GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επαναφορά της θανατικής ποινής στη Γαλλία ζητά η Λεπέν...

Θα προτείνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για επαναφορά της εσχάτης των ποινών. Επαναφορά της «γκιλοτίνας» ζητά η Μαρίν Λεπέν σ...



Θα προτείνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για επαναφορά της εσχάτης των ποινών.
Επαναφορά της «γκιλοτίνας» ζητά η Μαρίν Λεπέν σε συνέντευξή της στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2, ένα 24ωρο μετά τη σφαγή στην σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo.
«Η θανατική ποινή θα πρέπει να υπάρξει στο νομικό μας οπλοστάσιο», επεσήμανε η «σταρ» της γαλλικής Ακροδεξιάς, επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας στις εκλογές του 2017, θα προτείνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για επαναφορά της εσχάτης των ποινών.

Η θανατική ποινή εφαρμοζόταν στη Γαλλία από το Μεσαίωνα μέχρι και το 197, ενώ η γκιλοτίνα αποτελούσε το μόνο νόμιμο μέσο εκτέλεσης. Ο τελευταίος θανατοποινίτης ο οποίος εκτελέστηκε ήταν ο Χαμόντα Τζαντουμπί, τον Σεπτέμβριο του 1977. Η ποινή καταργήθηκε με νόμο της 9ης Οκτωβρίου του 1981 υπό την Προεδρία του Φρανσουά Μιτεράν.

Την ίδια ώρα, ενισχύοντας το κλίμα ισλαμοφοβίας που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στη Γαλλία αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη, η Μαρίν Λεπέν δήλωσε ότι «η τρομοκρατική ιδεολογία» ήταν αυτή που οδήγησε στην σφαγή των δημοσιογράφων της σατιρικής εφημερίδας.
Η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, γνωστή για την σκληρή αντιμεταναστευτική πολιτική της, άδραξε την ευκαιρία να επιτεθεί δριμύτατα στους φονταμενταλιστές ισλαμιστές, οι οποίοι, όπως επεσήμανε, διέπραξαν την χθεσινή τρομοκρατική επίθεση.

Η Λεπέν επεσήμανε ότι είναι ευθύνη της να διαβεβαιώσει το γαλλικό λαό ότι ο φόβος που νιώθουν αυτή τη στιγμή θα πρέπει να ξεπεραστεί.

«Η τρομοκρατική επίθεση στη Charile Hebdo , πίσω από την οποία βρίσκεται το ριζοσπαστικό Ισλάμ, πρέπει να απελευθερώσει το λόγο μας. Δεν θα πρέπει θα πρέπει να μείνουμε σιωπηροί», υπογράμμισε η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου.

Και μπορεί η ίδια να δίνει συμβουλές στους Γάλλους πολίτες να μην φοβούνται, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, η Λεπέν ζήτησε από τις αρχές να ενισχύσουν την αστυνομική της προστασία, μετά την χθεσινή σφαγή στη σατιρική εφημερίδα.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με το γαλλικό Τύπο, η Λεπέν θα διαβεί αύριο το κατώφλι του Ελιζέ όπου θα εκφράσει στον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, τις απόψεις του κόμματός της για την στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθηθεί για την πάταξη της τρομοκρατίας.

2 σχόλια

  1. Το θλιβερό είναι ότι υπάρχουν ακόμα Έλληνες που ελπίζουν σε "καλύτερες μέρες", στηρίζοντας τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το κόμμα Παπανδρέου. Δυστυχώς,είμαστε έρμαια των ΜΜΕ και των ανθρώπων που χειραγωγούν τη κοινή γνώμη. Φοβισμένοι, τρέχουμε πίσω από αυτούς που μας "υπόσχονται ψίχουλα", φοβούμενοι να σηκώσουμε το κεφάλι. Ως πρώην Νεοδημοκράτης δεν μπορώ παρά να θαυμάσω την προσπάθεια του Σύριζα να αγωνιστεί για τα δικαιώματα των Ελλήνων.

    Η παράταξη της ΝΔ λαμβάνει ψήφους ανθρώπων φοβισμένων, που είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα στους κερδοσκόπους,αρκεί να έχουν ένα πιάτο φαγητό και διακοπές στη Μύκονο ! Η απόλυτη ξεφτίλα του φιλελευθερισμού και του πατριωτισμού. Ψευτοπατριώτες πολιτικοί, έτοιμοι να ξεπουλήσουν την ιδιωτική και δημόσια περιουσία του Ελληνικού κράτους στους ξένους, χωρίς καμία θυσία, και υπάρχουν άνθρωποι που τους χειροκροτούν και τους αποθεώνουν. Και φυσικά, απέκλεισαν τους 18άρηδες, αφήνοντας τους 80χρονους να ξαναποφασίσουν για το μέλλον μας, που είναι εξαθλίωση και σύνταξη 360 ευρώ. ΑΝ πάρει τέτοια ποσοστά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τότε πραγματικά θλίβομαι για τη κατάντια των Νεοελλήνων. Αυτό, όμως, θα εξηγήσει πλήρως την υποτέλεια στους Τούρκους για τόσους αιώνες, αλλά και στους Φράγκους νωρίτερα.

    Εμπρός, λοιπόν, επιβραβεύστε τους πολιτικούς με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ καταθέσεις και μεγάλη ζωή και ετοιμαστείτε να πεθάνετε στους δρόμους χωρίς ΕΚΑΒ ή στα σαπιοκάραβα λίγα μίλια έξω από τη Κέρκυρα. Αυτούς τους πολιτικούς θέλουμε, αυτή θα είναι και η κακή μας μοίρα. Επιβραβεύστε τους πολιτικούς τύπου Άδωνη και Βορίδη, με την πατριδοκαπηλία, και ετοιμαστείτε να ξεπουλήσετε τη περιουσία σας, για να πληρώσετε τους επόμενους φόρους. Δεν έχω ψηφίσει ποτέ στη ζωή μου, ως τώρα Αριστερά, αλλά τους βγάζω το καπέλο γιατί - μέχρι τώρα- δεν πούλησαν αρχές και αξίες. Μάχονται για μια καλύτερη κοινωνία, προσπαθούν να παλέψουν με μεγαθήρια ΜΜΕ και τοκογλύφους για όλους μας.

    Ένα να γνωρίζετε. Το χειρότερο που μπορεί να πάθει η ΝΔ και οι φοβισμένοι ψηφοφόροι τους είναι ότι έχουν χάσει μια μοναδική λέξη : ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Και θα ντρέπονται στο μέλλον να κοιτάξουν στα μάτια τα παιδιά τους. Τι έκανες, μπαμπά ; Ψήφιζα τους υποτακτικούς της Μέρκελ. Θλιβεροί, μοιραίοι... Κατάντια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  2. Αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ δίνουν οι ξένες δημοσκοπήσεις

    "156 έδρες ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός βουλής το κόμμα Βενιζέλου"

    Μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου προβλέπει η Oxford Economics.

    Κατά την Oxford Economics, ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε τροχιά διασφάλισης αυτοδυναμίας με 156 έδρες. Όπως προσθέτει στην ανάλυσή της η Oxford Economics, ένα ποσοστό της τάξης του 36% θεωρείται εύλογο και εφικτό για μια κυβέρνηση που μάχεται τη λιτότητα.

    Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις 20 τελευταίες δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα δεν απέχουν πάρα πολύ από το εν λόγω ποσοστό.

    Συγκεκριμένα στις ξένες δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 35%, η ΝΔ 25%, η Χρυσή Αυγή 9%, το ΚΚΕ 5%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 5%, το Ποτάμι 4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3% και το ΠΑΣΟΚ μένει εκτός βουλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση