GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαμαράς: Παίζουν την τύχη της Ελλάδος στα ζάρια

Για «αλαζονεία» και «πολιτικό χουλιγκανισμό» κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός, ο οποίος επιτέθηκε με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖ...


Για «αλαζονεία» και «πολιτικό χουλιγκανισμό» κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός, ο οποίος επιτέθηκε με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε ότι «ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη και αυτή την πολιτική την ακολούθησαν οι πάντες. Ο μόνος λόγος για τον οποίον όλοι ακολούθησαν αυτή την γραμμή είναι γιατί η Ευρώπη προσφέρει σταθερότητα και ασφάλεια. Και ιδιαίτερα σε έναν κόσμο δύσκολο θα ήταν παράδοξο αυτή την σταθερότητα και την ασφάλεια που μπορείς να τη βρεις μόνο στην ευρωπαϊκή οικογένεια να την αφήνεις στην άκρη. Να λες ότι δεν την θέλεις και ψηφίζεις ένα κόμμα που δεν τα έχει καλά με την Ευρώπη και η Ευρώπη δεν τα πάει καλά με εκείνο. Θα ήταν παράδοξο να ψηφίσει ο ελληνικός λαός τον ΣΥΡΙΖΑ που κάνει ό,τι μπορεί για να μας φέρει σε αντιπαράθεση με τους εταίρους μας».
Σε ερώτηση γιατί δεν δέχθηκε την διεξαγωγή ντιμπέιτ, όπως ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τον Αλέξη Τσίπρα. «Με υβριστές δεν κάνω απευθείας διάλογο. Δυόμισι χρόνια έχω απέναντι μου την αλαζονεία και τον πολιτικό χουλιγκανισμό στον οποίο βουλιάζει καθημερινά ο κ. Τσίπρας. Αυτό δεν είναι διάλογος είναι ντροπή. Το μάθημα του το έχει πάρει στη βουλή όταν με είχε προκαλέσει. Και πολύ θα ήθελα να είχα απέναντι μου κάποιον που δεν βρίζει και δεν προτρέπει τα στελέχη του να βρίζουν» είπε ο Αντώνης Σαμαράς και συνέχισε: «Εδώ έχεις να κάνεις με κάποιον που ξοδεύει εκατομμύρια ψέματα μήπως και κυβερνήσει και δεν ξέρει ακόμη πόσες χώρες είναι στην ευρώζωνη ούτε πόσο είναι το χρέος της χώρας μας. Μόλις αποκτήσει πολιτικό ήθος ο κ. Τσίπρας ευχαρίστως να τα πούμε. Την πολιτική αθλιότητα δεν την νομιμοποιώ».

Επιπλέον κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για πολυγλωσσία των στελεχών του σε κρίσιμα ζητήματα της χώρας. «Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις. Εδώ με τον ΣΥΡΙΖΑ ο καθένας δηλώνει τα πάντα και οι άλλοι μέσα από το ίδιο κόμμα δηλώνουν τα αντίθετα. Μιλάμε για έναν πύργο της Βαβέλ» υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς. «Και τελικά λένε για να μην σπάμε το κεφάλι μας ας τυπώσουμε και μόνοι μας 100 δισ. ευρώ. Αυτά είναι αστειότητες και ο ελληνικός λαός τα βλέπει και δεν μπορώ να πιστεύω ότι σε μία εβδομάδα από σήμερα θα δώσει τη δυνατότητα σε αυτούς να καθορίσουν το μέλλον της χώρας» ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς.

Στη συνέχεια επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση για το γεγονός ότι «ρισκάρει τα πάντα» με την πολιτική που εξαγγέλλει στην Ευρώπη. «Τα μνημόνια μας έχει πει ότι θα τα σκίσει, ότι θα επαναδιαπραγματευθεί, ότι θα φύγει από την ευρωζώνη. Ο καθένας τους λέει πράγματα που αποτελούν μονομερείς ενέργειες και οδηγούν έξω από την ευρωζώνη. Αυτό δεν τους ενδιαφέρει. Ρισκάρουν τα πάντα. Παίζουν την τύχη της Ελλάδος στα ζάρια» είπε ο πρωθυπουργός. «Σου ρίχνουν κάθε τόσο ένα λεφτά υπάρχουν και επειδή δεν θέλουν να δουν το κίνδυνο σαν την στρουθοκάμηλο βάζουν το κεφάλι στην άμμο και κάνουν ότι δεν υπάρχει τίποτα».
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το δίλημμα των εκλογών για κάθε πολίτη είναι: «ή μένεις στο ευρώ, μένει στην ανάπτυξη που ήδη ξεκίνησε ή πας με μαθητευόμενους μάγους που ούτε πάνε την Ευρώπη ούτε τους πάει η Ευρώπη».

Ο Αντώνης Σαμαράς τάχθηκε υπέρ των συνεργασιών με φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις αμέσως μετά τις εκλογές. «Η επομένη των εκλογών θέλω να μας βρει με τις άλλες φιλοευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις βρει όλους μαζί για να έχουμε το δικαίωμα μίας καλύτερης Ελλάδας σε μία ενωμένη Ευρώπη» ανέφερε ο πρωθυπουργός και εξήγησε ότι θα πρέπει να συγκροτηθεί κυβέρνηση με ευρωπαϊκό κορμό. «Οι πολίτες που πιστεύουμε στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είμαστε συντριπτικά οι περισσότεροι. Γιατί δεν πιστεύω ότι ο Έλληνας πολίτης θα αφήσει τις τριτοκοσμικές ιδεολογίες του ΣΥΡΙΖΑ να εκλεγεί κυβέρνηση και να κάνει τους Έλληνες πειραματόζωα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Θα συνεργαστώ και με τα δύο και με τα τρία κόμματα, όσους πιστεύουν στην Ευρώπη. Θα συνεργαστούμε μαζί για να έχουμε έναν φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό και θα επιδιώξω κυβέρνηση συνεργασίας με ευρύτερες συγκλίσεις. Γιατί πρέπει να ξαναφτιάξεις μία Ελλάδα με γερά θεμέλια που να ενώνει όλους τους Έλληνες. Αυτή τη η Ελλάδα μας χρειάζεται όλους. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ συμμάχους δεν έχει και σε αυτούς που απευθύνθηκε είναι διακηρυγμένοι αντίπαλοι της Ευρώπη» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.
Παράλληλα ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε προεκλογικά να συνεργαστεί ούτε με τα κόμματα που δεν ψήφισαν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Δεν έχει συμμαχίες γιατί δεν μπορεί να έχει. Είναι απομονωμένος. Και όταν απέρριψαν την πρόταση συνεργασίας το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο κ. Τσίπρας βρήκε και είπε: Εγώ μόνος μου έμεινα και κάτι πρέπει να πω προς τα έξω. Έτσι βγήκε το καταπληκτικό περί αυτοδυναμίας. Αυτό δεν είναι αυτοδυναμία αλλά η απόλυτη αδυναμία» είπε ο πρωθυπουργός.
«Είχα προειδοποιήσει να αφήσουν την κυβέρνηση να εξαντλήσουν την τετραετία της. αλλά έγινε αυτή η συμμαχία των αντιευρωπαϊκών κομμάτων στη βουλή και αυτό μας οδηγεί σήμερα σε εκλογές. Και αν τα αφήσουμε έτσι τα πράγματα θα ξαναγίνουμε δύο φορές όμηροι των δανειστών μας και των ξένων. Έχω, όμως, περάσει χειρότερα. Και τώρα εδώ είμαι. Να πάνε καλά οι εκλογές και θα το περάσουμε και αυτό το εμπόδιο» σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς.
Για την οικονομία ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι μία κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι σε θέση να ολοκληρώσει την διαπραγμάτευση τον επόμενο μήνα. «Μέχρι στο τέλος του Φλεβάρη πιστεύω ότι μπορώ να κλείσω τη συμφωνία με τους δανειστές και εδώ τελειώνει το μνημόνιο» είπε ο Αντώνης Σαμαράς και συνέχισε: «Καλός διαπραγματευτής είναι αυτός που βγάζει τη χώρα του από την ανάγκη των δανεικών και όχι αυτός που το παίζει ψετοπαλικαράς και χρεώνει περισσότερο τη χώρα και μετά πηγαίνει και τσακώνεται με τον δανειστή».
Βέβαια, ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι σε μία κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα κοπούν μισθοί και συντάξεις, θα μειωθεί ο φόρος για τις επιχειρήσεις στο 15% και θα ξεκινήσει σταδιακά από φέτος η μείωση του ενιαίου φόρου ακινήτων.

2 σχόλια

  1. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. ΕΙΠΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΖΑΠΠΕΙΑ...

    ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ. ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΣΕΤΕ ΕΡΕΙΠΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ.


    ΘΑ ΦΑΤΕ ΜΑΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ. ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΑΤΕ, ΔΕΝ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΛΠΗ ; ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ.

    ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΩΗΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαρωτική νίκη του Σύριζα ( και πολύ κοντά στην αυτοδυναμία )μετά τις αθλιότητες της ΝΔ με το τραπεζικό σύστημα και την Οικονομία ( η τελική διαφορά θα ανοίξει στις 10 μονάδες, παρά τις προσπάθειες των διαπλεκομένων ), ενώ οι ΑΝΕΛ θα πιάσουν πάνω από 4-5% με χωρίς άκυρο, λευκό, αποχή. Πρωτοφανής η αποσυσπείρωση σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΙΔΗΣΟ. Έτσι κι αλλιώς η ψήφος στη ΝΔ είναι χαμένη ψήφος, αφού είναι σίγουρα δεύτερη.

    2009 Ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Παπακωνσταντίνου με συνεχείς καταστροφολογικές δηλώσεις διαλύουν την ελληνική οικονομία και φέρνουν ΔΝΤ και μνημόνιο

    2015 Η σαμαρική ΝΔ με δηλώσεις στελεχών της, με γκρίζες διαφημίσεις και με τρομολαγνία από τα φιλικά, γκαιμπελικά της ΜΜΕ, διαλύει το τραπεζικό σύστημα και την Εθνική Οικονομία για κομματικά οφέλη. Θέλει να παραδώσει ερείπια στη νέα κυβέρνηση και να διαλύσει εκ νέου την Εθνική Οικονομία και τους Έλληνες. Δεν τους νοιάζει η πατρίδα, δεν αγαπούν τους Έλληνες, ούτε καν τους ψηφοφόρους τους, των οποίων την εξόντωση απεργάζονται.

    Πρόκειται για το χειρότερο ολίσθημα, που φτάνει τα όρια της εθνικής μειοδοσίας, της ΝΔ, της οποίας το κατάντημα με τα ακραία στελέχη της ουδέποτε θα το ακολουθούσαν οι Κ. Τσάτσος, Π. Κανελλόπουλος και Κ. Καραμανλής.

    Το 2009 δηλώσεις Παπανδρέου, το 2015 γκρίζα διαφήμιση της ΝΔ. Στο μεσοδιάστημα οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος ουδέποτε αγάπησαν και πόνεσαν τον Ελληνικό λαό και τα παιδιά τους. Μοναδικό τους μέλημα το προσωπικό συμφέρον και η εξουσία. Διέλυσαν μια χώρα για τα προσωπικά τους καπρίτσια και φόρτωσαν ( μαζί με τους προηγούμενους ) τους Ελληνες με χρέος 400 δισ. ευρώ, ώστε ποτέ τα παιδιά μας να μη σηκώσουν κεφάλι.

    Ανάλγητοι, αδίστακτοι, διαλύουν τη δημοκρατία, την ομαλότητα και την Οικονομία, αντί της αξιοπρεπούς αποδοχής της ήττας. Αν ήταν άνθρωποι, αν είχαν ήθος και αξιοπρέπεια, ήδη από σήμερα θα έπρεπε να αποσύρουν τις διαφημίσεις, να τονίσουν ότι θα στηρίξουν τις προσπάθειες της νέας κυβέρνησης με κορμό τον Σύριζα, ότι δεν υπάρχει φόβος για τις καταθέσεις και ότι εγγυώνται ότι θα δώσουν τη μάχη μαζί με τον Τσίπρα και τους ΑΝΕΛ και όποιους άλλους συμμετάσχουν στη κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

    Όμως, ο προσωπικός τους εγωισμός και η τυφλωμένη κομματική προσήλώση δεν τους αφήνουν να δουν καθαρά. Προτιμούν να διαλύσουν τα πάντα, ώστε ο Τσίπρας να μη μπορεί να κυβερνήσει. Ανήθικοι, αμοραλιστές, θεσιθήρες, καταστρέφουν τις Τράπεζες και την Ελληνική Οικονομία. Αν μπορούσαν, θα προκαλούσαν και εθνική κρίση για την καρέκλα. Ω καιροί, ω ήθη ! Απίστευτη πολιτική κατρακύλα για την Σαμαρική ΝΔ.

    Η σίγουρη ,όμως, νίκη του Σύριζα με πάνω από 6 μονάδες πανελλαδικά, απελευθερώνει τους ψηφοφόρους οι οποίοι κινούνται μαζικά προς Σύριζα, ΑΝΕΛ και Χ.Α. Οι πολιτικές αθλιότητες της ΝΔ το μόνο που θα φέρουν είναι ζημιά στους Έλληνες πολίτες ακόμα και στους ψηφοφόρους της ΝΔ. 35 χρόνια κυβερνούν ( μαζί με το ΠΑΣΟΚ ) και δεν θέλουν να παραδώσουν ομαλά και δημοκρατικά την εξουσία. Φόρτωσαν τη χώρα με δυσβάσταχτο χρέος, έφαγαν τα λεφτά των πολιτών στο Χρηματιστήριο και τα ομόλογα, διέλυσαν τα ταμεία και έχουν το θράσος να προκαλούν εκροή καταθέσεων με την μαύρη, κατάπτυστη, αηδιαστική προπαγάνδα τους και να υποσκάπτουν το μέλλον των νέων και γενικά των Ελλήνων.

    Ο Ελληνικός λαός παρακολουθεί άναυδος τις μεθοδεύσεις και την αθλιότητα της ΝΔ. Παραμένει ψύχραιμος γιατί ξέρει ότι στις 26 Ιανουαρίου τα πράγματα θα εξελιχθούν θετικά και η Ελλάδα, με τη στήριξη όλων των Ελλήνων, θα βαδίσει μπροστά, μέσα στην Ε.Ε και στο ευρώ, μαζί με τους άλλους λαούς της Ε.Ε.

    Στις 25 Ιανουαρίου θα νικήσει η ψυχραιμία, η ομαλότητα και η σταθερότητα και όχι η εξαχρείωση του πολιτικού ήθους από την ακραία, καταστροφολογική προπαγάνδα της ΝΔ. Ψήφος σε Σύριζα ή ΑΝΕΛ, ανάλογα με την ιδεολογία και τις αρχές του καθενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση