GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βίντεο προετοιμάζει τα αυτιστικά παιδιά για την πρώτη τους πτήση!

To Belfast City Airport προετοιμάζει τα  αυτιστικά παιδιά  για την πρώτη τους πτήση. Συγκεκριμένα το Κέντρο Ανάλυσης της Συμπεριφοράς τ...

Βίντεο προετοιμάζει τα αυτιστικά παιδιά για την πρώτη τους πτήση!

To Belfast City Airport προετοιμάζει τα αυτιστικά παιδιά για την πρώτη τους πτήση.

Συγκεκριμένα το Κέντρο Ανάλυσης της Συμπεριφοράς του Πανεπιστημίου Queens του Μπέλφαστ (qub.ac.uk/cba) σε συνεργασία με τον οργανισμό PEAT (peatni.org), το αεροδρόμιο του Μπέλφαστ και το Aer Lingus, δημιούργησαν το project «Autism in the Air».

Πρόκειται για μια προσπάθεια δημιουργίας μιας σειράς από πέντε βίντεο με σκοπό να προετοιμάσουν τα παιδιά με Διαταραχή του Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) για το ταξίδι τους με το αεροπλάνο.

Τα βίντεο επιτρέπουν στα παιδία να παρακολουθήσουν διαφορετικές διαδικασίες που θα ακολουθήσουν από το σπίτι στο αεροδρόμιο και μέχρι την άφιξη τους στον προορισμό. Τα βίντεο είναι γυρισμένα από την άποψη των ματιών του παιδιού «child’s eye» και είναι πολύ χρήσιμα καθώς φέρνουν σε επαφή το παιδί με συνθήκες όπως ήχοι και ερεθίσματα πρωτόγνωρα για εκείνο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση