GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΣΟΚ: Χαμένη η ψήφος προς τη ΝΔ. Βασικός αντίπαλός μας η Χρυσή Αυγή...

Συνεδρίασε χθες, για τελευταία φορά πριν την εκλογική αναμέτρηση, η Γραμματεία της Εκλογικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη υπό...

Συνεδρίασε χθες, για τελευταία φορά πριν την εκλογική αναμέτρηση, η Γραμματεία της Εκλογικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Αποτιμήθηκαν ως πολύ θετικές οι συγκεντρώσεις του κόμματος ξεκινώντας από εκείνες των υποψηφίων, ως τις κεντρικές της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. «Βρίσκουμε μια αποδοχή, μια ζεστασιά που δεν την είχαμε στις Ευρωεκλογές», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Εκφράστηκε η πλήρης ικανοποίηση για την αποκλειστική και ολόθερμη υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος με την παρουσία και την ομιλία του Προέδρου του, Σεργκέι Στάνισεφ, πρώην Πρωθυπουργού της Βουλγαρίας στο Σπόρτινγκ και τους μαγνητοσκοπημένους χαιρετισμούς Γερμανών, Γάλλων, Ιταλών και Ισπανών Ευρωβουλευτών. Κοινή συνισταμένη ήταν όπως είπε ο κ. Στάνισεφ «Το ΠΑΣΟΚ σύντομα θα ξαναγίνει το κραταιό κόμμα που γνωρίζει η Ευρώπη. Ο Ελληνικός λαός θα αναγνωρίσει την προσπάθεια και τις θυσίες του».

Στη σύσκεψη εκτιμήθηκε ότι ο εκλογικός στόχος της τρίτης θέσης είναι απόλυτα εφικτός, «είμαστε στο νήμα» ειπώθηκε, κρίνοντας από τα δημοσκοπικά δεδομένα των εκλογών του 2012 και των ευρωεκλογών, όταν το αποτέλεσμα ήταν 3-4% μεγαλύτερο από τις τελικές προβλέψεις. Επιπλέον κρίθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη έχουν την ποιότητα των ψηφοδελτίων και τον κομματικό μηχανισμό «να σφραγίσουν τη τρίτη θέση». Ως βασικό αντίπαλο θεωρούν τη Χρυσή Αυγή. Η ομάδα των εκλογικών αναλυτών παρουσίασε τη δημοσκοπική και πολιτική εκτίμηση πως σε 18 εκλογικές περιφέρειες κρίνονται ισάριθμες έδρες μεταξύΠΑΣΟΚ και Χρυσής Αυγής. «Στη μισή Ελλάδα το δίλημμα είναι αν εκλεγεί βουλευτής Δημοκράτης του ΠΑΣΟΚ ή φασίστας της Χρυσής Αυγής, το Ποτάμι δεν υπάρχει με φυσικά πρόσωπα σε αυτές τις περιοχές». Χαρακτηριστικές περιφέρειες αυτής της κατηγορίας είναι η Δράμα και η Ξάνθη, που αποτέλεσαν τους τελευταίους σταθμούς των περιοδειών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Στη σύσκεψη εκτιμήθηκε ότι αποδείχθηκε τελικά η έλλειψη πολιτικής βάσης στο εγχείρημα του κ. Γιώργου Παπανδρέου.
«Συμπεριφέρεται σαν εκείνον που επιμένει οι άλλοι να είναι υποχρεωμένοι να αποδέχονται τις ιδιορρυθμίες και τα λάθη του» σχολίασαν τα στελέχη. Η μείωση των υποστηρικτών του είναι εμφανής σε όλη την Ελλάδα, εκτίμησε η οργανωτική ομάδα της επιτροπής. Έχουν αποδεχτεί ότι λειτουργούν εις βάρος του τα αντανακλαστικά της χαμένης ψήφου.

Τα ίδια αντανακλαστικά της χαμένης ψήφου λειτουργούν και εναντίον της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «θα πράξουμε στο ακέραιο το πατριωτικό καθήκον μας (για τη διεθνή διαπραγμάτευση) στο πλευρό της νόμιμης κυβέρνησης» για να αντιδιαστείλει τη στάση του πλήρους αντιπολιτευτικού αρνητισμού που διακρίνεται και πάλι στη ΝΔ. «Η ευθύνη θα είναι ψηλά όπου και αν βρεθούμε (συμπολίτευση, ανοχή)».

Τέλος, για το Ποτάμι εκτιμήθηκε πως έχει εντελώς αβέβαιη εκλογική βάση. Η ομάδα εκλογικής ανάλυσης διατύπωσε τη διαπίστωση ότι υπάρχει ρευστότητα και μεταβλητότητα σε όσους δημοσκοπικά εκφράζονται υπέρ του Ποταμιού με συνεχή διολίσθηση προς τα δεξιά, ενώ πολλούς ενοχλεί το ύφος της ειρωνείας και η υπεροψία της εκπροσώπησής του.

Ο κ. Βενιζέλος έκλεισε με την προτροπή «Δυνατά τις τρεις τελευταίες μέρες, είμαστε η μόνη σίγουρη και χρήσιμη ψήφος για τη χώρα. Καμιά πολιτική δύναμη δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της το βάρος της αντιμετώπισης της συγκυρίας, όταν μάλιστα έχει έλλειψη εμπειρίας, ανεπαρκή προετοιμασία, εκφράζεται σαν τη Βαβέλ και έχει ασκηθεί στον λαϊκισμό».

4 σχόλια

  1. Η μοναδική ρεαλιστική ψήφος, χρήσιμη και ωφέλιμη, είναι η ψήφος στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

    Τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια σταδιακή αύξηση ψηφοφόρων προς τους ΑΝΕΛ. Φεύγουν μαζικά από ΝΔ και από το χώρο των αναποφασίστων και πηγαίνουν στους ΑΝΕΛ. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τους δείχνουν στο 3,5 % και με την αυξανόμενη τάση, θα πιάσουν πάνω από 5%. Είναι δεδομένο ότι έτσι θα μπορέσουν να μπουν και σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και να εκπροσωπήσουν ένα τμήμα του κέντρου και της κεντροδεξιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Την Κυριακή ψηφίζουμε όλοι ΣΥΡΙΖΑ!

    Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ για σταθερή κυβέρνηση και ισχυρή διαπραγμάτευση ΚΑΙ ΟΧΙ να του βάζουν τρικλοποδιές διάφορα λαμόγια-υπηρέτες της Μέρκελ και της διαπλοκής, σαν το παιδί του Μπόμπολα, τον Στ. Θεοδωράκη.

    ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ,
    Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΕΕΤΗΔΕ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ, ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΤΡΩΓΑΤΕ ΚΑΙ ΤΡΩΤΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ.

    ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΙΧΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ, ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΟΣΑΣΤΑΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΜΙΣΘΟ.

    ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΝΔ ΦΟΡΤΩΣΑΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ 750 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΧΡΕΟΣ.

    ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ. ΝΤΡΟΠΗ ΝΟΙΩΘΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. ΣΥΡΙΖΑ - PODEMOS - Venceremos!!

    Μια καινούρια μέρα ανατέλλει την Δευτέρα!

    Με τον ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμο, τελειώνει το πάρτι της διαπλοκής, του αμαρτωλού τριγώνου μιντιαρχών-τραπεζιτών-πολιτικών κομμάτων
    (πτωμάτων-εκτρωμάτων), που κατέστρεψαν και φέσωσαν επί 40 χρόνια με τα θαλασσοδάνειά τους, τις μίζες τους, τις Ολυμπιάδες τους και τα βρώμικα χρηματιστηριακά παιχνίδια τους, τον ελληνικό λαό. Τελειώνει η ξενοδουλεία, η αναξιοπρέπεια, η κοροϊδία, η σπορά αισθημάτων ενοχής στον ελληνικό λαό ότι... "μαζί (με τα λαμόγια) τα φάγαμε"!

    Με τον ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμο, Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ με δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια για τον πολύπαθο και φτωχοποιημένο λαό μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση