GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άλλος ένας νεκρός από τη γρίπη

Ένας νεκρός και τρία σοβαρά περιστατικά που εισήχθησαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) είναι ο απολογισμός του Σαββατοκύριακου σ...


Ένας νεκρός και τρία σοβαρά περιστατικά που εισήχθησαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) είναι ο απολογισμός του Σαββατοκύριακου σε ό,τι αφορά στην επέλαση της γρίπης στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα επιδημιολογικά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, σήμερα 15 άνθρωποι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ όλης της χώρας, έχοντας εμφανίσει βαρύτατες επιπλοκές εξαιτίας της νόσησής τους με την εποχική γρίπη.

Συνολικά, 30 ασθενείς χρειάστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες νοσηλεία σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι οκτώ κατέληξαν.

Συστάσεις για εμβολιασμό και αντι-ιϊκά φάρμακα

Οι επιστήμονες επισημαίνουν την αναγκαιότητα του εμβολιασμού με το αντιγριπικό εμβόλιο, παρά τη μειωμένη αποτελεσματικότητα του σκευάσματος ως προς την θωράκιση έναντι του στελέχους Α(Η3Ν2).

Επιπλέον, υπογραμμίζουν ότι οι ασθενείς με χρόνια σοβαρά νοσήματα, οι ηλικιωμένοι, οι ανοσοκατεσταλμένοι και γενικά όσοι συγκαταλέγονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου χρειάζεται να παίρνουν αντι-ιϊκά φάρμακα αμέσως μόλις εκδηλώσουν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής, χωρίς να χρειάζεται εργαστηριακή επιβεβαίωση της γρίπης.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση