GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρωσία: Ποινική διερεύνηση για τη γενοκτονία των ρωσόφωνων κατοίκων της Ουκρανίας

Η Επιτροπή της Ανάκρισης της Ρωσικής Ομοσπονδίας κίνησε την ποινική υπόθεση σχετικά με νέα περιστατικά της γενοκτονίας του ρωσό...



Η Επιτροπή της Ανάκρισης της Ρωσικής Ομοσπονδίας κίνησε την ποινική υπόθεση σχετικά με νέα περιστατικά της γενοκτονίας του ρωσόφωνου πληθυσμού της Ουκρανίας.
Όπως ανέφερε στο πρακτορείο TASS ο εκπρόσωπος της Επιτροπής της Ανάκρισης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδίμιρ Μάρκιν, "η Γενική Διεύθυνση της Ανάκρισης κίνησε την ποινική υπόθεση σχετικά με περιστατικά ομαδικών βομβαρδισμών την περίοδο από την 1η Δεκεμβρίου του 2014 έως τις 12 Ιανουαρίου του 2015 από συστοιχίες πολλαπλών εκτοξεύσεων "Grad", "Uragan", από αυτοκινούμενες συστοιχίες πυροβολικού "Akatsia" και "Gvozdika", άλλο βαρύ οπλισμό, μεταξύ άλλων και με χρήση των εύφλεκτων πυρομαχικών, των πόλεων Ντονέτσκ, Γκόρλοβκα, Ντοκουτσάγιεβσκ και Ολένοβκα, καθώς και άλλων οικισμών ".

"Αποτέλεσμα αυτών των βομβαρδισμών σκοτώθηκαν πάνω από 40 άτομα, πάνω από 120 φέρουν σωματικά τραύματα διαφόρου βαθμού, στις πόλεις του Ντονμπάς μερικών και ολοσχερώς καταστράφηκαν κατοικίες, καθώς και εγκαταστάσεις κοινωνικών υποδομών και επικοινωνίας", τόνισε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής της Ανάκρισης. Όπως είπε, οι ομαδικοί βομβαρδισμοί από τις ουκρανικές δυνάμεις των πόλεων με άμαχους κατοίκους της Ουκρανίας παραβιάζουν μια σειρά από διεθνείς συμβάσεις.

Ο Βλαδίμιρ Μάρκιν υπενθύμισε ότι "δεν είναι η πρώτη ποινική υπόθεση που κίνησε η Επιτροπή της Ανάκρισης λόγω των φόνων των άμαχων κατοίκων του Ντονμπάς, μεταξύ των οποίων είναι γέροντες, παιδιά, δημοσιογράφοι και Ρώσοι υπήκοοι ".

"Προφανώς, προσπαθώντας να κρύψουν από την διεθνή κοινότητα τα ονόματα αυτών των στρατιωτικών, οι ηγέτες της Ουκρανίας, μάλλον, ελπίζουν ότι κανένας δε θα τα μάθει και έκαναν τις αλλαγές στη διάταξη. Είναι όμως μια αφελής αυταπάτη!

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι και σε αυτή την περίπτωση οι Ρώσοι ανακριτές θα κάνουν τα πάντα και θα χρησιμοποιήσουν όλες τις νόμιμες δυνάμεις και μέσα που έχουν στη διάθεσή τους για να μάθουν τα ονόματα αυτών των νεόφερτων "μαχητών" με τον άμαχο πληθυσμό και να συμπληρώσουν τη λίστα των προσώπων της ποινικής υπόθεσης, καθώς και να δημοσιεύσουν τα ονόματά τους για να μάθει όλος ο κόσμος με χέρια τίνος γίνεται η παρανομία στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας ", υπογράμμισε ο Μάρκιν.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την εκτίμησή του, "άκρως κυνικό φαίνεται το γεγονός ότι όλος ο κόσμος τόσο ομόφωνα ανταποκρίθηκε στην τραγωδία στη Γαλλία και επίσης ομόφωνα παραβλέπει πιο κυνικά και βάρβαρα εγκλήματα που κάθε μέρα τελούνται από τις ουκρανικές αρχές στο Ντονμπάς ".

Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής της Ανάκρισης της Ρωσίας, από την αρχή της λεγόμενης "αντιτρομοκρατικής επιχείρησης " στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας "σκοτώθηκαν πάνω από 4800 άτομα, πάνω από 10 χιλιάδες 500 άτομα φέρουν σωματικά τραύματα διαφόρου βαθμού, πλήρως ή μερικών καταστράφηκαν και κάηκαν πάνω από 1000 κατοικίες, αντικείμενα κοινωνικής υποδομής και τροφοδότησης και λόγω αυτού του γεγονότος πάνω από 500 χιλιάδες άμαχοι κάτοικοι αναγκάστηκαν να παρατήσουν τους χώρους της μόνιμης διαμονής τους και έφτασαν στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας ".
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση