GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι εκλογές της Ελλάδας στον γερμανικό Τύπο

Οι εκλογές και το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να απασχολεί τον γερμανικό Τύπο, τον οποίο σήμερα απασχ...


Οι εκλογές και το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να απασχολεί τον γερμανικό Τύπο, τον οποίο σήμερα απασχολεί και το θέμα του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.
«Τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αρχηγός του;», διερωτάται ο αρθρογράφος της Frankfurter Allgemeine Zeitung και σημειώνει ότι «ούτε οι ίδιοι δεν γνωρίζουν ακριβώς», καθώς, όπως επισημαίνει ο οικονομολόγος Γενς Μπάστιαν «στην Ελλάδα, αντίθετα από ό,τι συμβαίνει στην Γερμανία, δεν υπάρχουν λεπτομερή προεκλογικά προγράμματα», ώστε να μην δυσκολεύεται μετά ο σχηματισμός κυβέρνησης συνασπισμού. Ο συντάκτης περιγράφει τον Αλέξη Τσίπρα ως «χρηματο-βροχοποιό» και σημειώνει ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές εκφράζεται πιο προσεκτικά.
Ο κ. Μπάστιαν πάντως τονίζει ότι ο Αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, εάν επιμείνει στην άφεση του χρέους, δεν θα βρει θεσμικούς υποστηρικτές στην Ευρώπη και επισημαίνει ότι ούτε οι Ισπανοί Podemos ούτε η γερμανική «Die Linke» δεν θα βοηθούσαν να κερδίσει την κατανόηση των δανειστών.
«Ένας ανανεωτής της Ελλάδας;», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt», στο οποίο αναφέρεται ότι η γερμανική πολιτική θέλει με κάθε μέσο να αποφύγει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνεται ότι «μια νίκη του χαρισματικού Τσίπρα θα μπορούσε να αποτελέσει μια πραγματική ευκαιρία για την Ελλάδα».
Ο αρθρογράφος κάνει λόγο για απροθυμία της ελληνικής πολιτικής ελίτ για μεταρρυθμίσεις και παραθέτει δήλωση του οικονομολόγου Μαρσέλ Φράτσερ: «Η ευθύνη για την απώλεια προοπτικής για το μέλλον και για την αδυναμία μεταρρυθμίσεων ανήκει αποκλειστικά στην πολιτική ελίτ της χώρας».
«Επομένως δεν υπάρχει λόγος να μην δοθεί στον νεοαφιχθέντα μια ευκαιρία», τονίζει ο αρθρογράφος, αλλά διευκρινίζει ότι θα ήταν λάθος να εκταμιευθούν τα χρήματα της δανειακής βοήθειας, εάν αυτή η νέα κυβέρνηση δεν τηρήσει τις συμφωνίες που διαπραγματεύτηκαν οι προκάτοχοί της και καταργήσει τα μέτρα εξοικονόμησης που έχουν ήδη εφαρμοστεί.
«Ο Τσίπρας πρέπει να μάθει ότι οι συμβάσεις που έχουν συναφθεί από προηγούμενες κυβερνήσεις είναι δεσμευτικές», συμπληρώνει, για να σημειώσει ότι σε αντάλλαγμα θα πρέπει να παραδεχθεί το ΔΝΤ και η ΕΕ ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, ακόμη και με οικονομική ανάκαμψη.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο

  1. Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου έχουν κριθεί. Ο Σύριζα είναι πρώτο κόμμα, με διαφορά που καθημερινά αυξάνει, είναι πάνω από 5% ( σύμφωνα και με τα στοιχηματικά γραφεία η διαφορά είναι στο 4,5% από 3,25% της προηγούμενης εβδομάδας ). Η Χρυσή Αυγή είναι 3ο κόμμα με ποσοστό πάνω από 7%.

    Το ζητούμενο, όμως, τώρα είναι να υπάρξει σταθερότητα μετά τις εκλογές, ώστε η οικονομία να σταθεροποιηθεί και να μπορέσουν να γίνουν οι διαπραγματεύσεις. Οι αγορές έχουν συμβιβαστεί με την πρωτιά Σύριζα, και αυτό που μένει και αφορά όλους τους Έλληνες είναι να υπάρχει ισχυρή, σταθερή κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει ότι ο Σύριζα πρέπει να έχει όσο το δυνατόν ψηλότερα ποσοστά, αλλά είναι ΕΘΝΙΚΗ ανάγκη όχι μόνο να είναι στη νέα Βουλή αλλά να έχουν και μεγάλο ποσοστό οι ΑΝΕΛ,ώστε να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής ενότητας όσο το δυνατόν πολυκομματική.

    Πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι, κεντρώοι, κεντροδεξιοί, δεξιοί,αναποφάσιστοι, θρησκευόμενοι, πατριώτες, άνθρωποι των σωμάτων ασφαλείας, οικογενειάρχες με παιδιά, ειδικά Τρίτεκνοι και Πολύτεκνοι, ιερείς, θεολόγοι ότι πρέπει να ενισχύσουν σε αυτή την εκλογική μάχη τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ που κατεβαίνει ως συνασπισμός με το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα του Νικολόπουλου και την Πυρίκαυστο Ελλάδα του καθηγητή Ζουράρη. Αυτή τη φορά η ψήφος στους ΑΝΕΛ είναι εθνική ανάγκη. Η Χώρα πρέπει να έχει ισχυρή σταθερή κυβέρνηση και πρέπει να εκπροσωπείται στη νέα κυβέρνηση ο πατριωτικός χώρος που θα λειτουργήσει εξισορροπητικά και ευεργετικά. Κάθε ψήφος στους ΑΝΕΛ είναι χρήσιμη, εθνική και επιτακτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση