GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΚΕ: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι φιλεργατικό-φιλολαϊκό

Η ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών αναφέρει ότι “η κυβερνητική εναλλαγή και η ανάληψη της διακυβέ...

ΚΚΕ: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι φιλεργατικό-φιλολαϊκό

Η ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών αναφέρει ότι “η κυβερνητική εναλλαγή και η ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ δεν συνιστά πολιτική αλλαγή υπέρ του λαού”, προσθέτοντας ότι “η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα συνεχίσει τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις της χώρας στην ΕΕ και τους δανειστές και φυσικά αυτό θα είναι ανάσα στο αστικό πολιτικό σύστημα, που επιδιώκει την πιο βαθιά ενσωμάτωση του λαού μέσα από την ανασύνθεση του αστικού κομματικού συστήματος, σε μια κρίσιμη στιγμή για το λαό και το κίνημά του”.

“Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παραδεχθεί ότι την επόμενη μέρα θα υπάρξει πρόγραμμα σε συμφωνία με τους δανειστές. Αυτό το πρόγραμμα, ακόμη κι αν δεν ονομαστεί μνημόνιο ή δεν έχει την τυπική μορφή του σημερινού μνημονίου, θα περιέχει αντιλαϊκούς όρους”, αναφέρει το ΚΚΕ.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ σημειώνει πως δεν είναι φιλεργατικό-φιλολαϊκό, αλλά ένα πρόγραμμα που, στις στρατηγικές του κατευθύνσεις και στις συγκεκριμένες προτάσεις της τετραετίας, κινείται “στις ράγες της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων, της στρατηγικής της ΕΕ, που λέει στο λαό να ξεχάσει ότι μπορεί να πάρει πίσω όλα όσα έχασε και υπόσχεται μόνο ορισμένα ψίχουλα 'πτωχοκομείου' προς την πιο ακραία φτώχεια, τα οποία θα εξανεμιστούν από τη συνολικότερη αντιλαϊκή πολιτική. Για την πλειοψηφία των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μοίρασμα της φτώχειας και της ανεργίας σε περισσότερους”.

Το ΚΚΕ αναφέρει, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει πως θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και τη στρατηγική συμμαχία με τις ΗΠΑ, εκτιμώντας ότι αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, σε μια περίοδο που το ΝΑΤΟ και η ΕΕ “εξελίσσονται ακόμη περισσότερο σε παράγοντες υπονόμευσης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, που οξύνονται οι ανταγωνισμοί για τις αγορές και τις πρώτες ύλες και πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου στην Ανατ. Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, την Ουκρανία, με την εμπλοκή και της Ελλάδας”.

“Η κυβερνητική εναλλαγή στην Ελλάδα αξιοποιείται από τις αστικές πολιτικές δυνάμεις εντός της χώρας, της ευρωζώνης, αλλά και διεθνώς, που θέλουν μια πιο χαλαρή νομισματική και δημοσιονομική πολιτική ως εργαλείο εξόδου από την παραγωγική στασιμότητα”, εκτιμά το ΚΚΕ, εγκαλώντας ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ για “συστηματική καλλιέργεια” της “παραπλανητικής και εντελώς ψεύτικης θέσης, ότι η ΕΕ αλλάζει σε θετική κατεύθυνση υπέρ των λαών, επειδή μετακινείται προς μια λιγότερη περιοριστική πολιτική, τη λεγόμενη ποσοτική χαλάρωση” και προσθέτοντας ότι “μια τέτοια αλλαγή, όμως, δεν είναι φιλολαϊκή. Είναι προς το συμφέρον μονοπωλιακών ομίλων, τραπεζών, βιομηχάνων, προς τους οποίους θα κατευθυνθούν τα χρηματοδοτικά πακέτα και τα οποία θα φορτωθούν και πάλι οι εργαζόμενοι”.

“Η κυβερνητική εναλλαγή, επίσης, συμβολίζει και υπηρετεί την πίεση των ΗΠΑ, της Γαλλίας και Ιταλίας προς την γερμανική κυβέρνηση για να αλλάξει ο επιμερισμός βαρών και κερδών, σχετικά με την διαχείριση των υπερχρεωμένων κρατών της ευρωζώνης. Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε προεκλογικά και ο ΣΕΒ”, προσθέτει το ΚΚΕ.

Σε ό,τι αφορά το γενικό εκλογικό αποτέλεσμα, η ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει στην απόφασή της, μεταξύ άλλων, ότι εκφράζει την δυσαρέσκεια και οργή του λαού για τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και ότι διαμορφώθηκε κάτω από την πίεση ενός ισχυρού ρεύματος άμεσης κυβερνητικής εναλλαγής, ενώ εκφράζει και ως ένα βαθμό την “απατηλή ελπίδα ότι η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ακολουθήσει φιλολαϊκή πολιτική”.

Το ΚΚΕ εκτιμά ότι το συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα καταγράφει επίσης την πορεία αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος, που ξεκίνησε από τις διπλές εκλογές του 2012, σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης.

Η ΚΕ του ΚΚΕ στην ανακοίνωσή της χαιρετίζει τα μέλη, τους φίλους και οπαδούς του κόμματος και ιδιαίτερα όσους για πρώτη φορά ψήφισαν το ΚΚΕ, σημειώνει την άνοδο των δυνάμεών του και αναφέρει ως παράγοντες που επηρέασαν τα εκλογικό αποτέλεσμα του κόμματος, την “πλαγιοκόπηση των δυνάμεών του και την παραμονή σε υποχώρηση του εργατικού-λαϊκού κινήματος”.

“Παρά τη θετική τάση συσπείρωσης υπέρ του ΚΚΕ, ο συνολικός συσχετισμός δυνάμεων παραμένει αρνητικός, το εκλογικό αποτέλεσμα δεν εκφράζει τάση χειραφέτησης εργατικών λαϊκών δυνάμεων από την ΕΕ, το δρόμο του κεφαλαίου και τα συμφέροντα των μονοπωλίων”, αναφέρει η ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζοντας επίσης ότι “έκφραση αυτού του αρνητικού συσχετισμού αποτελεί η ανάδειξη σε τρίτη δύναμη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής”.

“Ιδιαίτερη ευθύνη για τη διαμόρφωση του εκλογικού ποσοστού της ΧΑ έχει τόσο η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που καλλιέργησαν τον αντικομμουνισμό, τη θεωρία των δύο άκρων, την ενοχοποίηση των μεταναστών, όσο και η θολή 'αντιμνημονιακή' γραμμή που πρόβαλλε ο ΣΥΡΙΖΑ και η οποία αθωώνει τον πραγματικό αντίπαλο του λαού, τους καπιταλιστές”, προσθέτει η απόφαση.

Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει ότι δεν θα δώσει στήριξη ή ανοχή στην νέα κυβέρνηση και ότι θα αξιοποιήσει την συσπείρωση δυνάμεων που πραγματοποίησε σε αυτή την φάση για να υπάρξει ισχυρή εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση στη Βουλή με τις προτάσεις του, αλλά κυρίως στο εργατικό-λαϊκό κίνημα.

Τέλος, το ΚΚΕ θα συνεχίσει να προβάλλει και να παλεύει μέσα στον λαό την μοναδική φιλολαϊκή διέξοδο με διακυβέρνηση εργατικής-λαϊκής εξουσίας, κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και των υποδομών, αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση