GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο νέο ΕΣΠΑ τέσσερα έργα του Δήμου Γλυφάδας

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εντάχθηκαν τέσσερα έργα, με χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ κ...


Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εντάχθηκαν τέσσερα έργα, με χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ και πρόκειται να υλοποιήσει ο δήμος Γλυφάδας. Τα έργα εντάσσονται σε ένα συνολικό έργο αναβάθμισης της πόλης, που περιλαμβάνει ανάπλαση του εμπορικού κέντρου της Γλυφάδας, προμήθεια και λειτουργία τεσσάρων ηλεκτρικών λεωφορείων, συλλογή και διαχείριση βιοαποβλήτων και λειτουργία σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.
Συγκεκριμένα τα έργα περιλαμβάνουν:
-Ανάπλαση του εμπορικού κέντρου Γλυφάδας: Ενεργειακή, λειτουργική και κυκλοφοριακή αναβάθμιση και αξιοποίηση του εμπορικού και επιχειρηματικού κέντρου του δήμου Γλυφάδας. Το έργο περιλαμβάνει βιοκλιματική αναβάθμιση της οδού Μεταξά και των κάθετων παρόδων, κατασκευή ποδηλατοδρόμου, δενδροφύτευση, κατασκευή διαβάσεων πεζών, δημιουργία παρτεριών, κατασκευή σκιάστρων, ανάπτυξη φωτισμού και άλλες παρεμβάσεις.
-Ηλεκτρικά λεωφορεία: Ο δήμος θα προμηθευθεί τέσσερα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία μικρού μεγέθους, ώστε να κινούνται εύκολα και γρήγορα μέσα στην πόλη. Τα λεωφορεία θα διαθέτουν ράμπα αναπήρων και προδιαγραφές μεταφοράς αναπηρικού αμαξιδίου. Η κίνησή τους θα εξασφαλίζεται αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας αποθηκευμένη σε συσσωρευτές υψηλής ενεργειακής απόδοσης, ώστε να παρέχεται ικανοποιητικός χρόνος αυτονομίας και με σύγχρονο τεχνικό εξοπλισμό, που θα εξασφαλίζει την άνετη μετακίνηση των επιβατών, αλλά και την οικολογική αναβάθμιση του χώρου στον οποίο κινούνται.
-Συλλογή και διαχείριση βιοαποβλήτων: Προβλέπεται ο διαχωρισμός των αποβλήτων τροφών και τροφίμων ξεχωριστά από τα απόβλητα κήπου που παράγονται σε κάθε σπίτι από τους ίδιους τους κατοίκους. Η συλλογή θα γίνεται από τους ειδικά τοποθετημένους κάδους στο πεζοδρόμιο. Ξεχωριστά προγράμματα θα εφαρμοστούν για τη συλλογή βιοαποβλήτων από εμπορικές δραστηριότητες και υπηρεσίες, αλλά και για τη συλλογή βιοαποβλήτων από κήπους και πάρκα. Στο πλαίσιο αυτό, θα γίνει προμήθεια ειδικού ηλεκτρικού απορριμματοφόρου και δύο κάδων κομποστοποίησης.
-Δημιουργία πιλοτικών σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων: Η βιώσιμη αστική κινητικότητα συνδέεται και με την παροχή δυνατοτήτων δημόσιας φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και με την ενίσχυση των δυνατοτήτων χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων. Ειδικότερα, θα δημιουργηθεί ένα κοινόχρηστο σημείο φόρτισης, στο οποίο οι χρήστες ιδιωτικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα μπορούν να ανεφοδιάζουν τα οχήματά τους και ένα σημείο φόρτισης για χρήση του δήμου Γλυφάδας (φόρτιση των ηλεκτρικών λεωφορείων και του ηλεκτρικού απορριμματοφόρου).
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση