GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παπανδρέου: "Κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει"

«Στις 25 Ιανουαρίου, φέρνουμε τις αξίες των Δημοκρατών Σοσιαλιστών μέσα στο Κοινοβούλιο. Αξίες και παραδόσεις που ενέπνευσαν γενιές και ...


Παπανδρέου: Κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει
«Στις 25 Ιανουαρίου, φέρνουμε τις αξίες των Δημοκρατών Σοσιαλιστών μέσα στο Κοινοβούλιο. Αξίες και παραδόσεις που ενέπνευσαν γενιές και κινήματα. Και κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει», τόνισε στην ομιλία του στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ στην Πάτρα, ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου.
Όπως πρόσθεσε, «κάθε ψήφος στο Κίνημα είναι ψήφος ευθύνης για το μέλλον της χώρας», σημειώνοντας πως «αποδείξαμε όλα τα τελευταία χρόνια, ότι βάζουμε πρώτα την Ελλάδα και τους Έλληνες, χωρίς να υπολογίζουμε προσωπικό ή πολιτικό κόστος».
Στην συνέχεια ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε έναν απολογισμό της θητείας του ως πρωθυπουργός, λέγοντας πως, «πήρα αποφάσεις που πόνεσαν και όσους δεν έφταιγαν για τα χάλια της χώρας, οι οποίες ήταν ενάντια και στα δικά μου πιστεύω και στις δικές μας αξίες». Και πρόσθεσε: «Αυτές τις αποφάσεις δεν θα τις έπαιρνα ποτέ, αν δεν είχα παραλάβει μια χώρα που βούλιαζε από αυτούς που την χρεοκόπησαν και μετά έφυγαν. Αποφάσεις που δεν θα έπαιρνα, αν η Ευρώπη με άκουγε από τότε που φώναζα ότι η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο για βαθιές αλλαγές, όχι εξοντωτική λιτότητα».
«Σε όλες αυτές τις δύσκολες στιγμές» όπως είπε ο Γιώργος Παπανδρέου «μέσα στην αρένα της συντηρητικής Ευρώπης, όταν όλοι εδώ μας πετροβολούσαν, σκεφτόμουνα ένα και μόνο πράγμα, κάθε ελληνική οικογένεια, την Ελλάδα όλη, που δεν είχα κανένα δικαίωμα να επιτρέψω να ζήσει μια εθνική τραγωδία βίαιης χρεοκοπίας». Για αυτό, όπως είπε, «δεν κρύφτηκα, δεν φυγομάχησα, δεν έπαιξα τη χώρα στα ζάρια, αλλά σήκωσα ευθύνες που δεν μας αναλογούσαν, όπως έκαναν πάντα οι Παπανδρέου».
Όσον αφορά τον ρόλο του Κινήματος, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι «εμείς, είμαστε οι μόνοι που λένε εντελώς συγκεκριμένα τι θα κάνουμε αύριο, δηλαδή όχι σε συγκυβέρνηση με Σαμαρά, αλλά σχέδιο που περιέχει προοδευτικές δομικές μεταρρυθμίσεις και θα τεθεί σε δημοψήφισμα».
Όπως πρόσθεσε, «όλοι οι υπόλοιποι δηλώνουν ανοιχτοί σε συνεργασίες. αλλά δεν λένε, ούτε με ποιους, ούτε με ποιους όρους θα συνεργαστούν».
Συνεχίζοντας ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε πως «προτείναμε προς όλους, το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας για το χρέος και το πρόγραμμα προσαρμογής, η λύση για να μπει οριστικό τέλος στην λιτότητα και την ανασφάλεια, να βασίζεται σε ένα δικό μας ελληνικό σχέδιο με βαθιές αλλαγές στο κράτος και την οικονομία, και να έχει την υπογραφή του λαού μέσα από την δημοκρατική διαδικασία ενός δημοψηφίσματος».
Ασκώντας κριτική στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι «υπερασπιστήκαμε μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες τις επιλογές και το έργο της κυβέρνησης 2009-2011, όσο δεν το έκανε ποτέ η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δυόμιση χρόνια τώρα».
Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «εμείς, δεν ντρεπόμαστε, διότι το μόνο που κάναμε, ήταν το πατριωτικό μας καθήκον».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι «εμείς, είμαστε απέναντι στην συντηρητική δεξιά ηγεσία και όσους ταυτίστηκαν μαζί της, αντί να συνεργαστούν επί ίσοις όροις». Ταυτόχρονα ο Γιώργος Παπανδρέου πρόσθεσε ότι «είμαστε απέναντι και στην αριστερή συντήρηση», διότι όπως είπε «δεν ήταν μόνο η δεξιά συντήρηση που πετούσε πέτρες από την εξέδρα, όταν εμείς κάναμε το καθήκον μας, αλλά βαρύτατες ευθύνες έχει και η ηγεσία της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης που μας πετροβολούσε». Όπως τόνισε, «είμαστε ιδεολογικά απέναντι και σε όσους υπηρετούν την πελατειακή λογική και σε όσους υπηρετούν ένα συγκεντρωτικό κομματικό κρατισμό».
Παράλληλα, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι «και οι εταίροι μας έχουν τις δικές τους, βαρύτατες, ευθύνες» και πρόσθεσε: «Δεν μας στήριξαν όπως τους ζητούσα στην αρχή. Δεν με άκουσαν όταν πρότεινα τα ευρωομόλογα, όταν πρότεινα να αγοράζει ελληνικά ομόλογα η ΕΕ ή η ΕΚΤ, όπως ανακοίνωσε χθες ο Ντράγκι. Τότε πάλευα για μια διαφορετική πολιτική στην ΕΕ, εδώ μας πετροβολούσαν όλοι. Αλλά όσο και να μας επηρεάζει το ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον, τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δική μας ευθύνη να αλλάξουμε την Ελλάδα».

3 σχόλια

  1. «Μην αμελήσετε/Πάρτε μαζί σας νερό/Το μέλλον μας έχει πολλή ξηρασία»! - Μιχάλης Κατσαρός

    "Δεν θα έχουμε χαρτί υγείας αν βγεί ο Τσίπρας! - Σ. Βούλτεψη

    «Μην αμελήσετε/Πάρτε μαζί σας χαρτί υγείας/Το μέλλον μας έχει πολύ ξε-χέσιμο»! - Εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΩΡΓΟ ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΣ ΞΑΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΦΕΡΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΛΕΠΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση