GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βενιζέλος: Έτσι η λιτότητα έσωσε την Ελλάδα

Συνέντευξη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου δημοσιεύει σήμερα η ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε Ντ...

Βενιζέλος: Έτσι η λιτότητα έσωσε την Ελλάδα

Συνέντευξη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου δημοσιεύει σήμερα η ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα», με τίτλο «Έτσι η λιτότητα έσωσε την Ελλάδα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Αντρέα Νικάστρο σχετικά με το αν οι επιλογές και η πολιτική που ασκήθηκε «άξιζαν τον κόπο», τονίζει πως «δεν είχε άλλη επιλογή από τη στιγμή που η εναλλακτική ήταν ανάμεσα σε έναν ανεύθυνο λαϊκισμό ή σε ευθύνη προς το ελληνικό κράτος».

«Θα θέλαμε σίγουρα να μειώσουμε σταδιακά το δημόσιο έλλειμμά μας σε 10 με 15 χρόνια, αντί σε τέσσερα. Αλλά κάποιος θα έπρεπε να ήταν διαθέσιμος να μας δώσει πάνω από 250 δισ. ευρώ, το 75% του ΑΕΠ μας. Το όνειρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι παιδαριώδες. Το Eurogroup, όπου συζητούνται όλα αυτά, είναι διαφορετικό από κάθε άλλον ευρωπαϊκό θεσμό. Δεν υπάρχει ισότητα, αλλά μόνον η δράση αντικρουόμενων οικονομικών και χρηματιστικών δυνάμεων» τονίζει, επίσης, ο κ. Βενιζέλος.

Ο υπουργός Εξωτερικών σημειώνει δε, ότι οι μεταρρυθμίσεις στο σύνολό τους, είναι χρήσιμες για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και για την οικονομική ανάπτυξη, μακροπρόθεσμα. «Είναι δύσκολο, όμως, να συντονιστούν οι μεταρρυθμίσεις με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις» προσθέτει.

Ο κ. Βενιζέλος υπενθυμίζει ότι το 80% των ελληνικών ομολόγων είναι τώρα σε κρατικά χέρια, και ότι η χώρα πληρώνει 40% λιγότερους τόκους. Θεωρεί ότι «τώρα πρέπει να επικεντρωθεί η όλη δράση, στην ανάπτυξη» και πως «αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί για να σαγηνεύσει τους ψηφοφόρους, είναι ψεύδη».

Ο υπουργός Εξωτερικών δηλώνει τέλος, στην «Κοριέρε Ντέλα Σέρα» ότι «όποιος λέει πως θα πάει στην Ευρώπη, θα χτυπήσει τη γροθιά του πάνω στο τραπέζι και θα εισακουστεί, είναι κακόπιστος».

3 σχόλια

  1. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΕΕΤΗΔΕ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ, ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΤΡΩΓΑΤΕ ΚΑΙ ΤΡΩΤΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ.

    ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΙΧΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ, ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΟΣΑΣΤΑΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΜΙΣΘΟ.

    ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΝΔ ΦΟΡΤΩΣΑΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ 750 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΧΡΕΟΣ.

    ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ. ΝΤΡΟΠΗ ΝΟΙΩΘΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βενιζέλος: Έτσι η λιτότητα έσωσε την Ελλάδα
    KAI GEMISE TIS TSEPES SAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πατριωτες η Πατριδοκαπηλοι;!
    Αυτες οι εκλογες ειναι ενα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για το ποσοι ΜΑΛΑΚΕΣ- ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΦΕΛΛΟΙ- ΗΛΙΘΙΟΙ- ΣΚΑΤΑΤΖΗΔΕΣ -ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ- υπαρχουν (;!) ακομα σε αυτη τη χωρα που ανεδειξε την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και τον ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ και ποσοι ειναι οι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ - ΣΟΒΑΡΟΙ- ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ- ΑΞΙΟΙ- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΙ- ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ- ΠΑΤΡΙΔΟΛΑΤΡΕΙΣ !!!
    Η πρωτη κατηγορια ασφαλως θα δωσει ψηφο στο παστοκ, ΝεαΔουλεία, Ποτανι, οι ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ θα ψηφισουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ και ΣΥΝΕΧΙΣΗ της πορειας της Ελλαδας μας!
    Μη φοβαστε καμια καριολα αγορα, καμια κοντοχοντρη πατσαβουρα Μερκελ, κανενα πουστη που λενε για "συμφωνημενα":
    ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ μας και
    ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!
    σε οποιον αρεσει,
    αλλοιως η Ευρωπη θα σβησει μαζι με την Ελλαδα που την γεννησε!!

    ΕΛΛΗΝΕΣ: Αποδειξτε οτι οι ΣΟΦΟΙ ειμαστε περισσοτεροι απο τους πατριδοκαπηλους, για να μπορουν τα παιδια μας να εχουν μελλον ΕΔΩ και οχι στη ξενητεια!
    Την Κυριακη θα το δουμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση