GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πόσοι εκπαιδευτικοί μπαίνουν στους πίνακες προϋπηρεσίας και ΑΣΕΠ

Αναγκαίοι είναι οι μόνιμοι διορισμοί στη δημόσια εκπαίδευση καθώς τα σχολεία δε μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν με χιλιάδες αναπλ...

Πόσοι εκπαιδευτικοί μπαίνουν στους πίνακες προϋπηρεσίας και ΑΣΕΠ
Αναγκαίοι είναι οι μόνιμοι διορισμοί στη δημόσια εκπαίδευση καθώς τα σχολεία δε μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν με χιλιάδες αναπληρωτές κάθε χρόνο.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχει λάβει το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ οι διορισμοί σε πρώτη φάση θα πραγματοποιηθούν από εκπαιδευτικούς που είναι διοριστέοι του ΑΣΕΠ του 2008 και εκκρεμεί εδώ και χρόνια ο διορισμός τους καθώς και από τις κλειστές λίστες από τις οποίες έχουν διοριστεί προηγούμενοί τους.
Εφόσον εξαντληθούν αυτές οι λίστες οι διορισμοί θα γίνουν από τη νέα επικαιροποιημένη λίστα προϋπηρεσίας αναπληρωτών.
Κλειστοί πίνακες είναι αυτοί του 24μηνου + ΑΣΕΠ καθώς και  του 30μηνου για το οποίο η προηγούμενη ηγεσία έδωσε παράταση  μέχρι και τις 30 Ιουνίου του 2016. Ας μη ξεχνάμε επίσης και τους πολύτεκνους. Από εκεί και πέρα, όπως αναφέραμε πρόθεση είναι να γίνουν διορισμοί και από τους πίνακες αναπληρωτών αφού πρώτα οι προϋπηρεσίες των εκπαιδευτικών επικαιροποιηθούν με τις προϋπηρεσίες  που απέκτησαν οι εκπαιδευτικοί από το 2010 και έπειτα.
Οι εκπαιδευτικοί που εντάσσονται στους πίνακες με προϋπηρεσία και μόρια ΑΣΕΠ φθάνουν τους 28.645 ενώ με την προσμέτρηση των προϋπηρεσιών από το 2010 και έπειτα θα αυξηθεί ο αριθμός τους καθώς στην ειδικότητα των δασκάλων υπάρχουν περίπου 2000 αναπληρωτές που απέκτησαν προϋπηρεσία από τον πίνακα μηδενικής.
Αν προσθέσουμε και τους αναπληρωτές της Ειδικής Αγωγής ο αριθμός των εκπαιδευτικών με προϋπηρεσία μπορεί να φθάσει και τις 34.000 αφού μόνο στον κλάδο των Δασκάλων Ειδικής Εκπαίδευσης υπήρχαν τον Αύγουστο  1.506 εκπαιδευτικοί με προϋπηρεσία.
Δεκάδες είναι οι ερωτήσεις που έχουν καταθέσει οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα κενά στην εκπαίδευση και τα προβλήματα στην Ειδική Αγωγή γεγονός που δείχνει ότι έχουν γνώση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία. Μάλιστα μια από τις τελευταίες ερωτήσεις που είχε καταθέσει ο νέος Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας κ. Κουράκης σε συνεργασία με άλλους Βουλευτές αφορούσε τους μουσικούς εκπαιδευτικούς των οποίων εκκρεμεί ο διορισμός τους.
Μάλιστα ρωτούσαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον τότε Υπουργό Παιδείας αν θα προβεί άμεσα στο διορισμό των 30 εκπαιδευτικών ΠΕ16.01 (24μηνο + ΑΣΕΠ) καθώς και των 30μηνιτών καθηγητών του κλάδου ΤΕ16.00 που ανέρχονταν σε 142 εκπαιδευτικούς.

Καλόγηρος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση