GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σιίτες πολιτοφύλακες άνοιξαν πυρ σε διαδήλωση

Τη διαδήλωση της Κυριακής προσπάθησαν να διαλύσουν οι Σιίτες πολιτοφύλακες, ανοίγοντας πυρ μπροστά από το Πανεπιστήμιο της Σαναά, στον ...

Σιίτες πολιτοφύλακες άνοιξαν πυρ σε διαδήλωση

Τη διαδήλωση της Κυριακής προσπάθησαν να διαλύσουν οι Σιίτες πολιτοφύλακες, ανοίγοντας πυρ μπροστά από το Πανεπιστήμιο της Σαναά, στον απόηχο της μεγάλης πορείας διαμαρτυρίας του Σαββάτου κατά της παρουσίας τους στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, υπάρχουν τραυματίες ανάμεσα στους διαδηλωτές, ενώ έγιναν αρκετές συλλήψεις από αυτούς τους σιίτες πολιτοφύλακες, τους Χούτι. Δεν υπάρχει επί του παρόντος ακριβής απολογισμός των επεισοδίων αυτών.

Οι πολιτοφύλακες επιτέθηκαν επίσης σε δημοσιογράφους εμποδίζοντάς τους να μαγνητοσκοπήσουν τη φυγή δεκάδων διαδηλωτών. σύμφωνα με μαρτυρίες. Οι Χούτι έχουν αυξήσει την ένοπλη παρουσία του στην περιοχή του Πανεπιστημίου της Σαναά για να αποτρέψουν κάθε νέα συγκέντρωση.

Η κατάληψη από τους πολιτοφύλακες Χούτι καίριων θέσεων στην πρωτεύουσα, όπου μπήκαν στις 21 Σεπτεμβρίου, ήταν η αιτία της παραίτησης του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι αυτή την εβδομάδα.

Το Σάββατο, οι Χούτι είχαν ήδη προσπαθήσει να αποτρέψουν την πορεία διαμαρτυρίας στη Σαναά, πριν εγκαταλείψουν την προσπάθεια απέναντι στους χιλιάδες διαδηλωτές που μετείχαν στη μαζικότερη κινητοποίηση που έχει πραγματοποιηθεί από τότε που οι Χούτι μπήκαν στην πρωτεύουσα.

Παράλληλα, η έκτακτη συνεδρίαση που θα πραγματοποιείτο σήμερα στο κοινοβούλιο, μετά την παραίτηση της κυβέρνησης και του προέδρου Χάντι, αναβλήθηκε εκ νέου χωρίς να οριστεί νέα ημερομηνία, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Saba. Η συνεδρίαση αρχικά επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Ο 69χρονος Χάντι, στην προεδρία από το 2012, παραιτήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, μετά τη διαπίστωση ότι η Υεμένη είναι "σε πλήρες αδιέξοδο" με τους Χούτι να έχουν καταλάβει το προεδρικό μέγαρο και να αυξάνουν την επιρροή τους στη Σαναά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση