GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Ο Σαμαράς έχει ήδη χάσει τις εκλογές

Ολομέτωπη επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΔ εξαπέλυσε από την Κομοτηνή ο Αλέξης Τσίπρας που εμφανίστηκε βέβαιος όχι μόνο για την ...


Ολομέτωπη επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΔ εξαπέλυσε από την Κομοτηνή ο Αλέξης Τσίπρας που εμφανίστηκε βέβαιος όχι μόνο για την σαρωτική νίκη του κόμματός του στις επικείμενες εκλογές, αλλά και για την ήττα προσωπικά του αρχηγού της ΝΔ πριν ακόμα τη διενέργεια των εκλογών.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε συναινετικός σημειώνοντας ότι το κόμμα του θα συγκροτήσει κυβέρνηση για όλους τους Έλληνες και θα ασκήσει την πολιτική του επιδιώκοντας σταθερά, και σε κάθε βήμα, τον κοινωνικό διάλογο και την ευρύτερη δυνατή συναίνεση.
Κατηγόρησε προσωπικά τον Αντώνη Σαμαρά ότι αρνείται απροσχημάτιστα τον δημόσιο προγραμματικό διάλογο και τη διενέργεια ντιμπέιτ, προτιμώντας την λάσπη και τον ακροδεξιό λαϊκισμό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι το κόμμα του θέλει να συγκρουστεί με το χθες και όχι να συμβιβαστεί με το παλιό πολιτικό σύστημα. Χαρακτήρισε ως ιστορικό γεγονός την επικείμενη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ που θα αλλάξει τον ρου όχι μόνο της ελληνικής, αλλά και της ευρωπαϊκής πολιτικής ιστορίας.
Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι συνεχίζει την πολιτική του φόβου έναντι των πολιτών, την ώρα που ολόκληρη η Ευρώπη αναγνωρίζει ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο. «Ο μόνος που χει απομείνει να δηλώνει ανοιχτά ότι μια πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα ενέχει τον κίνδυνο αποβολής της από το ευρώ είναι δυστυχώς, ο κ. Σαμαράς» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζοντας ότι «όλοι οι υπόλοιποι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη τον διαψεύδουν κάθετα και κατηγορηματικά».
Ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε ότι ο κίνδυνος ενός Grexit είναι ανύπαρκτος και επικαλέστηκε για αυτό το λόγο δηλώσεις τόσο του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, αλλά και του επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί. «Όλοι αυτοί δηλώνουν ξεκάθαρα, και σε κάθε ευκαιρία, ότι ενδεχόμενο αποβολής από το Ευρώ δεν υπάρχει. Ούτε για την Ελλάδα, ούτε για οποιαδήποτε άλλη χώρα της ευρωζώνης».
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι στην επικείμενη εκλογική μάχη δεν υπάρχουν κρυφές ατζέντες καλώντας τη ΝΔ θα απαντήσει για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε με το περίφημο μέηλ προς την τρόικα, για τις ομαδικές απολύσεις που ετοιμάζει, για τις περικοπές στις συντάξεις που σχεδιάζει για την επόμενη, κιόλας, ημέρα των εκλογών, για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για τα άλλα μέτρα και πρόσθετα χαράτσια αποτελούν το μοναδικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Την ίδια στιγμή απηύθυνε προσκλητήριο σε όλους τους πολίτες να στηρίξουν και να δώσουν την αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να διαπραγματευθεί με τους εταίρους. «Δεν είμαστε αυτοί που θα κάτσουμε να κάνουμε τα μαθήματά μας, όπως υποτιμητικά και απαξιωτικά για τους Έλληνες και τους άλλους λαούς του Νότου αρέσκεται να δηλώνει η κυρία Μέρκελ. Γιατί εμάς δεν μας έχει κανένας στο τσεπάκι του. Δεν είμαστε μέρος του διαπλεκόμενο χθες. Δεν υπογράψαμε αμαρτωλές συμβάσεις», όπως είπε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε, ζητάει την εμπιστοσύνη και την στήριξη του λαού, για να γυρίσει ξανά η αξιοπρέπεια στο λαό μας. Για να βάλουμε το δίκιο μας στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Επανέλαβε ότι προγραμματική θέση του κόμματός του θα είναι η εφαρμογή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης επαναλαμβάνοντας ότι το κόμμα του θα πάρει σειρά μέτρων για την ανακούφιση των πολιτών.
Μεταξύ αυτών:
• Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά.
• Επίδομα σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες.
• Δωρεάν ιατρική περίθαλψη.
• Δραστική μείωση συμμετοχής στην φαρμακευτική δαπάνη.
• Επίδομα στέγασης σε 25.000 οικογένειες.
• Κάρτα μετακίνησης σε άνεργους και άπορους.
• Κατάργηση της εξίσωσης φόρου στο πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.
• Αποκατάσταση της 13η σύνταξη σε συνταξιούχους με σύνταξη ως 700 ευρώ.
• Αλλά και σταδιακή αποκατάσταση της μεγάλης αδικίας με την περικοπή των συντάξεων των νεοπροσφύγων ομογενών, των παλιννοστούντων Ποντίων από της χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι το κόμμα του έχει δεσμευτεί επίσης σε μια πολιτική, που στοχεύει στην ανάσχεση της καταστροφής στην πραγματική οικονομία και στην στήριξη της εργασίας.
• Την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων.
• Τον φραγμό στις μαζικές απολύσεις.
• Την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ
• Την προώθηση ενός συνολικού σχεδίου για 300.000 νέες θέσεις εργασίας.
• Τις στοχεύσεις του προγράμματος τις λέω καθαρά, ανοιχτά και με σαφήνεια.
Επανέλαβε δε ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι πλήρως κοστολογημένο αναλυτικά και διεξοδικά και μπορεί να υλοποιηθεί από την επόμενη ημέρα των εκλογών.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση