GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαβεβαιώσεις Βρούτση για συντάξεις και παροχές

«Η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει την ομαλή και απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων και των παροχών του ασφαλιστικού», διαβεβαιώνει με δήλ...


«Η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει την ομαλή και απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων και των παροχών του ασφαλιστικού», διαβεβαιώνει με δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας στις σημερινές δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό του υποψήφιου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β” Αθήνας και υπεύθυνου της ΕΕΚΕ Εργασίας του κόμματος, Δ.Στρατούλη.
Ο κ. Βρούτσης προσθέτει ότι έχει εξασφαλισθεί ότι και οι επόμενες γενιές θα πάρουν κύριες και επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, ενώ διαψεύδει ότι έχουν συμφωνηθεί μειώσεις συντάξεων με τους εκπροσώπους των δανειστών.
Αναλυτικότερα, η δήλωση του υπουργού Εργασίας έχει ως εξής:
«Δυόμισι χρόνια τώρα στο υπουργείο Εργασίας με σχέδιο, οργάνωση και, κυρίως, πολλή δουλειά αγωνιστήκαμε να διαφυλάξουμε το κοινωνικό πρόσωπο της χώρας» αναφέρει ο κ. Βρούτσης και συνεχίζει:
«Με γνώμονα τη σύνεση και την ορθή διαχείριση προχωρήσαμε σε διαρθρωτικές και οργανωτικές τομές και μεταρρυθμίσεις, σε ένα μεγάλο «νοικοκύρεμα» του ασφαλιστικού. Ενισχύσαμε τη βιωσιμότητα του συστήματος, αποκαταστήσαμε κραυγαλέες αδικίες και στρεβλώσεις, εξαλείψαμε οριστικά το απαράδεκτο φαινόμενο των «μαϊμού» συντάξεων και ενισχύσαμε την εισπρακτική ικανότητα του συστήματος, φέρνοντάς το ξανά σε ταμειακή ισορροπία.
Έτσι, διασφαλίσαμε την ομαλή και απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων και παροχών του ασφαλιστικού. Με άλλα λόγια, και αυτό είναι το σημαντικότερο, εξασφαλίσαμε ότι και οι επόμενες γενιές θα πάρουν συντάξεις, κύριες, επικουρικές και εφάπαξ!
Επιπλέον, με σκληρή διαπραγμάτευση διαφυλάξαμε και εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος με τη συμμετοχή και του Κράτους. Στον Κοινωνικό προϋπολογισμό του 2015 η συμμετοχή του Κράτους ανέρχεται σε 11 δισ. και οι δαπάνες για το ΕΚΑΣ σε 516 εκατ. ευρώ. Συνεπώς, από πουθενά δεν προκύπτει ότι έχουν δήθεν συμφωνηθεί αυτά τα οποία ισχυρίζεται ο κ. Στρατούλης.
Ο κ. Στρατούλης, μάλιστα, ξεχνά να αναφέρει τα περίπου 2 δισ. με τα οποία ενισχύσαμε τα ταμεία εφάπαξ εξοφλώντας τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους. Με τα χρήματα αυτά 60.000 συμπολίτες μας πήραν εφάπαξ, αλλιώς θα περίμεναν ακόμη στην ουρά.
Αυτή είναι η έμπρακτη, θεμελιωμένη και αποτελεσματική απάντησή μας απέναντι σε εύκολες λύσεις όπως η μείωση των συντάξεων. Όλα αυτά τα επιτύχαμε με σκληρή διαπραγμάτευση και μετρήσιμα αποτελέσματα.
Όταν και όποτε ετέθη ζήτημα μείωσης συντάξεων, λοιπόν, δεν το επιτρέψαμε. Όχι με λεονταρισμούς και κενά λόγια, αλλά με σθεναρή αντίσταση, επιχειρήματα και ουσιαστικό έργο.
Γιατί δεν επιτρέπουμε σε κανένα να θέτει υπό αμφισβήτηση το δικαίωμα του κάθε Έλληνα για επαρκή και αξιοπρεπή σύνταξη.
Από την άλλη, μέχρι σήμερα ο κ. Στρατούλης δεν έχει καταθέσει επίσημα τις προτάσεις του κόμματός του όχι μόνο όταν του το ζητήσαμε, αλλά ούτε και τώρα την ύστατη στιγμή».
«Για την πληρωμή των συντάξεων δεν αρκούν οι καταγγελίες και οι υστερικές κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ ή οι τρικλοποδιές σε κάθε μεταρρυθμιστικό» προσθέτει ο κ. Βρούτσης και καταλήγει.
«Ποια είναι επιτέλους η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό;
Από εδώ και εμπρός, για την ομαλή και απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων και των άλλων παροχών του ασφαλιστικού συστήματος, ένα πράγμα είναι πλέον απαραίτητο.
Η συνέχιση της απρόσκοπτης χρηματοδότησης της χώρας.
Αυτό το οποίο έχουμε επιτύχει έως σήμερα με σκληρή και επίπονη διαπραγμάτευση. Και το οποίο τορπιλίζει ευθέως ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του. Δεν θα το επιτρέψουμε».
Στις δηλώσεις του ο κ. Στρατούλης υποστήριζε, ότι «η μείωση των συντάξεων περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα της τρόικας, καθώς και ότι η μείωση των κύριων συντάξεων έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται για όσους τεκμηριώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από 1η Ιανουαρίου 2015 σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3863/2010, σύμφωνα με τον οποίον αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων. Σε διαδικασία μείωσης, σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη βρίσκονται και οι επικουρικές και οι εφάπαξ παροχές μετά την εφαρμογή της ρήτρας του μηδενικού ελλείμματος και του νέου μαθηματικού τύπου.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση