GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη Σαουδική Αραβία το Σάββατο Ολάντ και Κάμερον

O πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, θα μεταβεί στη Σαουδική Αραβία το Σάββατο προκειμένου να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για ...


Στη Σαουδική Αραβία το Σάββατο Ολάντ και Κάμερον

O πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, θα μεταβεί στη Σαουδική Αραβία το Σάββατο προκειμένου να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του βασιλιά Αμπντάλα, ανακοίνωσε σήμερα το μέγαρο των Ηλυσίων.

“Η Σαουδική Αραβία είναι εταίρος τόσο στο οικονομικό, όσο και στο πολιτικό επίπεδο”, υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος ενώπιον των δημοσιογράφων κατά την άφιξή του στο Νταβός. “Διατηρούσα με τον βασιλιά Αμπντάλα σχέσεις εμπιστοσύνης, περιλαμβανομένου του ζητήματος του αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας”, επεσήμανε, επιβεβαιώνοντας το ταξίδι του στη Σαουδική Αραβία “με στόχο να μπορέσει να προωθήσει την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων” με τη Γαλλία.

Σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με την τύχη του μπλόγκερ Ράιφ Μπαντάουι, που καταδικάστηκε σε 1.000 μαστιγώσεις διότι “προσέβαλε το Ισλάμ”, ο Φρανσουά Ολάντ υπογράμμισε ότι η Γαλλία “είναι προσηλωμένη στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων” και ότι ο ίδιος θα επαναλαμβάνει αυτές τις αξίες οπουδήποτε κι αν ταξιδεύει.

“Δεν υπάρχουν κανόνες που εφαρμόζονται σε μια χώρα, τη δική μας, και δεν έχουν ακτινοβολία σε άλλες”, συνέχισε ο Γάλλος πρόεδρος, εκτιμώντας ότι οι αξίες αυτές είναι οικουμενικές, “περιλαμβανομένης της προστασίας της ελευθερίας της έκφρασης».

Και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί αύριο τη Σαουδική Αραβία για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του, ανέφερε σήμερα το πρωθυπουργικό γραφείο στο Γαλλικό Πρακτορείο. “Θα μεταβεί εκεί αύριο”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου της Ντάουνινγκ Στριτ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο πρίγκιπας Κάρολος θα ταξιδέψει επίσης στη Σαουδική Αραβία προκειμένου να εκφράσει τα συλλυπητήρια της βασιλικής οικογένειας. Σε μια ανακοίνωσή της η βασίλισσα εξέφρασε τα ειλικρινή της συλλυπητήρια, χαιρετίζοντας το έργο του θανόντος βασιλιά, που “αφιέρωσε την ζωή του στην υπηρεσία του Βασιλείου και του Ισλάμ”.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, γνωστοποίησε σήμερα ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να συνομιλήσει με τον νέο βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν στις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση