GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαριές ποινές σε επίδοξους τζιχαντιστές στη Γαλλία

Ποινές φυλάκισης από 4 μέχρι και κάθειρξη 10 ετών επιβλήθηκαν σήμερα σε τρείς νεαρούς Γάλλους που σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στην ...



Ποινές φυλάκισης από 4 μέχρι και κάθειρξη 10 ετών επιβλήθηκαν σήμερα σε τρείς νεαρούς Γάλλους που σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στην Υεμένη ή τη Σομαλία το 2012 για να εκπαιδευτούν στον τζιχάντ.

Η δίκη τους διεξήχθη την Δευτέρα και την Τρίτη και ήταν η πρώτη με αντικείμενο την τρομοκρατία που έγινε μετά τις επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας στο Παρίσι.

Οι τρεις κατηγορούμενοι, που κατάγονται από τη Χάβρη, ήταν μέλη μιας ομάδας έξι προσώπων —οι πέντε ήταν Γάλλοι— που συνελήφθησαν στο Τζιμπουτί στις 4 Απριλίου 2012. Εκδόθηκαν πίσω στη Γαλλία όμως στο ταξίδι της επιστροφής τους επωφελήθηκαν από μια στάση που έκαναν στο Κάιρο για να αλλάξουν πορεία και να πάνε στη Σενεγάλη.

Οι δύο συνελήφθησαν όταν τελικά επέστρεψαν στη Γαλλία ενώ ο τρίτος, που καταζητείται ακόμη δικάστηκε ερήμην.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από το Τζιμπουτί οι νεαροί θα πήγαιναν στην Υεμένη για να ενταχθούν στην Αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου (Aqpa) ή στη Σομαλία για να πολεμήσουν στο πλευρό των Σεμπάμπ. Η Aqpa είναι η οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον της σατιρικής γαλλικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό στις 7 Ιανουαρίου.

Ο Αμπντούλ Μποτζί, 32 ετών, που δικάστηκε ερήμην, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών ενώ ο αδελφός του, ο Σιλεϊμανί, 27 ετών, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών. Ο τρίτος κατηγορούμενος, που είναι ηλικίας 30 ετών, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών με αναστολή και αφέθηκε ελεύθερος, παρά την αντίθετη εισήγηση των εισαγγελικών αρχών. Ο Αμπντούλ Μποτζί ήταν γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών της Γαλλίας για τις ριζοσπαστικές θρησκευτικές τάσεις του. Πιστεύεται επίσης ότι βρισκόταν σε επαφή με έναν πυρήνα ισλαμιστών στη Νίκαια και ότι έχει ενταχθεί στην «ισλαμική αστυνομία» του Τιμπουκτού, στο Μαλί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση