GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις: Σασπένς και αγωνία για την αυτοδυναμία

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, που κυμαίνεται από 4,4% ως και 9,9%, δείχνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις των εταιρειών Metron Analysis, Rass ...


Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις: Σασπένς και αγωνία για την αυτοδυναμία

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, που κυμαίνεται από 4,4% ως και 9,9%, δείχνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις των εταιρειών Metron Analysis, Rass και Palmos Analysis.

Metron Analysis | Παραπολιτικά

Σύμφωνα με την έρευνα της Metron Analysis για την εφημερίδα “Παραπολιτικά”, η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ανέρχεται στις 4,4 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου και 5,3 ποσοστιαίες μονάδες στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29,6% και η ΝΔ 25,2%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται το Ποτάμι με 5,9% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 4,4%, το ΚΚΕ με 4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5%, το ΠΑΣΟΚ με 3,3%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1,4% και ο ΛΑΟΣ με 1%. Άλλο κόμμα δηλώνει το 3,9% των ερωτηθέντων, Λευκό ή Άκυρο 2,6%, Αποχή 6,1% και Αναποφάσιστοι 8,1%. Δεν απάντησε το 1% του δείγματος.

Στην εκτίμηση ψήφου μετά την αναγωγή επί των εγκύρων, η διαφορά μεγαλώνει στις 5,3 ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 36% και η ΝΔ 30,7%. Τρίτο κόμμα το Ποτάμι με 7,2%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,4%, το ΚΚΕ με 4,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,2%, το ΠΑΣΟΚ με 4%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1,6% και ο ΛΑΟΣ με 1,2%. Άλλο κόμμα 4,8%.

Ενδιαφέρον έχει να δούμε πώς μεταφράζονται τα ποσοστά αυτά σε έδρες. Με βάση την εφαρμογή του kalpes.gr, με τα ποσοστά που καταγράφονται στη δημοσκόπηση προκύπτουν τα εξής αποτελέσματα:

ΣΥΡΙΖΑ 147
ΝΔ 83
Ποτάμι 20
Χρυσή Αυγή 15
ΚΚΕ 13
Ανεξάρτητοι Έλληνες 11
ΠΑΣΟΚ 11

Η δημοσκόπηση είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 19-21 Ιανουαρίου 2015.

Rass | Επένδυση

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 4,8 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου έναντι της ΝΔ δείχνει η δημοσκόπηση της Rass, η οποία θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα “Επένδυση”.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,3% και η ΝΔ 26,5%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται το Ποτάμι με 6,4%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,4%, η Χρυσή Αυγή με 5,1%, το ΠΑΣΟΚ με 4,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,5%. Άλλο κόμμα 5,5%. Λευκό ή άκυρο 1%, ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος του 8,2% του δείγματος.

Η δημοσκόπηση είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 20-21 Ιανουαρίου 2015.

Palmos Analysis | TVXS

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 9,9 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου εμφανίζει η δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό της ιστοσελίδας tvxs.gr.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα “αν είχαμε σήμερα εθνικές (βουλευτικές) εκλογές ποιο από τα παρακάτω κόμματα θα ψηφίζατε;”, τον ΣΥΡΙΖΑ επιλεγεί το 30,2% και τη ΝΔ το 20,3% των ερωτηθέντων (τα ποσοστά των δύο ήταν 28,7% και 21,8%, αντίστοιχα, στη δημοσκόπηση που είχε παρουσιάσει η ίδια εταιρεία το διάστημα 12 -15 Ιανουαρίου 2015). Στην τρίτη θέση εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 6,8%. Ακολουθούν το Ποτάμι με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,3%, το ΠΑΣΟΚ με 3,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,2%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1,7% και το ΛΑ.Ο.Σ με 1,3%. Άλλο κόμμα επέλεξε το 4,5% του δείγματος, ενώ ένα 15,2% δήλωσαν ότι δεν έχουν αποφασίσει. Λευκό/Άκυρο 1,8%. Αποχή 2,7%. Δεν απάντησε το 0,6% των ερωτηθέντων.

1 σχόλιο


  1. Ο τελειωμένος πλέον, ακροδεξιός κωλοτούμπας της ΝΔ, που ως ο απόλυτος πολιτικάντης, παλαιοκομματικός και καρεκλοκένταυρος, ασπάστηκε ολοκληρωτικά τον νεο-φιλελευθερισμό της Μέρκελ και τις ανάγκες της ντόπιας, άθλιας διαπλοκής, υποτασσόμενος πλήρως στις ορέξεις τους, έδειξε στα χρόνια αυτά που κυβέρνησε και το αχρείο, Μπαλτακικό, ακροδεξιό, αντι-δημοκρατικό του προσωπείο:
    Πλήρης απαξίωση της Βουλής, ουσιαστική κατάργηση της Ώρας του Πρωθυπουργού ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠ' ΟΛΑ: την άρνησή του να συμμετέχει σε ντιμπέητ!!

    Γιατί;; Γιατί να μην θέλει σε ένα ντιμπέητ, να παρουσιάσει τις θέσεις του;;

    Να σας πω εγώ...

    ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!! ΕΝΑΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!

    ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ E-MAIL ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ, ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!!!

    Γι' αυτό και την Κυριακή, ο ελληνικός λαός θα τον κατατάξει εκεί, στη θέση που του αρμόζει, στα "πολιτικά πτώματα" του τόπου, που κυβέρνησαν χωρίς να προσφέρουν τίποτα, παρά μόνο την καταστροφή για το λαό και πάρτι για την άθλια διαπλοκή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση