GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σχεδιαγράμματα των φυλακών και κατόψεις κτιρίων στο κύκλωμα εκβιαστών

Από τα σπίτια κατηγορουμένων για το κύκλωμα των εκβιαστών έχουν κατασχεθεί φάκελοι με σχεδιαγράμματα των φυλακών και κατόψεις διαμερ...


Από τα σπίτια κατηγορουμένων για το κύκλωμα των εκβιαστών έχουν κατασχεθεί φάκελοι με σχεδιαγράμματα των φυλακών και κατόψεις διαμερισμάτων. Δέχθηκα απειλές από το Σκαφτούρο μέσω του Βλαστού είπε ο Σμπώκος στην αστυνομία
Κατ” εντολή Βλαστού, η ίδια τα αντέγραψε, παρέδωσε τα αντεγραμμένα σε άγνωστο άτομο, ενώ κράτησε τα πρωτότυπα στο σπίτι της τα οποία δεν κατέστρεψε ποτέ. Ανάμεσα στα επίμαχα έγγραφα, είναι σχέδια φυλακών, αλλά και κατόψεις σπιτιών και διαμερισμάτων, τα οποία όμως από τη δικογραφία δεν ξεκαθαρίζεται σε ποιους ανήκουν.
Απειλές από το Σκαφτούρο μέσω Βλαστού
Σημαντική για την εξέλιξη της έρευνας φαίνεται πως ήταν οι καταθέσεις του Ιω. Σμπώκου για τις εκρήξεις σε βάρος της οικογένειάς του. Αν και στην αρχή των καταθέσεών του στην ασφάλεια, ο καταδικασθείς για το μαύρο πολιτικό χρήμα φαίνεται φειδωλός στο τί πρέπει να καταθέσει, απαντώντας χαρακτηριστικά "να ρωτήσετε τους αρμόδιους", μέχρι να καταλάβει ότι οι αστυνομικοί είχαν πολλά στοιχεία στα χέρια τους.
Τότε μόνο, αποφάσισε να πει όσα γνωρίζει. Έτσι, ενώ όταν ρωτήθηκε αρχικά για τον Π. Βλαστό και αν ερχόταν σε επαφή με άλλους κρατούμενους της ΣΤ” Πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού και Γ. Σμπώκος είπε: "Ήμουν τότε εργαζόμενος στη φυλακή, στην πτέρυγα ΣΤ” πήγαινα μένω για να ξεκουραστώ και γενικά δεν είχα πολλές επαφές με τους συγκρατούμενούς μου. Το μόνο που θυμάμαι, είναι ότι όταν ήρθε στην πτέρυγα δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση, καταρχής διότι αδειάσανε 8 κελιά του υπογείου της ΣΤ” που έμεναν παλιά μέλη της 17Ν με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν πολλά άτομα στο ισόγειο της πτέρυγας και μια γενικευμένη ανησυχία των κρατουμένων σ” αυτή την πτέρυγα, όπου κρατούνταν άτομα για οικονομικά εγκλήματα, να μένει αυτός ο άνθρωπος".
Όσο για το χρυσό που οι κατηγορούμενοι εμφανίζονται να λένε ότι είχε ο Γ. Σμπώκος σε τράπεζα στην Ελβετία, ο ίδιος υποστηρίζει πως η υπόθεση Τσοχατζόπουλο "δημιούργησε μια πλαστή και αναληθή εικόνα γύρω από το πρόσωπό μου, η οποία δεν αποκλείεται να οφείλεται και σε λόγο σκοπιμότητας άλλων. Αν διέθετα τέτοια ποσά, είναι προφανές ότι έδινα ένα πολύ μικρό μέρος για να αντιμετωπίσω πιθανά προβλήματα εκβιασμών με΄σα στη φυλακή.
Όταν πλέον ο Γ. Σμπώκος αντιλαμβάνεται ότι οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους στοιχεία για τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που τοποθετήθηκαν σε οικεία του πρόσωπα, αναφέρει πως δέχτηκε απειλές από το Γ. Σκαφτούρο και ότι σε μεταγενέστερο χρόνο ο Π. Βλαστός, που τον είχε καλέσει να μιλήσουν μέσω του Χρ. Πατουχέα (κατηγορούμενος και στην υπόθεση Ξηρού), του είχε πει ότι αν δεν ανταποκριθεί, ο Γ. Σκαφτούρος "θα προχωρήσει, γνωρίζουν τα πάντα, αδελφές, σπίτια, κτλ".
Πηγή: www.news247.gr

1 σχόλιο


  1. Σήμερα η βρωμερή ακροδεξιά, της Σαμαρικής ΝΔ, αποκάλυψε το αληθινό της, φασιστικό και αντι-ρωσικό πρόσωπο (σε αντίθεση με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που αγαπά τον αδελφό ρωσικό λαό) !!!

    Το αχρείο και άθλιο, νεο-φιλελεύθερο Αμερικανάκι, ο μητσοτακικός
    Κωστής Χατζηδάκης, κατηγορούσε τον Γιάννη Τόλιο του ΣΥΡΙΖΑ (που έλεγε ότι μπορούμε να δανειστούμε και από τους BRICS- εδώ ολόκληρη Κίνα ΚΡΑΤΑΕΙ 6 ΤΡΙΣ ΑΜΕΡΚΑΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!!!!), με τα εξής:

    "Και που θα βρείτε τα λεφτά; Από την Ρωσία;" (με απαξιωτικό και αντι-ρωσικό μένος, τώρα που η Ρωσία δέχεται οικονομικό πόλεμο από τους ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ!!!).

    Σκατά στα μούτρα σας, δεξιοί απόγονοι των δοσίλογων της Κατοχής, Ταγματασφαλίτες, Χίτες, Γερμανοτσολιάδες, ΜΑΥ-δες και λοιποί προδότες της Πατρίδας και του ελληνικού λαού!!

    Δεξιά παλαιολιθικά καθάρματα, ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΤΕ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ, ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ!!!

    Ανήκετε στο παρελθόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση