GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το «παραμύθι» της πολυπολιτισμικότητας: Το Παρίσι είναι τόσο κοντά…

Άρθρο του ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ, υποψήφιου Βουλευτή Α’ Αθηνών (ΝΔ). Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες τα τελευταία 5 χρόνια έχουν φύγει από τη χώρα ...

Άρθρο του ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ,
υποψήφιου Βουλευτή Α’ Αθηνών (ΝΔ).

Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες τα τελευταία 5 χρόνια έχουν φύγει από τη χώρα αναζητώντας την ελπίδα στο εξωτερικό. Η πλειονότητα είναι νέοι και νέες.
Πρόκειται για το μέλλον του τόπου. Δεν είναι όμως οι μόνοι. Υπάρχει και η κατηγορία των οικογενειαρχών. Εκείνων, που βρίσκονται ανάμεσα στα 45-55 και είδαν μέσασε αυτό το διάστημα τη ζωή τους, την καθημερινότητα τους, να γκρεμίζεται σαν «χάρτινος πύργος».

Πρόκειται για τους ανθρώπους, που αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» της μεσαίας τάξης, που αναζητούν νέους επαγγελματικούς δρόμους εντός και εκτός Ελλάδος προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις σημερινές δύσκολες απαιτήσεις, που έχουν «γεννηθεί» με τη κρίση.

Την ίδια ώρα, λοιπόν, που ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού έχει εγκλωβιστεί στη «μέγγενη» της ανεργίας και προσπαθεί με κάθε τρόπο να ξεφύγει, ο ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίζει τη νομιμοποίηση χιλιάδων παράνομων μεταναστών, που προσπαθούν να περάσουν τον φράχτη, προσφέροντάς τους την ελληνική ιθαγένεια.

Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα καταλάβει. Είναι ξεκάθαρο:
Μιλάει για:
«ανοικτή μόνιμη νομιμοποίηση», «κατάργηση των άτυπων επαναπροωθήσεων», «αποποινικοποίηση της παράνομης εισόδου», «απόδοση ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα, καθώς και σε όλα τα παιδιά που συμπληρώνουν τρία χρόνια παραμονής στην πατρίδα μας», «παροχή άδειας αόριστης διάρκειας στους αλλοδαπούς μαθητές που φοιτούν στην ελληνική εκπαίδευση», «του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές για όσους τεκμηριώνουν 5ετή νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα, «ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας μεταναστών», « παροχή άδειας διαμονής σε άτομα που πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας», «θέσπιση της αποκαλούμενης άδειας προς αναζήτηση εργασίας με την οποία θα εφοδιάζεται αυτομάτως κάθε ενδιαφερόμενος με αίτηση του στο προξενείο προέλευσης» και τέλος «θεσπίζεται η αρχή της κατοικίας για τη κτήση της ιθαγένειας, που θα στηρίζεται όχι στο τόπο γέννησης ή στη καταγωγή βάσει αίματος, αλλά στο τόπο που βρίσκεται η κατοικία και η εργασία του μετανάστη, δημιουργώντας ειδικό θεσμό με τη χώρα».

Δυστυχώς, «σύντροφοι» τα προβλήματα δεν λύνονται έτσι.
Οι Έλληνες ήταν ανέκαθεν ένας από τους πιο φιλόξενους λαούς παγκοσμίως. Ποτέ ρατσιστές. Ουδέποτε όμως είχαν αντιμετωπίζει και τόσο σημαντικά προβλήματα όπως εδώ και μία πενταετία.

Τη στιγμή, που χιλιάδες συμπατριώτες μεταναστεύουν στο εξωτερικό ή έχουν μείνει «ξεκρέμαστοι» επαγγελματικά στο εσωτερικό, δεν είναι δυνατόν να γίνεται λόγος για χορήγηση ιθαγένειας σε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, όταν δεν έχουν καταβάλλει ένα ευρώ τόσο για την ασφάλιση της υγείας, όσο και για τις συντάξεις.
Κανείς δεν αμφισβητεί, ότι πρόκειται για ανθρώπους, που βρέθηκαν στη δίνη της ξενιτιάς λόγω των τεράστιων προβλημάτων στις χώρες τους. Μακάρι, να χωρούσαν όλοι στη πατρίδα μας αλλά δεν χωρούν.

Η Ελλάδα ακόμη και σήμερα «πληρώνει» το «Δουβλίνο ΙΙ», που υπέγραψαν ο Κώστας Σημίτης και ο Γιώργος Παπανδρέου, με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σε ανθρώπινη «χωματερή».

Αυτός, λοιπόν, θα πρέπει να είναι ο στόχος. Η αντικατάσταση του «Δουβλίνο ΙΙ» και «Δουβλίνο ΙΙΙ», ώστε το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης εισροής μεταναστών(παράνομων και μη) να επωμιστεί σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι μόνο στην Ελλάδα.

Από τις 18 Οκτωβρίου 2008 με παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή στον προεδρεύοντα της Ε.Ε. Νικολά Σαρκοζί ψηφίστηκε το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης. Επιτέλους, ας εφαρμοστεί.
Σε καμία περίπτωση, λοιπόν, δεν πρέπει να γίνεται εκμετάλλευση αυτού του ανθρώπινου πόνου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτός, αν κάποιοι κερδίζουν από αυτό το «παραμύθι» της πολυπολιτισμικότητας. Γιατί τις στιγμές που ζει σήμερα η χώρα οικονομικός μετανάστης σημαίνει ενίσχυση της «μαύρης» οικονομίας και του «μαύρου» κεφαλαίου. Σημαίνει κέρδος μόνο για όσους διακινούν «μαύρο» χρήμα και φυσικά κέρδος για τους δουλεμπόρους.
Δεν θέλω, να πιστέψω ότι υπάρχουν κάποιοι από τις συνιστώσες του κ. Τσίπρα, που επιθυμούν κάτι τέτοιο. Το Παρίσι είναι τόσο κοντά…

8 σχόλια


  1. ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

    "ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ":

    "ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΔΡΑΚΑΣ ΤΟΥ!"


    Μάριο Σοάρες (ιδρυτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας, δύο φορές πρωθυπουργός και εκλεγμένος από τον λαό πρόεδρος της Δημοκρατίας για δύο θητείες): "Σε μια τόσο ενδιαφέρουσα στιγμή η Ελλάδα, μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, θα αποφασίσει για το μέλλον της χωρίς να συνεχίσει να αποδέχεται τις πολιτικές της λιτότητας που την οδηγούν στη φτώχεια, την οποία της επέβαλε η κυρία Μέρκελ και στις άλλες χώρες του Νότου. Με μεγάλη χαρά παρακολουθώ τις δημοκρατικές και κοινωνικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τον φίλο και σύντροφό μου Αλέξη Τσίπρα, που τόσο εκτιμώ και θαυμάζω".

    Guardian: «Δημιουργημένος από την κρίση, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο κόμμα ενάντια στο κατεστημένο και τη λιτότητα που παίρνει την εξουσία στην ευρωζώνη» αναφέρει, τονίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα γίνει ο νέος εθνικός ηγέτης στα 40 του. «Το Βερολίνο και η Αθήνα παραμένουν οι δύο πόλοι της βασικής ευρωπαϊκής συζήτησης και μία νίκη του Τσίπρα είναι μία απάντηση σ' αυτή τη συζήτηση που όλοι θα ακούσουν. «Αυτό φαίνεται απίθανο… Το Grexit θα δημιουργούσε προηγούμενο, διαλύοντας την καθορισμένη με συνθήκη υπόσχεση ότι η συμμετοχή στο ευρώ είναι μη αναστρέψιμη». «Η αποβολή της Ελλάδας, μετά από όσα έχει περάσει, θα προκαλούσε μαζική δυσαρέσκεια για το Βερολίνο σε άλλα μέρη της Ευρώπης, αναφέρει ο Guardian. Θα ήταν τοξική».

    PROFIL (Αυστριακό ευρείας κυκλοφορίας περιοδικό): «ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΥΡΙΖΑ!». Ολοσέλιδο σχόλιο του Georg Hoffmann-Ostenhof, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι αν ήταν Έλληνας, θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές, με το σκεπτικό ότι η νίκη του κόμματος θα ήταν θετική όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Ο αρθρογράφος κάνει λόγο για τις απειλές της Ευρώπης περί “Grexit”, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός προσπάθησε να τις εκμεταλλευτεί προκειμένου να προσελκύσει ψηφοφόρους, ωστόσο οι Έλληνες δεν πτοήθηκαν από αυτή την «ξεδιάντροπη και άνευ προηγουμένου» απόπειρα εκφοβισμού. Την ίδια ώρα κανείς στην Ευρώπη δεν μιλά πια για “Grexit” και είναι προφανές ότι οι εταίροι έχουν συμβιβαστεί με την προοπτική ότι θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Αλέξη Τσίπρα, το κόμμα του οποίου κερδίζει όλο και μεγαλύτερη συμπάθεια, και μάλιστα από εκεί που δεν το περίμενε: για παράδειγμα, οι Financial Times επαινούν τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ να τα βάλει με τους ολιγάρχες, ενώ στο ερώτημα αν είναι τόσο ριζοσπαστικό το αίτημα του κόμματος για διαγραφή του χρέους, η –ειρωνική- απάντηση που δίνει η ίδια εφημερίδα είναι ότι αυτή η ιδέα είναι τόσο ριζοσπαστική, ώστε σχεδόν όλοι οι “mainstream” οικονομολόγοι έχουν εκφραστεί υπέρ της.

    SPIEGEL: Η γερμανική κυβέρνηση θα αναζητήσει -όπως και τα προηγούμενα χρόνια- και με τη νέα κυβέρνηση μια «συμβιβαστική φόρμουλα». Σε σχέση με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ o αρθρογράφος συμφωνεί σε ό,τι αφορά την αναγκαιότητα ενός κουρέματος του χρέους και ειδικότερα στην εκτίμηση ότι «η ευρωζώνη στο σύνολο της θα βγει από την κρίση μόνον εάν διαγράψει ένα μέρος του χρέους». Υπό αυτό το πρίσμα, γράφει το SPIEGEL, οι εκλογές στην Ελλάδα θα μπορούσαν να αποτελέσουν «έναυσμα για μια αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ: Ο Άδωνις σε τηλεοπτικό στούντιο, υπόσχεται ότι η ΝΔ θα πάρει τα σπίτια του κόσμου!

    Ολόκληρο το studio ξεσήκωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης της ΝΔ με τα όσα συγκλονιστικά είπε για την άρση των πλειστηριασμών, τις Τράπεζες, μετά από το «πάγωμα» του γνωστού νόμου Κατσέλη, ο οποίος προστάτευε τον ελληνικό λαό από το να μη χάσει το σπίτι του στα χρόνια των Μνημονίων.

    Αφού πιέστηκε και τα επιχειρήματα του τηλεοπτικού τραπεζιού τα μετέτρεπε σε «διακοπές» έφτασε στο σημείο να πει το απίθανο που συνοψίζεται στο ότι δεν μπορεί να προστατεύεται για πάντα η πρώτη κατοικία, αλλιώς δεν θα… ανακάμψει η οικοδομή.

    «Θα χάσουμε τα σπίτια μας για να ανακάμψει η οικοδομική δραστηριότητα;», τόνισε χαρακτηριστικά η υποψήφια βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Πειραιά, Νίνα Κασιμάτη, για να προσθέσει ότι «πείτε και άλλα. Σας αφήνω…».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΣΙΠΑ, ΓΙΑ ΟΣΑ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΙΔΗΣΟ, ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΧΑΡΑΚΙΡΙ.

    ΑΛΛΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΣΤΗ ΖΩΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άλλες 4 μέρες μαύρης προπαγάνδας από το σάπιο καθεστώς Σαμαρά- Βενιζέλου. Άλλες 4 μέρες μαύρης προπαγάνδας από τα βρωμοκάναλα και τις βρωμοφυλλάδες.

    Άλλες 4 μέρες εκβιασμών , εντός και εκτός Ελλάδας, που στόχο έχουν να διαλύσουν το Τραπεζικό σύστημα και την Ελληνική Οικονομία και τους Έλληνες και να στηρίξουν τους σύγχρονους κοτζαμπάσηδες.

    Εμετός και αηδία από τα διαφημιστικά σποτ της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Οι άνθρωποι που φόρτωσαν τις 10 επόμενες γενιές με δημόσιο χρέος 350 δισ. ευρώ, τολμάνε να ζητάνε τη ψήφο μας. Το αίμα των χιλιάδων συνανθρώπων που χάθηκαν λόγω μνημονίου από το 2010 ζητά δικαίωση. Ποιος αληθινός άνθρωπος και πατριώτης μπορεί να ψηφίσει Σαμαρά, Βενιζέλο και Γ. Παπανδρέου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πατάτε τους τους φασίστες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. "ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΑΝΙΚΟ ΠΙΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ. ΤΟΝ "ΑΔΕΙΑΣΕ" ΚΑΙ Ο ΝΤΡΑΓΚΙ":

    Με τις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της ΕΚΤ διαψεύδονται όσοι έσπειραν τον φόβο και τον πανικό. Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση, την οποία και θα αξιοποιήσει η επόμενη ελληνική κυβέρνηση (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ) προς όφελος της χώρας. Ο κ. Ντράγκι με την σημερινή ανακοίνωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων απάντησε στις ακραίες περιοριστικές πολιτικές τασσόμενος υπέρ της ποσοτικής χαλάρωσης διαφοροποιούμενος από τις ακραίες νεοφιλελεύθερες φωνές στις οποίες δυστυχώς συγκαταλέγεται και ο κ. Σαμαράς. Όλοι γνωρίζουν πως κινήθηκε ο απερχόμενος πρωθυπουργός. Αντί να ταχθεί υπέρ της «ποσοτικής χαλάρωσης» στάθηκε απέναντι συμπαραταγμένος με την κ. Μερκελ.

    Είναι χαρακτηριστικό πως τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο κ. Σαμαράς κορύφωσε την κινδυνολογική προπαγάνδα προσδοκώντας ότι έτσι θα μετριάσει το μέγεθος της επερχόμενης εκλογικής του συντριβής.

    Ο ελληνικός λαός με ωριμότητα και ψυχραιμία θα προχωρήσει μπροστά. Η ελπίδα έρχεται, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. η Ευρώπη προχωρά.

    Η ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΤΩΜΑΤΩΝ, ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΤΕΠΕΣΕ!!

    Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!! ΣΥΡΙΖΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟΣ, ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  7. Ο τελειωμένος πλέον, ακροδεξιός κωλοτούμπας της ΝΔ, που ως ο απόλυτος πολιτικάντης, παλαιοκομματικός και καρεκλοκένταυρος, ασπάστηκε ολοκληρωτικά τον νεο-φιλελευθερισμό της Μέρκελ και τις ανάγκες της ντόπιας, άθλιας διαπλοκής, υποτασσόμενος πλήρως στις ορέξεις τους, έδειξε στα χρόνια αυτά που κυβέρνησε και το αχρείο, Μπαλτακικό, ακροδεξιό, αντι-δημοκρατικό του προσωπείο:
    Πλήρης απαξίωση της Βουλής, ουσιαστική κατάργηση της Ώρας του Πρωθυπουργού ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠ' ΟΛΑ: την άρνησή του να συμμετέχει σε ντιμπέητ!!

    Γιατί;; Γιατί να μην θέλει σε ένα ντιμπέητ, να παρουσιάσει τις θέσεις του;;

    Να σας πω εγώ...

    ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!! ΕΝΑΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!

    ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ E-MAIL ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ, ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!!!

    Γι' αυτό και την Κυριακή, ο ελληνικός λαός θα τον κατατάξει εκεί, στη θέση που του αρμόζει, στα "πολιτικά πτώματα" του τόπου, που κυβέρνησαν χωρίς να προσφέρουν τίποτα, παρά μόνο την καταστροφή για το λαό και πάρτι για την άθλια διαπλοκή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  8. ΣΥΡΙΖΑ - PODEMOS - Venceremos!!

    Μια καινούρια μέρα ανατέλλει την Δευτέρα!

    Με τον ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμο, τελειώνει το πάρτι της διαπλοκής, του αμαρτωλού τριγώνου μιντιαρχών-τραπεζιτών-πολιτικών κομμάτων
    (πτωμάτων-εκτρωμάτων), που κατέστρεψαν και φέσωσαν επί 40 χρόνια με τα θαλασσοδάνειά τους, τις μίζες τους, τις Ολυμπιάδες τους και τα βρώμικα χρηματιστηριακά παιχνίδια τους, τον ελληνικό λαό. Τελειώνει η ξενοδουλεία, η αναξιοπρέπεια, η κοροϊδία, η σπορά αισθημάτων ενοχής στον ελληνικό λαό ότι... "μαζί (με τα λαμόγια) τα φάγαμε"!

    Με τον ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμο, Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ με δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια για τον πολύπαθο και φτωχοποιημένο λαό μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση