GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαμαράς: Τώρα μπορούμε να μειώσουμε τους φόρους

Μήνυμα για τις εκλογές της Κυριακής στένει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς , ο οποίος αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει πί...


Σαμαράς: Τώρα μπορούμε να μειώσουμε τους φόρους

Μήνυμα για τις εκλογές της Κυριακής στένει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς , ο οποίος αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ.
"Οσοι θέλουμε το καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα, με ανάπτυξη μέσα στην Ευρώπη, είμαστε οι περισσότεροι. Δεν μπορούμε να αφήσουμε μια μειοψηφία να μας γυρίσει πίσω" ανέφερε σε συνέντευξή του στον "Ελεύθερο Τύπο" και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ένα "ατύχημα" με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αντώνης Σαμαράς επισημαίνει ότι στις εκλογές της Κυριακής συγκρούεται ο κρατισμός με τις μεταρρυθμίσεις -"εκπροσωπούμε δύο αντίθετους κόσμους", δηλώνει χαρακτηριστικά- και προειδοποιεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πολλαπλασιάσει τη φορολογία της μεσαίας τάξης, θα φέρει νέα Μνημόνια.
"Η Ελλάδα έχει αναλάβει δεσμεύσεις που οφείλει να τις τηρήσει. Αν δεν τις τηρήσει, τότε θα χάσει τη ρευστότητα που παίρνει από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα", υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός και τονίζει: "Είμαστε οι περισσότεροι αλλά κάθε ψήφος μας μετράει".
Όπως λέει: "Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κρατήσει τη χώρα κολλημένη εκεί που ήταν μέχρι χθες. Εμείς βγάζουμε τη χώρα από τις κακοδαιμονίες της, δημιουργούμε τα θεμέλια μιας σύγχρονης Ελλάδας που θα ανταγωνίζεται στον κόσμο, θα συνεργάζεται με όλους και θα κερδίζει από παντού! Αυτό που προσπαθεί να κρατήσει όρθιο ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κρατισμός, οι επανακρατικοποιήσεις των πάντων, οι κομματικοί στρατοί που επαναπροσλαμβάνονται, δεν υπάρχει πια πουθενά, εκτός από τη Βενεζουέλα και τη Βόρεια Κορέα! Είναι ένα μοντέλο που απέτυχε παντού στον κόσμο, εγκαταλείφθηκε απ' όλες τις χώρες και τέλειωσε οριστικά".
Ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζει ότι: "Η Ελλάδα βρέθηκε με τεράστια ελλείμματα. Κι έπρεπε να τα κλείσει επειγόντως, για να αποκαταστήσει την αξιοπρέπειά της. Δεν μπορείς να είσαι "κυρίαρχη χώρα" όταν ζητάς κάθε τόσο απ' όλους δανεικά για να "περάσεις"...
Εμείς εξαλείψαμε τα ελλείμματα, δεν χρειαζόμαστε πλέον Μνημόνια και αναγκαστικό δανεισμό! Τώρα, λοιπόν, μπορούμε να μειώσουμε τους φόρους. Πράγμα που είναι και στην ιδεολογία μας. Γιατί δεν μπορεί η Ελλάδα να ανταγωνίζεται τους γείτονές της, όταν εκείνοι έχουν πολύ χαμηλότερους φόρους...".
Για τους φόρους αναφέρει ότι προτεραιότητα δίνει στους φόρους των επιχειρήσεων. "Θα πέσουν από το 25% σήμερα στο 15% ως το τέλος της τετραετίας. Με πρώτο βήμα, στον Προϋπολογισμό που θα ψηφιστεί τον επόμενο Νοέμβριο, να υπάρχει μείωση από το 25% στο 23%. Και με μειώσεις 3% για καθένα από τα επόμενα χρόνια.
Θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ στον ευρωπαϊκό μέσον όρο. Με πρώτο βήμα να πληρώσουν από φέτος όλοι 7% λιγότερο απ' όσο πλήρωσαν πέρσι. Οπως οι περισσότεροι πλήρωσαν και πέρσι λιγότερο από πρόπερσι. Κι όπως όλοι πλήρωσαν πρόπερσι 15% λιγότερο από όσο πλήρωναν με το "χαράτσι" της ΔΕΗ. Οι σταδιακές μειώσεις θα συνεχίσουν κάθε χρόνο με αυτόν το ρυθμό. Και στο τέλος της τετραετίας ο ΕΝΦΙΑ θα αποδοθεί απευθείας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να "καταργήσει" τον ΕΝΦΙΑ και να τον επαναφέρει στο μεγαλύτερο μέρος του σε όσους έχουν περιουσία από 200 χιλιάδες και πάνω! Πράγμα που σημαίνει ότι θα πολλαπλασιάσει πολλές φορές τη φορολογία της μεσαίας τάξης. Και θα βάλει κι άλλους φόρους, γιατί από κάπου πρέπει να βρει και τα υπόλοιπα...
Επίσης, εμείς σχεδιάζουμε να μειώσουμε σταδιακά και το φόρο εισοδήματος. Από το 42% ανώτατο συντελεστή που είναι σήμερα, στο 33%! Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τον ανώτατο συντελεστή στο 60% "για τους πλούσιους", όπως λέει. Κι επειδή όσοι δηλώνουν υψηλά εισοδήματα είναι ελάχιστοι, θα αυξήσει τελικά τους φόρους όλων των πιο κάτω. Ετοιμάζει αληθινή φορο-καταιγίδα, με κύριο θύμα τη μεσαία τάξη".
Για το χρέος αναφέρει: "Λέει ψέματα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ξέρει".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση