο, προβήκαμε στη συνταξη σχετικών συμφωνητικών με τα στοιχεία που μου δηλωσε προφορικά. Εν συνεχεια μου εδωσε το ποσο των 1.200 ευρώ που μου είχαμε συμφωνησει για 3 μηνες.".
Λίγο πριν λήξει το συμβόλαιο του τηλεφώνησε μία νεαρή γυναίκα, η οποία του συστήθηκε ως η κόρη του ενοικιαστεί, ζητώντας του να ανανεωθεί η συνεργασία τους. Ο μάρτυρας επέμεινε στο να του προσκομιστούν τα στοιχεία του ενοικιαστεί και έτσι τελικά δεν συνεχίστηκε το μίσθωμα.
Εργασία για τους πολιτικούς κρατούμενους
Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί μετά τη σύλληψη του του Χριστόδουλου Ξηρού, περιλαμβάνονται και οι καταθέσεις των γονιών της Αγγελικής, οι οποίοι αναγνώρισαν την κόρη τους από από τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Ο πατέρας της Αγγελικής κατέθεσε ότι "οι επικοινωνίες μας μέσω τηλεφώνου ήταν γενικά αραιές μέχρι και τα τέλη του καλοκαιριού. Αρχές καλοκαιριού επέστρεψε στο οικογενειακό μας σπίτι. Τελευταία φορά την είδα περί τα τέλη Αυγούστου. Όταν έφυγε μου είπε ότι θα πήγαινε στην Κομοτηνή για να ολοκληρώσει τις σπουδές της. Μαζί της πήρε λίγα ρούχα".
Αντίστοιχα, η μητέρα της υποστήριξε: "Αρχές καλοκαιριού μου ανέφερε πως ήθελε να κάνει μία εργασία σχετικά με τη σχολή της. Η εργασία σχετιζόταν με φυλακισμένους και συγκεκριμένα θυμάμαι πως μου είχε πει με πολιτικούς κρατούμενους. Δεν μου είχε αναφέρει κάποιον συγκεκριμένο. Δεν γνωρίζω αν τελικά επισκέφθηκε κάποια φυλακή. Μου είχε αναφέρει ότι θα πραγματοποιούσε κάποια στιγμή επίσκεψη στις φυλακές Κορυδαλλού αλλά δεν γνωρίζω αν τελικά πήγε".
Την Αγγελική αναγνώρισε και ο ιδιοκτήτης της μονοκατοικίας στο Λουτράκι, ως την κοπέλα που είχε νοικιάσει το διαμέρισμα. Στην κατάθεσή του, υποστήριξε πως είχε χρόνια να το νοικιάσει διαμέρισμα καθώς και ότι δεν είχε βάλει καν αγγελία. Τελικά, τον προσέγγισε μεσίτης ο οποίος του είπε ότι ενδιαφέρεται μία κοπέλα, χωρίς να μου περισσότερες λεπτομέρειες.

"Αρχές Οκτώβρη συναντηθήκαμε με το μεσίτη και την κοπέλα. Ήταν σχετικά κοντή, περίπου 1,65 με ξανθό μαλλί, με αδύνατη σωματική διάπλαση, φουρούσε σκουλαρίκι στη μύτη και συστήθηκε με το όνομα Ελένη Μελάνη" είπε στις αρχές προσθέτοντας ότι "την ενημέρωσα σχετικά με το ύψος του ενοικίου, δηλαδή τα 500 ερυώ. Επίσης, μου είπε πως συχνά στο διαμέρισμα θα έμενε κάποιες μέρες με έναν φίλο της και πως κάποια στιγμή θα ερχόταν και ο πατέρας της".

Στις αρχές Δεκεμβρη συνάντησε ξανά τη Μελάνη, όπως αναφέρει, η οποία του έδωσε τα χρήματα του ενοικίου και "μου σύστησε και το φίλο της, που βρισκόταν μαζί της και επίσης, μου είπε πως τον λένε Χάρη. Ο Χάρης ήταν ηλικίας 25 με 30 χρονών σχετικά εύσωμος και ύψος 1,80 μ., ίσως και περισςότερο. Με το Χάρη χαιρετηθήκαμε δια χειραψίας και απεχώρησαν μαζί με τη Μελάνη, χωρίς να μου πει κάτι άλλο. Η προφορά της ομιλίας του δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό και είμαι σίγουρος ότι επρόκειτο για Ελληνα".
Λίγες ημέρες μετά, το Σάββατο 3 Ιανουαρίου, κατά τον μάρτυρα, ηνεαρή κοπέλα επικοινώνησε μαζί του προκειμένου να τον ενημερώσει ότι βρίσκεται στο διαμέρισμα μαζί με κάποιο θείο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση