GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ των Σκοπιανών με τον Μέγα Αλέξανδρο

Το συνεδριακό κέντρο των Σκοπίων «Univerzalna Sala», το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού της χώρας, μετονομάστηκε, πριν ...



Το συνεδριακό κέντρο των Σκοπίων «Univerzalna Sala», το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού της χώρας, μετονομάστηκε, πριν από μερικές ημέρες, σε συνεδριακό κέντρο «Μέγας Αλέξανδρος», σύμφωνα με όσα αναφέρουν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το συνεδριακό κέντρο «Univerzalna Sala», το οποίο είναι ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα κτίρια της πρωτεύουσας των Σκοπίων, κατασκευάστηκε μετά τον καταστροφικό σεισμό στα Σκόπια το 1963, με δωρεές που έγιναν από πολλές χώρες.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, τα τελευταία χρόνια, έχει προχωρήσει σε μετονομασίες αεροδρομίων, σταδίων και δρόμων, δίνοντας σε αυτά ονόματα ιστορικών προσωπικοτήτων της αρχαίας Μακεδονίας.

Το αεροδρόμιο των Σκοπίων έχει μετονομαστεί σε «αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος», το στάδιο της πόλης των Σκοπίων σε «Αρένα Φίλιππος Β΄», ενώ η εθνική οδός που οδηγεί προς την Ελλάδα έχει μετονομαστεί σε «αυτοκινητόδρομος Μέγας Αλέξανδρος».

Παράλληλα, προχώρησε στην τοποθέτηση τεράστιων αγαλμάτων του Μ. Αλεξάνδρου και του Φιλίππου Β΄, στο κέντρο των Σκοπίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση