GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εμμένει στις δεσμεύσεις του ο Αλέξης Τσίπρας

Την δέσμευση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., πως όταν θα αναλάβει την διακυβέρνηση της Χώρας, θα καταργήσει τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. επανέλαβε  ο Πρόεδρος ...



Την δέσμευση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., πως όταν θα αναλάβει την διακυβέρνηση της Χώρας, θα καταργήσει τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. επανέλαβε  ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας, σήμερα το πρωί, στον ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά, τονίζοντας, πως θα αντικατασταθεί από έναν φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

Διευκρίνισε, ότι αυτό θα ισχύσει από το 2015, μετά το σχετικό νόμο που θα κατατεθεί στη Βουλή, και πως ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. για το 2014 θα πληρωθεί κανονικά, καθώς δεν μπορεί να υπάρξει αναδρομική νομοθεσία.

«Η συντριπτική πλειοψηφία της πρώτης κατοικίας δεν θα φορολογείται. Δεν αναφέρουμε σε αυτούς που έχουν τέσσερις πισίνες και είναι σε off-shore εταιρείες. Αυτοί θα πληρώσουν», πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε, πως θα υπάρξει μια απώλεια 1,8 δις €, η οποία θα αντικατασταθεί από ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, ενώ τόνισε, πως θα επαναπροσαρμοστούν προς τα κάτω οι αντικειμενικές αξίες.

Για το περιουσιολόγιο, επισήμανε, πως δεν θα είναι μέσο φορολόγησης και πως στόχος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και όχι η αύξηση των φορολογικών συντελεστών.

Για το θέμα των καταθέσεων, ο κ. Τσίπρας διευκρίνισε, πως «η Ελλάδα δεν είναι Κύπρος, ούτε θα γίνει. Δεσμεύομαι και εγώ αλλά και η ΕΚΤ».

«Οι καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών», συμπλήρωσε, «είναι εγγυημένες, οι τράπεζες μας είναι στο Ευρωσύστημα. Η εύρυθμη λειτουργία των Ελληνικών τραπεζών είναι εγγυημένη από την ΕΚΤ. Είναι μια κινδυνολογία στην οποία δεν τσιμπάει ο κόσμος».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι αρνείται να συνδιαλλαγεί, τονίζοντας, «ζήτησα από τον Πρωθυπουργό να βγούμε στα φώτα και να αντιπαραθέσουμε επιχειρήματα και όχι ψεύτικες υποσχέσεις. Αλλά δεν δέχτηκε γιατί δεν έχει επιχειρήματα».

Για το θέμα της αυτοδυναμίας, ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προειδοποίησε. πως «δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι καν ότι η Χώρα θα χρειαστεί να πάει σε δεύτερες Εκλογές και εξέφρασε την πεποίθηση πως τελικά δεν θα πάει. «Ο Ελληνικός λαός έχει και τη γνώση και την εμπειρία και τη σοφία, έχει και την εμπειρία με αυτή τη συγκυβέρνηση πως λειτούργησε και τι όφελος άφησε στον Ελληνικό λαό» είπε.

Ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεσμεύτηκε, εκ νέου, ότι θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, και ότι σε συνεργασία με το ILO (Διεθνές Γραφείο Εργασίας) θα επαναφέρει το Ευρωπαϊκό πλαίσιο στις εργασιακές σχέσεις. «Η αγορά θα το αντέξει είναι μικρό το ποσοστό των εργαζομένων με κατώτατο μισθό, οι ΜμΕ θα έχουν άλλες ευνοϊκές ρυθμίσεις, που θα ισοφαρίσουν το κόστος, όπως για τα "κόκκινα" δάνεια» εξήγησε. Πρόσθεσε, ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα επαναφέρει την 13η σύνταξη σε χαμηλοσυνταξιούχους, που λαμβάνουν έως 700 ευρώ.

Ερωτηθείς δε για τα όσα γράφονται, ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα προτείνει για ΠτΔ τον Έλληνα Επίτροπο, Δημήτρης Αβραμόπουλο, περιορίστηκε στο να απαντήσει: «Είναι πρόωρη αυτή η συζήτηση» για να συμπληρώσει: «Δεν μας αφορά πρωτίστως το πολιτικό στίγμα του Προέδρου, αλλά να είναι ένα πρόσωπο που να έχει το κύρος και να βρίσκει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση στην βουλή που θα προκύψει».

Στο ερώτημα, εάν σε μία ενδεχόμενη διαπραγμάτευσή του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, ήθελε και τη συμμετοχή των κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο και Σταύρο Θεοδωράκη απάντησε: «Mου λέτε ότι πρέπει να πάμε στην δασκάλα για να μας πει αν κάναμε καλά τα μαθήματά μας και να έχουμε μαζί και τους μαθητές που θα με καρφώνουν», για να προσθέσει:

«Πρέπει να στηρίξουν την επιθετική διαπραγμάτευση, που ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. διεκδικεί και εξαγγείλει. Εγώ θα ζητήσω τη συναίνεσή τους. Η διαπραγμάτευση δεν θα γίνει ανάμεσα στον Τσίπρα και την Μέρκελ, αλλά στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς».

1 σχόλιο

  1. Η διαφορά μεταξύ Σύριζα ανέβηκε ξανά πάνω από 5% και συνεχώς θα διευρύνεται. Η ψήφος στη ΝΔ είναι χαμένη ψήφος, χωρίς κανένα αντίκρυσμα. Ήδη επιστρέφουν στη Χ.Α και στους ΑΝΕΛ όσοι ψηφοφόροι είχαν μια «τάση» για ΝΔ, με βάση τη καταστροφολογία. Τώρα που το ρεύμα υπέρ Σύριζα δεν ανακόπτεται, επιστρέψουν μαζικά πίσω σε ΑΝΕΛ και Χ.Α που θα αυξήσουν κι άλλο τα ποσοστά τους.Η ΝΔ,αντί να βοηθήσει στην αλλαγή της Ε.Ε από ανδρείκελο της Γερμανίας, υποτάχθηκε στο Δ' Ράιχ της Μέρκελ και έχασε το κοινωνικό της πρόσωπο.Αυτή η ΝΔ πρέπει να πάρει κάτω από 10% για να καταλάβει πόσο πλήγωσε, μάτωσε, ξεκλήρισε τους ψηφοφόρους της. Κάθε ψήφος στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ είναι βόλι κατάστηθο στα παιδιά μας, στη νέα γενιά.

    Τις τελευταίες μέρες διαμορφώνεται ένα μεγάλο ρεύμα ψηφοφόρων προς τους ΑΝΕΛ και τους συμμάχους τους ( Χριστιανοδημοκράτες Νικολόπουλου, Πυρίκαυστος Ελλάδα Ζουράρη, Λευκό κλπ ). Άνθρωποι της Εκκλησίας ( Επίσκοποι, ιερείς, θεολόγοι κλπ ), Τρίτεκνοι, Πολύτεκνοι, άνθρωποι από τα Σώματα Ασφαλείας ( όσοι δεν ψηφίζουν Χ.Α ), ελεύθεροι επαγγελματίες, εκπαιδευτικοί, αγρότες και γενικά άνθρωποι των μεσαίων στρωμάτων, που ψήφισαν τον Ιούνιο του 2012 ΝΔ, στρέφονται τώρα προς τους ΑΝΕΛ ( αφού η ΝΔ δεν έχει καμία πιθανότητα να βγει πρώτο κόμμα ) για να μπορέσουν να έχουν ισχυρή φωνή μέσα σε μια πιθανή συγκυβέρνηση με τον Σύριζα.

    Η φωνή των ΑΝΕΛ είναι χρήσιμη, για να ισορροπήσει η νέα κυβέρνηση σε θέματα οικονομικά, εθνικά, θρησκευτικά, θέματα ασφαλείας, εκπαιδευτικά. Γίνεται αντιληπτό ότι η ψήφος στη ΝΔ είναι χαμένη ψήφος, αφού δεν μπορεί να παίξει κανένα ρόλο μετεκλογικά, άρα οι μετριοπαθείς κεντροδεξιοί και κεντρώοι ψηφοφόροι, που έχουν παραδοσιακές και πατριωτικές αντιλήψεις. θα ψηφίσουν μαζικά τους ΑΝΕΛ. Η ΝΔ χάνει ένα 15% των ψηφοφόρων προς τον Σύριζα και μεγάλα ποσοστά προς ΑΝΕΛ και Χ.Α. Οι προσπάθειες «τρομοκράτησης» απέτυχαν. Οι αγορές προεξοφλούν ισχυρή κυβέρνηση στις 26 Ιανουαρίου είτε ενός Σύριζα αυτοδύναμου, είτε με συγκυβέρνηση. Η αγορά θέλει, πλέον, σταθερότητα και θα στραφεί είτε προς τον Σύριζα είτε προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ήδη όλοι προσαρμόζονται στα καινούρια δεδομένα. Το Χρηματιστήριο αρχίζει και ανεβαίνει σταδιακά, η Ευρώπη δείχνει να ακούει τους Έλληνες για λόγους πολιτικούς, οι καταθέσεις θεωρούνται ( και είναι διασφαλισμένες ), δηλαδή η προσπάθεια της ακραίας πτέρυγας της ΝΔ να φοβίσει έδιωξε και διώχνει ψηφοφόρους.

    Η συσπείρωση της ΝΔ θα αρχίσει να μειώνεται. Ο κόσμος ακόμα και οι μετριοπαθείς ψηφοφόροι της ΝΔ, η Εκκλησία, οι πατριώτες, όλοι θα βάλουν πλάτη στη νέα συγκυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ, γιατί πρώτιστα είναι το καλό της Ελλάδας. Κανένας δεν αντέχει τα διχαστικά διλήμματα της παραπαίουσας Σαμαρικής ΝΔ ( με τους πρώην του ΛΑΟΣ ). Τα ΜΜΕ τους εγκαταλείπουν και πρέπει να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο, απομονώνοντας τους ανθρώπους της ΝΔ που νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους και όχι για την Ελλάδα. Είναι ντροπή οι διαφημίσεις για τις καταθέσεις και έπρεπε να επέμβει η Δικαιοσύνη, αλλά και οι λογικοί Νεοδημοκράτες για να σταματήσει το αίσχος. Προτιμούν οι άνθρωποι του Σαμαρά να βυθίσουν την χώρα και την οικονομία, γιατί χάνουν την καρέκλα και τη μάσα. Ντροπή και αίσχος για το κατάντημα της σάπιας σαμαρικής ΝΔ.

    Σε 12 μέρες, με τη ψήφος μας πρέπει να τελειώσουμε τη σαπίλα των φόρων, των χαρατσιών, των ΣαμαροβενιζελωνΓΑΠ, των ανθρώπων που διαλύουν την οικονομία, για να υπονομεύσουν τη νέα κυβέρνηση. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται. Η καταστροφολογία των επιτελών της σημερινής ΝΔ αποτελεί ντροπή για την Ιστορία της παράταξης. Οι ίδιοι οι Νεοδημοκράτες πρέπει να τους τιμωρήσουν στη κάλπη και να τους στείλουν σπίτια τους και στο περιθώριο της Ιστορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση