GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Κ. Κουτσογιαννακόπουλος για το προεκλογικό φυλλάδιο του ΣΥΡΙZA στη Φθιώτιδα

Άμεση απάντηση δίνει ο Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας, της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, στο  φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ που ...



Άμεση απάντηση δίνει ο Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας, της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, στο  φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ που κυκλοφόρησε στη Φθιώτιδα, ζητώντας από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να πει την αλήθεια στο λαό.

Κυκλοφόρησε τελευταία το προεκλογικό φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ και στη Φθιώτιδα, με τίτλο: «Το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», το οποίο δίνει απάντηση στο ερώτημα «τι θα γίνει μέχρι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση» και το οποίο δεσμεύεται για την «αντικατάσταση του Μνημονίου από τις πρώτες κιόλας ημέρες» προτού καν ξεκινήσει η διαδικασία διαπραγμάτευσης, αξιώνοντας όμως ισχυρή εντολή για διαπραγμάτευση!

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μαρτυρά με πασίδηλο τρόπο την αντιφατικότητα και το ανερμάτιστο σχέδιο του ηγέτη και των επιτελών του, καθώς:

α) ναι μεν μιλά για τη μη τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης αγνοώντας την ύπαρξη του,

β) αλλά θα επιχειρήσει μέσω διαπραγμάτευσης:

· τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους,

· την αναστολή αποπληρωμής εκείνου που απομένει

· και όταν έρθει πάλι η ώρα της «λυπητερής», αυτή θα συνδεθεί με ρήτρα ανάπτυξης

· και με εξαίρεση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων από τους όρους του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης!

Είναι προφανές, ότι οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή ξέρουν, αλλά σκοπίμως διασπείρουν αυτή την ψευδολογία. Μας λένε ότι έχουν στα σκαριά το περιβόητο «Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης», το οποίο θα ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ το Μνημόνιο, αλλά ταυτόχρονα θέλουν και να ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΝ. Παρακολουθώντας κανείς αυτό τον προγραμματικό οίστρο, δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί:

· Εάν όντως ισχύει αυτό, τότε ποιος ο λόγος διαπραγμάτευσης του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, για απαλλαγή των δημοσίων επενδύσεων από τους όρους του;

· Αφού η έξοδος από την κρίση μπορεί να επιτευχθεί μονομιάς, βάσει του δικού τους πονήματος (Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης), τότε τί ανάγκη έχει κανείς το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης;

· Μήπως τελικά το έχει;

Αν μη τι άλλο, πριν μας αραδιάσουν ξανά όλες αυτές τις φιλόδοξες αλλά φρούδες διακηρύξεις, ας ακονίσουν πρώτα τη γλώσσα τους στο ακόνι της αλήθειας. Αυτά επί του παρόντος...

1 σχόλιο

  1. ΣΟΚ. ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ. ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΜΕ ΕΝΑ GREXIT.

    Πολύ ακριβά θα πλήρωναν μια ενδεχόμενη
    έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με τον Γκι Φερχόφστατ, πρόεδρο των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το τίμημα θα ήταν τεράστιο για την ευρωζώνη, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα.

    Σε εκδήλωση των Φιλελευθέρων με θέμα την ανάπτυξη, ο Φερχόφστατ επεσήμανε πως η συζήτηση για το Grexit «δεν είναι έξυπνη, είναι αντιπαραγωγική γιατί ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα αποτελέσει σοκ για την ευρωζώνη».

    Μάλιστα αποκάλυψε και στοιχεία με συγκεκριμένα ποσά που θα επιβάρυνε ένα Grexit κάθε κράτος-μέλος, τα οποία, πράγματι, προκαλούν ίλιγγο:

    Με τις εγγυήσεις που έχουν δοθεί από τα κράτη μέλη ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα κόστιζε 66 δισ-80 δισ ευρώ στη Γερμανία, 49 δισ. ευρώ στη Γαλλία, 44 δισ. ευρώ στην Ιταλία, 229 δισ. Ευρώ στην Ισπανία, 3 δισ. ευρώ στην Ιρλανδία, 6 δισ. ευρώ στην Πορτογαλία.

    «Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι ενδεχόμενη έξοδος θα συνιστούσε σοβαρή απειλή για την οικονομική ανάκαμψη των περισσότερων χωρών της ευρωζώνης» τόνισε ο Φερχόφστατ. «Η εναλλακτική δεν είναι να ξαναρχίσουμε να συζητάμε για ενδεχόμενη αποχώρηση χωρών από το ευρώ αλλά να αρχίσουμε μια θαρραλέα συζήτηση σχετικά με την ανάπτυξη στην ευρωζώνη και τα κράτη μέλη» πρόσθεσε. Εκτίμησε ακόμη ότι η ευρωζώνη δεν είναι μόνο μια οικονομική ένωση αλλά μια κοινότητα βασισμένη σε αρχές και δεν ανήκει στους άλλους να πουν τι θα πρέπει να πράξουν οι Ελληνες οι οποίοι έχουν τη δημοκρατική επιλογή για τον ποιόν θα ψηφίσουν.


    ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
    ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΙΔΗΣΟ. ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΠΡΟΣΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ,ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ, ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση