GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έγκλημα στην Κάρπαθο: «Η αδελφή μου δεν σκότωσε τη μητέρα μας, θέλω να λάμψει η αλήθεια»

Η 40χρονη Καλλιόπη Πρωτόπαπα βιώνει έναν παρατεταμένο εφιάλτη όπως αποκαλύπτει στο , καθώς όπως λέει δεν είναι μόνο ο πόνος για τη φ...


Η 40χρονη Καλλιόπη Πρωτόπαπα βιώνει έναν παρατεταμένο εφιάλτη όπως αποκαλύπτει στο , καθώς όπως λέει δεν είναι μόνο ο πόνος για τη φρικτή απώλεια των ζωών της μάνας και της αδελφής της που την έχουν καταρρακώσει αλλά και μία φρικτή και δύσκολη πραγματικότητα που αντιμετωπίζει καθώς όπως σημειώνει με νόημα έχει σπιλωθεί το όνομα και η τιμή της οικογένειας μετά από όλα όσα συνέβησαν.
Η υπόθεση της διπλής δολοφονίας στην Κάρπαθο το Μάιο του 2013 είχε προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τις έρευνες της αστυνομίας μία 76χρονη γυναίκα είχε δολοφονηθεί από την ίδια της την κόρη και ακολούθως έδωσε τέλος στη ζωή της. Η υπόθεση είχε κλείσει και σε μία κλειστή κοινωνία τα ερωτηματικά και βεβαίως οι κουβέντες που γίνονται ειδικότερα για μία τόσο πολυσυζητημένη υπόθεση άφηναν τη δυνατότητα στους περισσότερους για σχόλια τα οποία σπίλωναν τη μνήμη των δύο γυναικών που έφυγαν από τη ζωή αφού δεν αποκαλύφθηκε ποτέ η αλήθεια όπως θα σημειώσει η δεύτερη κόρη της νεκρής 76χρονης και αδελφή της γυναίκας που κατηγορήθηκε ότι τη δολοφόνησε και μετά αυτοκτόνησε.
Η 40χρονη γυναίκα σήμερα θρηνεί για τη μάνα και την αδελφή της και βρίσκει κουράγιο να ξεσπάσει σημειώνοντας με νόημα: «Η αδελφή μου η Ειρήνη δε σκότωσε τη μητέρα μας, θέλω να λάμψει η αλήθεια. Είναι πια πάνω από ένα χρόνο που βιώνω αυτόν τον εφιάλτη με μία υπόθεση που επί της ουσίας δεν εξιχνιάστηκε ποτέ. Μιλάμε για τη δολοφονία της μάνας μου, της αδελφής μου, μιλάμε για κατηγορίες βαριές ότι δηλαδή η αδελφή μου σκότωσε τη μάνα μας και μετά αυτοκτόνησε… έτσι όλο αυτό το διάστημα αιωρείται η παραπλανητική άκρως σουρεαλιστική υπόθεση ότι η αδελφή μου είναι φόνισσα της μάνας μας. Ουδέποτε βεβαίως οι σχέσεις των δύο ήταν έντονες με εντάσεις ή κάτι αντίστοιχο. Δεν έγιναν έτσι τα πράγματα. Άλλωστε ο τερατώδης τρόπος με τον οποίο και οι δυο επλήγησαν αποκλείουν το ενδεχόμενο του μεταξύ τους διαπληκτισμού. Επειδή το όργανο του εγκλήματος σύμφωνα με τον ιατροδικαστή δε βρέθηκε μέσα στο σπίτι, επειδή το γεγονός της δολοφονίας τους από τρίτο πρόσωπο που δεν είχε πρόσβαση στο σπίτι επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο με τον χειρουργικό τρόπο που βρέθηκε σκισμένη η σίτα του σπιτιού ζητώ τη διερεύνηση εκ νέου της εγκυρότητας των προανακριτικών πράξεων που έγιναν από το αρμόδιο Α.Τ. Καρπάθου. Γίνανε παραλείψεις από πλευράς αστυνομικών αρχών και οδήγησαν στη μη ανεύρεση του δράστη. Για αυτό το λόγο και εγώ ζητώ τώρα την επανάληψη και συμπλήρωση των ανακριτικών πράξεων προκειμένου να ανακαλυφθεί ο δράστης του στυγερού εγκλήματος και να πάψει να σπιλώνεται επ΄ αόριστον η μνήμη της αδελφής μου. Θέλω να γίνει εκ νέου αυτοψία και επιπλέον να κληθούν εκ νέου μάρτυρες της γειτονιάς που είτε να ήταν αυτόπτες μάρτυρες είτε να άκουσαν κάτι», θα πει ξεσπώντας σε κλάματα. Μέσω του δικηγόρου της που διαχειρίζεται την υπόθεση του κ. Κωνσταντίνου Διακονή διαμηνύει ότι έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και πως ο μόνος της στόχος πια είναι να σταματήσει να σπιλώνεται η μνήμη της αδελφής της αλλά και της μάνας της που έφυγαν από τη ζωή με ένα τόσο φρικτό τρόπο.
Διαβάστε την επιστολή που έστειλε στις εισαγγελικές Αρχές
Αξιότιμε κύριε Εισαγγελεύ,
την 30η Μαίου 2013 ευρέθησαν δολοφονημένες από άγνωστο ή αγνώστους δράστες εντός της οικίας τους στο Όθος Καρπάθου, η μητέρα μου, Άννα, χήρα Γεωργίου Πρωτόπαπα, το γένος Γεωργίου Βασιλαράκη και η αδελφή μου, Ειρήνη, θυγ. Γεωργίου και Άννας Πρωτόπαπα, κάτοικοι αμφότερες εν ζωή Όθους Καρπάθου.
Η πρώτη συγκεκριμένα των θυμάτων, μητέρα μου, ανευρέθη, σύμφωνα με το από 30 Μαίου 2013 έγγραφο του διοικητή του Α.Τ. Καρπάθου, κ. Εμμανουήλ Καζαμία, ο οποίος διενήργησε την οικεία προκαταρκτική εξέταση, προς την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου, πεσμένη μπρούμυτα στο χώρο του μπάνιου, φέρουσα βαρύ τραύμα, που αλλοίωνε τα χαρακτηριστικά της, ενώ ως αιτία θανάτου της ορίσθησαν δια της υπ’ αριθμ. πρωτ. 200Α/13 Ιατροδικαστικής Εκθέσεως Νεκροψίας-Νεκροτομής οι βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που είχε υποστεί από αμβλύ θλων όργανο.
Η δεύτερη δε των θυμάτων, αδελφή μου, Ειρήνη Πρωτόπαπα, ευρέθη πεσμένη ανάσκελα στον ενιαίο χώρο σαλονιού-κρεβατοκάμαρας, πίσω από την κεντρική θύρα της οικίας, με τυλιγμένο στο λαιμό της μία φορά χωρίς κόμπο το καλώδιο ρεύματος της τηλεόρασης και φέρουσα τέσσερα τραύματα, προκληθέντα από αιχμηρό αντικείμενο στην αριστερή κοιλιακή χώρα. Ως αιτία θανάτου της δε, ορίσθηκε δια της ως άνω Ιατροδικαστικής Εκθέσεως Νεκροψίας-Νεκροτομής, τραυματικός πνευμοθώρακας, που προκλήθηκε συνεπεία νυγμού από νύσσον και τέμνον όργανο, πιθανότατα μαχαίρι (όχι οδοντωτό). Οι αιμορραγικές διηθήσεις της μάλιστα στην κεφαλή και οι λοιπές εκχυμώσεις και εκδορές, που διαπιστώθηκαν υποδηλώνουν ξυλοδαρμό.
Συνεπεία δε όλων των ανωτέρω διαλαμβανομένων, διετάχθη από τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου η διενέργεια κυρίας ανακρίσεως, δια της υπ’ αριθμ. Α 2013/3965 Εισαγγελικής Παραγγελίας, η οποία ωστόσο δεν απέδωσε καρπούς αναφορικά με την ταυτότητα του δράστη ή των δραστών της στυγερής δολοφονίας, με συνέπεια η υπόθεση να τεθεί στο αρχείο δυνάμει της παρ. 3 του άρ. 245 σε συνδ. με το άρ. 308 παρ. 5 του Κ.Π.Δ., επιβεβαιώνοντας έτσι σιωπηρά ή αφήνοντας να αιωρείται η παραπλανητική, άκρως σουρεαλιστική, πρόχειρη ή υποκρύπτουσα σκοπιμότητες εκδοχή των διενεργησάντων την προκαταρκτική εξέταση, προανακριτικών υπαλλήλων του Α.Τ. Καρπάθου, σύμφωνα με οποίους η αδελφή μου δήθεν απέκτεινε τη μητέρα μου και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.
Επειδή ωστόσο η συμπεριφορά της αδελφής μου προς τη μητέρα μου ουδέποτε χαρακτηρίσθηκε από βιαιότητα ή βίαιες εξάρσεις.
Επειδή ο τερατώδης τρόπος, με τον οποίον αμφότερες επλήγησαν αλλά και η γωνία από την οποίαν επλήγη η αδελφή μου, Ειρήνη Πρωτόπαπα, στην κοιλιακή χώρα, αποκλείουν το ενδεχόμενο του μεταξύ τους διαπληκτισμού και της αυτοκτονίας της Ειρήνης Πρωτόπαπα.
Επειδή το όργανο του εγκλήματος δεν ευρέθη εντός της οικίας.
Επειδή το γεγονός της δολοφονίας αυτών από τρίτο πρόσωπο, το οποίο δεν είχε πρόσβαση στην οικία, επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο, από την με χειρουργικό και δεξιοτεχνικό τρόπο σκισμένη στις γωνίες, σήτα του σπιτιού, προκειμένου ο άγνωστος δράστης να εισέλθει από εκεί.
Παρακαλούμε, όπως διερευνήσετε τη νομιμότητα των προανακριτικών πράξεων, όπως αυτές έλαβαν χώρα από το Α.Τ. Καρπάθου.
Όπως διατάξετε συμπλήρωση της κυρίας ανακρίσεως με τη διενέργεια νέας αυτοψίας, ερεύνης και περαιτέρω κατασχέσεως προς εξέτασιν ιχνών και στοιχείων, του εγκλήματος, όπου εσείς θεωρείται, ότι τυγχάνει αναγκαίο.
Όπως διατάξετε την κλήση προς εμμάρτυρον κατάθεση των περιοίκων, κατοίκων των γειτονικών οικιών, οι οποίοι είναι δυνατόν να τυγχάνουν αυτόπτες ή έστω αυτήκοοι μάρτυρες.
Όπως διατάξετε να πραγματοποιηθεί δια της εκταφής των θυμάτων, λήψη γενετικού υλικού από την πέριξ των πληγμάτων των θυμάτων περιοχή, προκειμένου αυτό να ταυτοποιηθεί με το ήδη ληφθέν γενετικό υλικό, το οποίο ευρίσκεται στα χέρια των ανακριτικών αρχών.
Λαμβανομένης υπ’ όψιν της παρούσης ως ένα ελάχιστο προσκύνημα στη μνήμη των θυμάτων και έχουσα απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση Σας, προβαίνω προς Υμάς στην αίτηση αυτή.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση