GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντισυνταγματάρχης ξεσπά: "Οι στρατιωτικοί δεν είναι πρόβατα να τους λέτε τι θα ψηφίσουν"

Γράφει ο Νίκος Παπαναστάσης Αντισυνταγματάρχης ε.α.* Το επονομαζόμενο «συντονιστικό» των τριών ενώσεων αποστράτων (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΑ ...



Γράφει ο
Νίκος Παπαναστάσης
Αντισυνταγματάρχης ε.α.*
Το επονομαζόμενο «συντονιστικό» των τριών ενώσεων αποστράτων (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΑ και ΕΑΑΝ), αποτελούμενο απ’ τους αντίστοιχους προέδρους, έστειλε επιστολή στον υπό αποδόμηση πρωθυπουργό κ. Σαμαρά αλλά και στον δημοσκοπικά προς το παρών, επελαύνοντα για την κατάληψη του σχετικού θώκου κ. Τσίπρα...
Εκ πρώτης όψεως η επιστολή αποτελεί μια προσπάθεια εκμαίευσης των μετεκλογικών τους προθέσεων σχετικά με τους απόστρατους, καθότι ηγούνται των λεγομένων «κομμάτων εξουσίας».

Μέχρι εδώ κανένα μεμπτό στην ενέργειά τους, ακόμη και για την οπτική ενός που εντάσσει τον εαυτό του στο σύνολο χιλιάδων αποστράτων των Ε.Δ., σφοδρών πολέμιων αυτών των θλιβερών απολιθωμάτων του αμαρτωλού ιστορικού παρελθόντος της πατρίδας μας. Τα συναγόμενα όμως έμμεσα αλλά και άμεσα απ’ την επιστολή τους, υποβιβάζουν απερίφραστα, το σύνολο των αποστράτων αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους, στην κατηγορία των πειθήνιων οργάνων, ενός απόλυτα κομματικά καθοδηγούμενου όχλου.

Είναι ενδεικτική της φασιστικής δυσοσμίας που αποπνέει αυτή η επιστολή, με την προβολή στο περιεχόμενο του κειμένου, της δήθεν δυνατότητας που διαθέτουν οι ηγεσίες αυτών των ενώσεων (κ. Δανιάς, κ. Περβαινάς, κ. Ιατρίδης), στο να διαμορφώνουν κριτήρια επιλογής ψήφου στους απόστρατους στις βουλευτικές εκλογές, παραθέτοντας ανερυθρίαστα, ψεύδη, ανακρίβειες και προσβολές, για κάθε απόστρατο αλλά και γιας κάθε μέλος της οικογένειάς του.


ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ στην επιστολή τους όταν μέμφονται τη κυβέρνηση ότι «…αρνήθηκε να εφαρμόσει πλήρως τις Αποφάσεις του ΣτΕ.», γιατί οι ίδιοι την προέτρεπαν, απ’ τη πρώτη στιγμή, να επιστρέψει τα κλεμμένα εισοδήματα των αποστράτων σε ….δόσεις και σε βάθος χρόνου.


ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ όταν αναφέρουν ότι «…. τα Μέλη μας που είναι 120.000 απόστρατοι …», γιατί σε άλλο τους έγγραφο της 4/7/ 2013 αναφέρουν ότι «….Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών , το οποίο εκπροσωπεί 100.000 αποστράτους,…» . Το ψεύδος αυτό αποτελεί μια εμφανή προσπάθεια, με αποδέκτες τα πολιτικά αφεντικά τους, μεγιστοποίησης της ισχύος τους, παρουσιάζοντας τη σκιά τους … για μπόι, ανεβάζοντας έτσι τις «μετοχές» της ανύπαρκτης - ύπαρξής τους.

ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ το πραγματικό περιεχόμενο της έννοιας του όρου «μέλους» τους, στοχεύοντας σε σκόπιμη παραπλάνηση, αφήνοντας να πλανάται σαν εκούσια επιλογή απ’ τους απόστρατους, αυτή η ιδιότητα. Η πραγματικότητα όμως είναι, διαφορετική και απόλυτα ντροπιαστική για την αξιοπρέπεια των αποστράτων με εύλογη την απορία για την ανοχή της, απ’ τη πλευρά τους. Η πραγματικότητα λοιπόν είναι η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ και δια νόμου ένταξή τους στα Μεταξικά αυτά μορφώματα αμέσως μετά την αποστρατεία τους, η υποχρεωτική οικονομική συνεισφορά τους μέσω ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ κρατήσεων από τα θλιβερά πλέον απομεινάρια των συντάξεών τους και η ανάθεση σ’ αυτές τις ενώσεις διοικητικές αρμοδιότητες που για να τις δικαιούσαι πρέπει υποχρεωτικά να δεχθείς το πλαίσιο λειτουργίας τους.

ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ εσκεμμένα τους απόστρατους, ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις θα τύχουν σίγουρης μετεκλογικής υλοποίησης, δημιουργώντας συνεπώς και κίνητρο παροχής ψήφου προς τον … πάροχο. Όμως και ο πλέον αφελής Έλληνας γνωρίζει ότι με σκοπό την άγρα ψήφων, τα κόμματα εξουσίας δεν διστάζουν να τάζουν προς όλες τις κατευθύνσεις «λαγούς με πετραχήλια». Ο δε ρόλος των ηγεσιών των κυβερνητικών ενώσεων αποστράτων, φαίνεται ότι σχηματοποιείται μέσα απ την εκπόρευση του μηνύματος, ότι «…. αναμένουμε την απάντησή σας , το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να ενημερώσουμε τα Μέλη μας έγκαιρα.». Αν τώρα αυτό δεν αποτελεί μια προσπάθεια αυτοαναγόρευσής τους σε … τσοπάνη στο κοπάδι των αμνών, τότε τι είναι;


ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ τη δημοκρατική ευαισθησία και το αίσθημα αλληλεγγύης των αποστράτων απέναντι στον υπόλοιπο Ελληνικό λαό, προβάλλοντας σαν βασικό κριτήριο επιλογής τους, όσον αφορά τη πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, την ικανοποίηση στενών κλαδικών οικονομικών κριτηρίων , αγνοώντας ή υποβιβάζοντας τα γενικά στοιχεία που πραγματικά θα βελτίωναν συνολικά, τις συνθήκες διαβίωσης του λαού μας.


Είναι πλέον φανερό ότι ωρίμασε ο χρόνος για τον οριστικό νομοθετικό «αφοπλισμό» αυτών των κυβερνητικών αναχωμάτων σε κάθε ελεύθερη, μαχητική, διεκδικητική, αχειραγώγητη δράση των αποστράτων, με μοναδικό κριτήριο την υπεράσπιση των συμφερόντων του κλάδου. Αν ο δικτάτορας Μεταξάς δημιούργησε τις πρόδρομες των σημερινών ενώσεων (τις … εξέλιξε το 1972 ο έτερος δικτάτορας Παπαδόπουλος), σε μια προσπάθεια ελέγχου ιδεολογικών «παρεκτροπών» των αποστράτων, σήμερα πέρα απ’ αυτό το ρόλο (επιβράβευση Περβαινά στα στελέχη των Ε.Δ. που ψήφισαν τη Χ.Α., συμμετοχή τους στις γιορτές μίσους στο Γράμμο, κλπ) , κυρίαρχη αποστολή τους είναι η λυσσαλέα παρεμπόδιση της ανάπτυξης ενός μαζικού, υγιούς διεκδικητικού κινήματος των αποστράτων, που θα είχε τη δυναμική να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στο βιασμό της ζωής των αποστράτων, των οικογενειών τους αλλά και του υπόλοιπου Ελληνικού λαού.

*Μέλος του ΔΣ της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ)

ΣΗΜ : Το κείμενο εκφράζει προσωπικές απόψεις.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση