GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιρακινοί βουλευτές κατηγορούν την αμερικάνικη αεροπορία ότι δίνει όπλα στο ισλαμικό κράτος

Των Πορφύρη Δ. - Σταφυλά Π. Μέλη του ιρακινού κοινοβουλίου κατηγορούν την αμερικανική πολεμική αεροπορία ότι διοχετεύει όπλα ...



Των Πορφύρη Δ. - Σταφυλά Π.

Μέλη του ιρακινού κοινοβουλίου κατηγορούν την αμερικανική πολεμική αεροπορία ότι διοχετεύει όπλα στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους μεταφέρει σήμερα Τετάρτη ο αναταποκριτής του RIA Novosti απότην Βαγδάτη.

«Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η αμερικανική αεροπορία ρίχνει όπλα και προμήθειες στα μέλη του Ισλαμικού Κράτους: έχουμνε την περίπτωση της Tal Afar, του Sinjar και τώρα κοντά στην πόλη Balad. Και οι διακαιολογίες των αμερικανών ότι έγινε από λάθος δεν μας πείθουν πια » δήλωσε ο βουλευτής Awad Al-Awadi.

Στο παρελθόν ο δήμαρχος της πόλης του Balad (80 km βόρεια της Βαγδάτης) Mufid al-Baldawi δήλωνε στους δημοσιογράφους ότι ένα αμερκανικό ελικόπτερο απάτσι πέταξε όπλα στους αποκλεισμένους τρομοκράτες στο χωριό Al-Khudaïr.

Την Κυριακή μια κοινοβουλευτική επιτροπή του ιρακινού κοινοβουλίου με μια διακήρυξή της κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος. Η αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη απέρριψε τις κατηγορίες των ιρακινών βουλευτών. (La Voix de la Russie 31.12.14)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση