GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πού να πάτε, τι να δείτε στην Αθήνα την Παρασκευή

Στη συνέχεια θα δείτε έναν μικρό οδηγό με προτάσεις ψυχαγωγίας για την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου. Η ατζέντα περιλαμβάνει κινηματογράφο, θ...

Πού να πάτε, τι να δείτε στην Αθήνα την Παρασκευή

Στη συνέχεια θα δείτε έναν μικρό οδηγό με προτάσεις ψυχαγωγίας για την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου.

Η ατζέντα περιλαμβάνει κινηματογράφο, θέατρο, εικαστικά.

ΜΟΥΣΙΚΗ:

Εθνική Λυρική Σκηνή: Αφιέρωμα στον Ρίχαρντ Βάγκνερ στο Θέατρο Ολύμπια

Ο Ρίχαρντ Βάγκνερ υπήρξε μία τεράστια πηγή έμπνευσης για ομοτέχνους του, που επηρεάστηκαν άμεσα ή έμμεσα, θετικά ή αρνητικά, από το εκρηκτικό έργο του. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει ο σπουδαίος Ούγγρος συνθέτης, φίλος και πεθερός του Βάγκνερ, Φραντς Λιστ, ο οποίος αφιέρωσε πολλές από τις περίφημες παραφράσεις του σε αποσπάσματα έργων του Γερμανού συνθέτη. Στη συναυλία αυτή ακούγονται έργα των δύο συνθετών, που συνθέτουν ένα αναστοχαστικό αφιέρωμα στο έργο του Βάγκνερ, σε επιμέλεια του διακεκριμένου πιανίστα Νίκου Λαάρη. Συμμετέχουν: Τζούλια Σουγλάκου (υψίφωνος), Νίκος Λαάρης (πιάνο), 'Αγγελος Λιακάκης (βιολοντσέλο). Στο Θέατρο Ολύμπια (Ακαδημίας 59). Τηλ.: 210 3612461, 210 3643725. Ώρα:18:00. Εισιτ.: 5 ευρώ.

"The Beatles Tribute Project" στο Μέγαρο Μουσικής

Τα δημοφιλή «Σκαθάρια» από το Λίβερπουλ υπέγραψαν μερικά από τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών και αποτελούν μέχρι σήμερα παγκόσμιο φαινόμενο. Η Καμεράτα παρουσιάζει τα πιο γνωστά τραγούδια τους σε ευφάνταστες συμφωνικές ενορχηστρώσεις του Νίκου Πλατύραχου, που διατηρεί το μοναδικό ύφος και τη δυναμική των τραγουδιών εμπλουτίζοντάς τα με το μεγαλείο του συμφωνικού ήχου. To ρόλο των τεσσάρων «Σκαθαριών» αναλαμβάνουν οι Κώστας Βασιλιάγκος,
Δώρος Δημοσθένους, Βασίλης Γισδάκης, juststeve. Special guest: ΜΕΛΙSSES. Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη). Τηλ.: 210 7282333. Ώρα: 20:30. Εισιτ.: 6.5-40 ευρώ.

Η Barbara Mendes στο Half Note

Πέρα από του να είναι μια σπουδαία τραγουδίστρια της σύγχρονης βραζιλιάνικης μουσικής, η Barbara Mendes είναι και μια καλλιτέχνις που έχει ξεχωρίσει στη χώρα μας χάρη στις επανειλημμένες εμφανίσεις της στο γνωστό τζαζ club και δίνοντας πάντα στις παραστάσεις της την πραγματική φλόγα και ψυχή της βραζιλιάνικης μουσικής. Στο Half Note Jazz Club (Τριβωνιανού 17, Μετς). Τηλ.: 210 9213360. Ώρα: 22:30. Εισιτ.: 20-30 ευρώ.

Οι Raveonettes στο Gagarin

Τρία χρόνια μετά την τελευταία τους sold out εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους, το αγαπημένο ντουέτο, επισκέπτεται τη χώρα μας στα πλαίσια της προώθησης της νέας, έβδομης δισκογραφικής τους δουλειάς με τίτλο "Pe' ahi". Στο Gagarin 205 (Λιοσίων 205). Εισιτ.: 25 ευρώ.

Εκδήλωση συγκέντρωσης τροφίμων για κοινωνική παντοπωλείο του δήμου Ηρακλείου

Τρεις καλλιτέχνες ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Νίκος Ζιώγαλας και ο Βασίλης Καζούλης θα μας ταξιδέψουν με τα τραγούδια τους, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του Δήμου Ηρακλείου. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο ηθοποιός και τραγουδιστής Παναγιώτης Πετράκης. Οι καλλιτέχνες συμμετέχουν όλοι αφιλοκερδώς, ανταποκρινόμενοι πρόθυμα σε κάθε κάλεσμα κοινωνικής αλληλεγγύης και συνεισφοράς. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η συγκέντρωση τροφίμων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ηρακλείου. Στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου (Κουντουριώτου και Νεότητος). Τηλ.: 210 2826276. Ώρα: 19:00. Η είσοδος θα είναι μόνο με τρόφιμα αντί εισιτηρίου.

ΜΟΥΣΕΙΑ

Ξενάγηση στο Μουσείο Ηρακλειδών

Το Μουσείο Ηρακλειδών διοργανώνει ξεναγήσεις από τον επιμελητή της έκθεσης, ιστορικό τέχνης Χάρη Γιακουμή στο χώρο της έκθεσης "Μεταμορφώσεις των Αθηνών. Φωτογραφικό οδοιπορικό 1839-1950", η οποία και παρατάθηκε ως τις 31 Ιανουαρίου, λόγω αθρόας προσέλευσης του κοινού. Στο Μουσείο Ηρακλειδών - Παράρτημα Απ. Παύλου. Ώρα: 16:30. Εισιτ.: 6 ευρώ.

Ομιλία στο Μουσείο Μπενάκη για τον γλύπτη Γεώργιο Μπονάνο

Το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί τον καθηγητή Στέλιο Λυδάκη, ο οποίος θα μιλήσει για τη ζωή και το έργο του γλύπτη Γεωργίου Μπονάνου. Η ομιλία θα έχει τίτλο "Ο Γλύπτης Γεώργιος Μπονάνος, ο μαρμαροφάγος". Στο Μουσείο Μπενάκη, Κτ. Πειραιώς (Πειραιώς 138). Τηλ.: 210 3453111. Ώρα: 19:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ

1ο Διεθνές Φόρουμ «Το Αρχαίο Δράμα στην Εκπαίδευση: σκέψεις - θέσεις - αντιθέσεις» στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Η δημιουργία και καθιέρωση του νέου αυτού θεσμού, έχει ως στόχο την ουσιαστική συμβολή του Ιδρύματος, στην εδραίωση της χώρας ως μητροπολιτικού κέντρου αναφοράς πάνω στη μελέτη, έρευνα και παρουσίαση του Αρχαίου Δράματος, με τη συνδρομή καταξιωμένων δημιουργών και επιστημόνων της Ελλάδος και του εξωτερικού. Συμμετέχουν καθηγητές πανεπιστημίων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρολόγοι, σκηνοθέτες θεάτρου, ηθοποιοί, συνθέτες κ.α. και αναπτύσσεται σε πέντε θεματικές ενότητες κατά τη διάρκεια δυο ημερών. Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος). Τηλ.: 210 3463333, 210 3418550. Ώρα: 10:30 με 19:00. Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ομαδική έκθεση "Πυροτεχνήματα εκτός εποχής - Ριβιέρα" στο θερινό σινεμά Ριβιέρα

Η έκθεση είναι μια άκαιρη πρόσκληση. Επισκέπτεται τη Ριβιέρα εκτός εποχής, όταν είναι κλειστή, μη προσβάσιμη και αθέατη. Κοιτάει μια διαφορετική όψη της, ένα άλλο ενδεχόμενο, πέρα από την καθιερωμένη της χρήση και λειτουργία. Επιχειρεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον παρατήρησης μέσα από μια ποιητική μετατόπιση, μέσα από μια συνθήκη "εκτός τόπου και χρόνου", που αναπτύσσεται όπως ένα όνειρο κατά τη διάρκεια του ύπνου. Συμμετέχουν οι Πάκυ Βλασσοπούλου, Ζωή Γιαμπουλντάκη, Mike Gibisser, Joan Jonas, Βαλεντίνα Κάργα, Χρυσάνθη Κουμιανάκη, Κοσμάς Νικολάου, Χριστόδουλος Παναγιώτου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Κώστας Ρουσσάκης, Ελένη Φύλα. Στον θερινό κινηματογράφο Ριβιέρα (Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια). Τηλ.: 210 3837716. Ώρα εγκαινίων: 20:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση