GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύκλωμα Βλαστού: Το δόλωμα, η δικηγόρος και το κινητό τηλέφωνο

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν δυο ακόμη κατηγορούμενοι για την υπόθεση της σπείρας που δρούσε με έδρα τις φυλακές. Συγκεκριμένα προ...


Κύκλωμα Βλαστού: Το δόλωμα, η δικηγόρος και το κινητό τηλέφωνο

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν δυο ακόμη κατηγορούμενοι για την υπόθεση της σπείρας που δρούσε με έδρα τις φυλακές.
Συγκεκριμένα προφυλακιστέοι κρίθηκαν η δικηγόρος Αδαμαντία Αγγελέτου καθώς και ο Δήμ. Χατζησταύρου.
Την ίδια ώρα ελεύθεροι  με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους) αφέθηκαν η επίδοξη "πιλότος" Μαρία Μουζακίτη, ο Π. Λασιθιωτάκης και ο αστυνομικός Π. Στουρνάρας στον οποίο επιβλήθηκε εγγύηση 1000 ευρώ.

Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους

Στις απολογίες τους και οι πέντε κατηγορούμενοι επιχείρησαν να αποδομήσουν τα στοιχεία που καταγράφονται στην δικογραφία σε βάρος αρνούμενοι οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση και στρέφοντας τα πυρά τους στη "Λίτσα".
Η κατηγορούμενη δικηγόρος Αδαμαντία Αγγελέτου απέδωσε την εμπλοκή της την υπόθεση στην εκδικητικότητα της "Λίτσας". Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως δεν έχει προσωπική σχέση με τον Βλαστό αλλά μόνο επαγγελματική.
"Οι συνθήκες κράτησης στις φυλακές που δεν ήταν δυνατή προσωπική σχέση. Καμία προσωπική -πλην δικηγορική- σχέση δεν είχα με το Βλαστο. Τον γνώριζα πριν από 2 χρόνα όταν διορίστηκα αυτεπαγγέλτως σε δικαστήριό του" φέρεται να είπε και συνέχισε "Η Λίτσα λέει ότι λέει για μένα για λόγους εκδίκησης. Επειδή αρνήθηκα να τη βοηθήσω πριν από περίπου ένα μήνα, όταν ο Βλαστός στη δίκη τους στη Λάρισα για την απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων, την κατήγγειλε ότι οργάνωσαν μαζί την απόδραση και ότι έβαζε βόμβες. Εγώ υπερασπίζομαι και δεν ταυτιζομαι με τον πελάτη μου".
Ο κατηγορούμενος Δημήτρης Χατζησταύρου ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κατοχή εκρηκτικών υλών στην απολογία του αρνήθηκε την εμπλοκή του στην πολύκροτη υπόθεση χωρίς τελικά να πείσει ανακριτη και εισαγγελέα.
Η Μαρία Μουζακίτη η οποία φέρεται να είχε το ρόλο του " δολώματος"  συμμετείχε σε παρακολουθήσεις και έλαβε από τον Π. Βλαστό 16.000 ευρώ για να κάνει μαθήματα πιλότου ισχυρίστηκε πως όταν κατάλαβε τι συμβαίνει επιχείρησε να απομακρυνθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες,  ισχυρίστηκε ότι από τη στιγμή που συνεργαζόταν με την Πένυ Καρπούζου στο μαγαζί και γνωρίζοντας τη σχέση της με το Βλαστό, δεν μπορούσε να της λέει όχι γιατί φοβόταν. Έτσι, πήγαινε μαζί της, δίχως να γνωρίζει αν υπήρχε κάποιο σχέδιο απαγωγής ή εκβίασης σε βάρος τραπεζικού στελέχους" "´Οταν κατάλαβα κάποια στιγμή τί συμβαίνει και πως μπορεί να "μπλέξω" άρχισα να απομακρύνονται" είπε.
Αναφερόμενη στα πολυσυζητημένα μαθήματα ελικοπτέρου, είπε ότι την έπεισε η Π. Καρπουζου να τα κάνει και η ίδια δέχθηκε, καθώς ήταν πρώην αεροσυνοδός και την ενδιέφερε. Ωστόσο, όπως υποστήριξε είχε καταλάβει ότι ήθελαν να τη χρησιμοποιήσουν επίτηδες απέτυχε στις εξετάσεις και δεν πήρε το δίπλωμα.
Ο κατηγορούμενος αστυνομικός, Π. Στουρνάρας, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία και συμμετοχή στην οργάνωση ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι ουδέποτε πήρε χρήματα από τον Βλαστό. ´Οπως είπε, σύμφωνα με πληροφορίες,
"Κάποια άγνωστη σε εμένα γυναίκα έφερε στο σπίτι μου ένα κινητό τηλέφωνο. Το παρέλαβε ο γιος μου. Νόμιζα ότι είναι δώρο. Δεν ήξερα. Αργότερα ο Βλαστός μου έιπε στη ΓΑΔΑ ότι μου το έστειλε εκείνος. "Εγώ στο εστειλα μου" μου είπε και του απάντησα δε το θέλω πάρτο πίσω. Μου είπε "Κράτα το, κάντο ότι θες". Ο κατηγορούμενος αστυνομικός ήταν κατηγορηματικός:
"Δεν μου ζήτησε να τον βοηθήσω σε απόδραση, ούτε μου έδωσε κάποιος χρήματα. Ηταν βλακεία μου που το κράτησα".
Ο κατηγορούμενος Π. Λασιθιωτάκης, αδελφός συγκρατηγορούμενου του Π. Βλαστού για την απαγωγή Παναγόπουλου αρνήθηκε  στην απολογία του οτι μετεφερε 20 κιλά εκρηκτικών όπως λέει στην κατάθεσή της η "Λίτσα".
" Τα είπε για μένα γιατί δεν θέλει να πάει φυλακή. Δεν τη γνωρίζω" φέρεται να ισχυρίστηκε και συνέχισε " Την έβλεπα στις φυλακές κορυδαλλού στη δίκη για την απαγωγή Παναγόπουλου. Εκείνη πήγαινε να δει το Βλαστό και εγώ τον αδελφό μου".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση