GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εγκρίθηκε το «πακέτο Γιούνγκερ»

Τις νομοθετικές προτάσεις της για την υλοποίηση του επενδυτικού πακέτου, γνωστού και ως «πακέτου Γιούνκερ» ύψους 315 δισεκ. ευρώ υιο...


Τις νομοθετικές προτάσεις της για την υλοποίηση του επενδυτικού πακέτου, γνωστού και ως «πακέτου Γιούνκερ» ύψους 315 δισεκ. ευρώ υιοθέτησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ειδικότερα, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και της ανάπτυξης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τις νομοθετικές προτάσεις για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων, το οποίο θα λειτουργεί σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Επιδίωξη είναι το Ταμείο να κινητοποιήσει 315 δισεκ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια σε ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις για ευρυζωνικά δίκτυα και για δίκτυα ενέργειας με έμφαση στις μικρότερες επιχειρήσεις με λιγότερους από 3.000 εργαζόμενους.
Σύμφωνα με την πρόταση, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EΤΣΕ) θα χρηματοδοτεί έργα με υψηλότερο προφίλ κινδύνου μεγιστοποιώντας έτσι τις επιπτώσεις των δημόσιων δαπανών και την απελευθέρωση των ιδιωτικών επενδύσεων. Προβλέπεται ότι τα κράτη μέλη μπορούν να συμμετάσχουν στο EΤΣΕ ενώ η συμμετοχή είναι επίσης ανοικτή και σε τρίτους , όπως οι εθνικές τράπεζες ή υπηρεσίες του δημοσίου που ανήκουν ή ελέγχονται από τα κράτη μέλη , φορείς του ιδιωτικού τομέα και φορείς εκτός της Ένωσης με την επιφύλαξη της συγκατάθεσης των υφιστάμενων συντελεστών.
Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την ευνοϊκή μεταχείριση των κρατών μελών στο πλαίσιο των κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης προβλέπεται ότι οι συνεισφορές των κρατών μελών στο Ταμείο δεν θα υπολογίζονται κατά την αξιολόγηση της δημοσιονομικής προσαρμογής και ειδικότερα σε ότι αφορά το έλλειμμα και το χρέος . Αυτή η ρύθμιση θα ισχύει για όλα τα κράτη μέλη , είτε στο προληπτικό ή διορθωτικό σκέλος του Συμφώνου. Για τις χώρες που επωφελούνται από την λεγόμενη «ρήτρα επενδύσεων» θα υπάρχει επίσης ευνοϊκότερη αντιμετώπιση στο πλαίσιο του Συμφώνου.
Σε ότι αφορά τη διακυβέρνηση του ΕΤΣΕ θα δημιουργηθεί Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο θα αποφασίζει σχετικά με το γενικό προσανατολισμό , τις κατευθυντήριες γραμμές για τις επενδύσεις, το προφίλ κινδύνου, τις στρατηγικές πολιτικές και την κατανομή των περιουσιακών στοιχείων του Ταμείου , σύμφωνα με τις πολιτικές κατευθυντήριες γραμμές της Επιτροπής . Όσο η ΕΤΕπ και η Επιτροπή είναι οι μόνοι παράγοντες στην EΤΣΕ, ο αριθμός των μελών και των ψήφων θα κατανέμεται ανάλογα με το μέγεθος της συμβολής τους και όλες οι αποφάσεις θα λαμβάνονται με συναίνεση . Όταν οι υπόλοιποι συνεισφέροντες ενταχθούν στο Ταμείο , ο αριθμός των ψήφων θα συνεχίσει να είναι ανάλογος προς τις εισφορές και οι αποφάσεις που θα λαμβάνονται με απλή πλειοψηφία , αν δεν μπορεί να βρεθεί συναίνεση. Καμία απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί, αν καταψηφίζεται από την Επιτροπή ή την ΕΤΕπ.
Εξάλλου, η πρόταση θεσπίζει ένα Ταμείο Εγγυήσεων ΕΕ, το οποίο θα παρέχει ένα «μαξιλάρι» ρευστότητας για τον προϋπολογισμό της Ένωσης έναντι των ενδεχόμενων ζημιών που προκύπτουν από την EΤΣΕ στην υποστήριξη έργων. Τα ταμείο θα φτάσει σταδιακά τα 8 δισ. ευρώ το 2020 μέσω των πληρωμών από τον προϋπολογισμό της ΕΕ . Αυτό απαιτεί τροποποίηση του προϋπολογισμού 2015 της ΕΕ , η οποία θα δημιουργήσει τις αναγκαίες νέες γραμμές του προϋπολογισμού με τη μεταφορά 1,360 δισ. ευρώ σε πιστώσεις ανάληψης υποχρεώσεων και 10 εκατ. ευρώ σε πιστώσεις πληρωμών σε αυτές τις νέες γραμμές.
Προκειμένου να τεθούν σε εφαρμογή προτάσεις της Επιτροπής θα πρέπει να υιοθετηθούν με τη λεγόμενη διαδικασία της συναπόφασης μεταξύ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου.
Πηγή: www.newsbeast.gr

1 σχόλιο

  1. Η διαφορά μεταξύ Σύριζα ανέβηκε ξανά πάνω από 5% και συνεχώς θα διευρύνεται. Η ψήφος στη ΝΔ είναι χαμένη ψήφος, χωρίς κανένα αντίκρυσμα. Ήδη επιστρέφουν στη Χ.Α και στους ΑΝΕΛ όσοι ψηφοφόροι είχαν μια «τάση» για ΝΔ, με βάση τη καταστροφολογία. Τώρα που το ρεύμα υπέρ Σύριζα δεν ανακόπτεται, επιστρέψουν μαζικά πίσω σε ΑΝΕΛ και Χ.Α που θα αυξήσουν κι άλλο τα ποσοστά τους.

    Τις τελευταίες μέρες διαμορφώνεται ένα μεγάλο ρεύμα ψηφοφόρων προς τους ΑΝΕΛ και τους συμμάχους τους ( Χριστιανοδημοκράτες Νικολόπουλου, Πυρίκαυστος Ελλάδα Ζουράρη, Λευκό κλπ ). Άνθρωποι της Εκκλησίας ( Επίσκοποι, ιερείς, θεολόγοι κλπ ), Τρίτεκνοι, Πολύτεκνοι, άνθρωποι από τα Σώματα Ασφαλείας ( όσοι δεν ψηφίζουν Χ.Α ), ελεύθεροι επαγγελματίες, εκπαιδευτικοί, αγρότες και γενικά άνθρωποι των μεσαίων στρωμάτων, που ψήφισαν τον Ιούνιο του 2012 ΝΔ, στρέφονται τώρα προς τους ΑΝΕΛ ( αφού η ΝΔ δεν έχει καμία πιθανότητα να βγει πρώτο κόμμα ) για να μπορέσουν να έχουν ισχυρή φωνή μέσα σε μια πιθανή συγκυβέρνηση με τον Σύριζα.

    Η φωνή των ΑΝΕΛ είναι χρήσιμη, για να ισορροπήσει η νέα κυβέρνηση σε θέματα οικονομικά, εθνικά, θρησκευτικά, θέματα ασφαλείας, εκπαιδευτικά. Γίνεται αντιληπτό ότι η ψήφος στη ΝΔ είναι χαμένη ψήφος, αφού δεν μπορεί να παίξει κανένα ρόλο μετεκλογικά, άρα οι μετριοπαθείς κεντροδεξιοί και κεντρώοι ψηφοφόροι, που έχουν παραδοσιακές και πατριωτικές αντιλήψεις. θα ψηφίσουν μαζικά τους ΑΝΕΛ. Η ΝΔ χάνει ένα 15% των ψηφοφόρων προς τον Σύριζα και μεγάλα ποσοστά προς ΑΝΕΛ και Χ.Α. Οι προσπάθειες «τρομοκράτησης» απέτυχαν. Οι αγορές προεξοφλούν ισχυρή κυβέρνηση στις 26 Ιανουαρίου είτε ενός Σύριζα αυτοδύναμου, είτε με συγκυβέρνηση. Η αγορά θέλει, πλέον, σταθερότητα και θα στραφεί είτε προς τον Σύριζα είτε προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ήδη όλοι προσαρμόζονται στα καινούρια δεδομένα. Το Χρηματιστήριο αρχίζει και ανεβαίνει σταδιακά, η Ευρώπη δείχνει να ακούει τους Έλληνες για λόγους πολιτικούς, οι καταθέσεις θεωρούνται ( και είναι διασφαλισμένες ), δηλαδή η προσπάθεια της ακραίας πτέρυγας της ΝΔ να φοβίσει έδιωξε και διώχνει ψηφοφόρους.

    Η συσπείρωση της ΝΔ θα αρχίσει να μειώνεται. Ο κόσμος ακόμα και οι μετριοπαθείς ψηφοφόροι της ΝΔ, η Εκκλησία, οι πατριώτες, όλοι θα βάλουν πλάτη στη νέα συγκυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ, γιατί πρώτιστα είναι το καλό της Ελλάδας. Κανένας δεν αντέχει τα διχαστικά διλήμματα της παραπαίουσας Σαμαρικής ΝΔ ( με τους πρώην του ΛΑΟΣ ). Τα ΜΜΕ τους εγκαταλείπουν και πρέπει να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο, απομονώνοντας τους ανθρώπους της ΝΔ που νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους και όχι για την Ελλάδα. Είναι ντροπή οι διαφημίσεις για τις καταθέσεις και έπρεπε να επέμβει η Δικαιοσύνη, αλλά και οι λογικοί Νεοδημοκράτες για να σταματήσει το αίσχος. Προτιμούν οι άνθρωποι του Σαμαρά να βυθίσουν την χώρα και την οικονομία, γιατί χάνουν την καρέκλα και τη μάσα. Ντροπή και αίσχος για το κατάντημα της σάπιας σαμαρικής ΝΔ.

    Σε 12 μέρες, με τη ψήφος μας πρέπει να τελειώσουμε τη σαπίλα των φόρων, των χαρατσιών, των ΣαμαροβενιζελωνΓΑΠ, των ανθρώπων που διαλύουν την οικονομία, για να υπονομεύσουν τη νέα κυβέρνηση. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται. Η καταστροφολογία των επιτελών της σημερινής ΝΔ αποτελεί ντροπή για την Ιστορία της παράταξης. Οι ίδιοι οι Νεοδημοκράτες πρέπει να τους τιμωρήσουν στη κάλπη και να τους στείλουν σπίτια τους και στο περιθώριο της Ιστορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση