GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόστιμο στην ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ

Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι θα πρέπει να δοθεί αποζημίωση σε κατοίκους στη Χαλκίδα επικαλούμενος περιβαλλοντική ρύπανση. Σύμφωνα με τ...


Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι θα πρέπει να δοθεί αποζημίωση σε κατοίκους στη Χαλκίδα επικαλούμενος περιβαλλοντική ρύπανση.

Σύμφωνα με την απόφαση, η τσιμεντοβιομηχανία διαθέτει εργοστάσιο της σε μικρή απόσταση από τον οικισμό, το οποίο για να αποφύγει το κόστος δαπανών δεν τηρεί τους προβλεπόμενους από την άδεια λειτουργίας της περιβαλλοντικούς όρους.

Κατά τους κατοίκους δε, η ΑΓΕΤ Ηρακλής αρνείται να λάβει μέτρα για την καλή συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της, με αποτέλεσμα να μολύνεται το περιβάλλον του οικισμού Αγία Μαρίνα. Συγκεκριμένα, επικάθεται τσιμεντόσκονη 1,2 εκατοστών στις αυλές των σπιτιών, τα μπαλκόνια, μέσα στα σπίτια, τους δρόμους, τις πλατείες, στον αιγιαλό ακόμη και στον βυθό της θάλασσας.

Η παράνομη -κατά τη Δικαιοσύνη- συμπεριφορά της εταιρίας προσβάλλει το δικαίωμα χρήσης των κοινόχρηστων χώρων του επίμαχου οικισμού και το δικαίωμα να αναπνέουν καθαρό αέρα, ενώ υπονομεύεται η κατάσταση της σωματικής και ψυχικής υγείας τους με την επιβλαβή εισπνοή μολυσμένου ατμοσφαιρικού αέρα.

Επίσης, υποβαθμίζεται η ποιότητα της ζωής των κατοίκων του εν λόγω οικισμού με συνέπεια να προσβάλλεται η προσωπικότητά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 26 κάτοικοι διεκδικούσαν ο καθένας από 44.020 ευρώ, και συνολικά 1.144.520 ευρώ). Τελικά, επιδικάστηκε στον καθένα 3.000 ευρώ.

Πηγή: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση