GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι είπε ο Γ. Παπανδρέου στην παρουσίαση του κόμματός του...

Το νέο του κόμμα παρουσίασε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Μίλησε για πατριωτικό σχέδιο και ανάγκη να μπει τέλος στη λιτότητα. ...

Το νέο του κόμμα παρουσίασε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Μίλησε για πατριωτικό σχέδιο και ανάγκη να μπει τέλος στη λιτότητα. Τι απάντησε σε όσους τον κατηγορούν ότι με την κίνησή του αυτή προσβάλλει τη μνήμη του Α. Παπανδρέου
Με τη λέξη-σύνθημα ΠΑΜΕ, ξεκίνησε την ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου, ανακοινώνοντας την ίδρυση του «Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών». Θα γράψουμε ιστορία, πρόσθεσε, εν μέσω επευφημιών, από τους συγκεντρωμένους.
Από την αρχή της ομιλίας του ο πρώην πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα του νέου κόμματος, τονίζοντας ότι στη βάση των αρχών του είναι ο ανθρωπισμός, η δέσμευση για ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Μας εμπνέουν τόνισε οι αξίες του πολιτικού φιλελευθερισμού. Οι πολίτες πρέπει να ελέγχουν την εξουσία, να υπερισχύσει η ισχύς του δικαίου και όχι το δίκαιο του ισχυρού.
Μας εμπνέουν, είπε, οι αρχές του σοσιαλισμού και η πίστη μας στη Δικαιοσύνη και οι αξίες της οικολογίας.
Θέλουμε να εκφράσουμε πολιτικά, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, μια κοινωνική συμμαχία της δικαιοσύνης και της δημιουργίας. Αυτή τη συμμαχία πρέπει να σφυρηλατήσουμε.
Αναφέρθηκε στις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη και ειδικότερα στην πτυχή της εθνικής απελευθέρωσης, για να τονίσει ότι σήμερα, το 2015, καθώς ο κύκλος της μεταπολίτευσης κλείνει, υπάρχει ένας νέος αγώνας για την απελευθέρωση της δημοκρατίας αυτή τη φορά, της δημοκρατίας που είναι αιχμάλωτη από οικονομικά και μιντιακά συμφέροντα τα οποία υποστηρίζονται από ένα πελατειακό κράτος.
Ο πρώην πρωθυπουργός, έκανε λόγο για ένα ελληνικό πατριωτικό σχέδιο, που έχει ανάγκη ο τόπος και σημείωσε ότι πρέπει να πούμε "ναι" στις αλλαγές και "όχι" στη λιτότητα.
Ο κ. Παπανδρέου, άφησε αιχμές για το σημερινό ρόλο του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Δεν θα γίνουμε παρακολούθημα κανενός. Δεν μπορεί να είμαστε ουραγός της δεξιάς".
"Δεν θα σιωπήσω για μια επίπλαστη ενότητα, που βυθίζει τη χώρα και την πατρίδα. Αν είχα προσωπική ατζέντα, θα σιωπούσα και θα βολευόμουν. Επέλεξα για άλλη μια φορά τον δύσκολο δρόμο. Επέλεξα να βάλω και πάλι το κεφάλι μου στο ντορβά και να αναλάβω πρωτοβουλία για κομματική ρήξη με το κατεστημένο. Αυτός είμαι, αυτός ήμουν πάντα. Η απόφαση αυτή ήταν από τις δυσκολότερες στη ζωή μου, αλλά στη ζωή μου έχω ταχθεί να υπηρετώ την πατρίδα", τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.
"Πόνεσα για τις αποφάσεις μου. Δεν έπαιξα τη χώρα στα ζάρια", πρόσθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου και τόνισε ότι θέλει το κόμμα του να γίνει η φωνή των αλλαγών.
Αναφερόμενος στην κριτική που του ασκείται, ο κ. Παπανδρέου, μίλησε για τον πατέρα του.
"Κάποιοι ελλείψει επιχειρημάτων, επικαλούνται τον Ανδρέα εναντίον μου. Δεν ξέρω πως είναι τόσο σίγουροι τι θα έλεγε ο Ανδρέας σήμερα. Ξέρω όμως τι έκανε ο Α. Παπανδρέου το 1974, όταν αποφάσισε να μη συμβιβαστεί με το κομματικό κατεστημένο", είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι τιμά και σέβεται τους συναγωνιστές του.

3 σχόλια

  1. Ο ΓΑΠ μίλησε σε 500 άτομα, σε στενές αίθουσες, κυρίως υπερήλικες. Αυτή την ώρα μιλά ο Αντωνάκης της ΠΟΛΑΝ σε μια σκοτεινή αίθουσα σε 250 άτομα, κυρίως μεγάλης ηλικίας και κομματικά στελέχη.
    Ο Ελληνικός λαός τελειώνει τα πολιτικά τζάκια. Τα μαυρίζει οριστικά.

    Για τους αγρότες ισχύει μηδενικό αφορολόγητο και θα πληρώνουν φόρο από το πρώτο ευρώ. Και οι συντάξεις μειώνονται κι άλλο κατά 8% από τέλη Δεκεμβρίου. Αυτά δεν τα λένε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα κρύβουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eνώ ο ΣΥΡΙΖΑ τι λέει ρε ανώνυμε του παραπάνω σχολίου?? Ότι θα ξαναδώσει τις μισθάρες τους στους Δημοσίους Υπαλλήλους? Ας μη βγείτε πρώτο κόμμα και θα δείς για πότε ξαναγυρνάτε στο 4% όταν θα σας φύγουν οι διορισμένοι ΠΑΣΟΚΟΙ να ψάξουν άλλη στέγη που θα τους εξασφαλίσει τη συνέχιση του κλεψίματος των χρημάτων του Ελληνικού λαού μέσω μίζας, διορισμών και τεράστιων μισθών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 3 Ιαν 2015, 7:43:00 μ.μ.

    ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση