GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Μπαν Κι-Μουν καταδίκασε την επίθεση στη Μαριούπολη

«Καταδίκασε έντονα», ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, τη βομβιστική επίθεση στη Μαριούπολη στα νοτιοανατολικά της Ουκραν...


Ο Μπαν Κι-Μουν καταδίκασε την επίθεση στη Μαριούπολη

«Καταδίκασε έντονα», ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, τη βομβιστική επίθεση στη Μαριούπολη στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας και κατήγγειλε τις πολεμοχαρείς δηλώσεις των φιλορώσων αυτονομιστών.
Συγκεκριμένα, ο Μπαν Κι-Μουν «καταδικάζει έντονα τις επιθέσεις με ρουκέτες στην πόλη της Μαριούπολης, οι οποίες προκάλεσαν δεκάδες θύματα μεταξύ των αμάχων».
Ακόμα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ «καταγγέλλει επίσης τη μονομερή καταγγελία της κατάπαυσης του πυρός που έγινε χθες από τους ηγέτες των αυτονομιστών και τις ιδιαίτερα προκλητικές δηλώσεις τους για την κατοχή μεγαλύτερου ποσοστού εδαφών (στην ανατολική Ουκρανία), αψηφώντας τις δεσμεύσεις τους οι οποίες είναι μέρος των συμφωνιών του Μινσκ».
Επίσης, «καλεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να ενεργοποιήσουν και πάλι τις (ειρηνευτικές) συμφωνίες του Μινσκ» του Σεπτεμβρίου.
«Η ειρήνη, η εδαφική ακεραιότητα και η σταθερότητα της Ουκρανίας, σχετίζονται με αυτές τις περιοχές στο σύνολό τους και πρέπει να αποκατασταθούν επειγόντως» αναφέρει τέλος η δήλωση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Οι βομβιστικές επιθέσεις εναντίον της Μαριούπολης είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 30 άνθρωποι και περισσότεροι από 90 να τραυματιστούν, σύμφωνα με τις προσωρινές εκτιμήσεις που μετέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος του δήμου της πόλης Όλεγκ Καλίνιν.

1 σχόλιο

  1. Το δίλημμα των εκλογών ( μετά τα δημοσκοπικά δεδομένα που δείχνουν μπροστά τον Σύριζα με 5-6 μονάδες, μη αναστρέψιμη διαφορά, και με βάση τον εκλογικό νόμο που δεν δίνει στο 2ο κόμμα καμία μετεκλογική δυνατότητα ) διαμορφώνεται ως εξής :

    Αυτοδύναμος Σύριζα ή κυβέρνηση με κορμό τον Σύριζα.

    Όσοι θέλουν ισχυρή κυβέρνηση, σταθερότητα, όχι νέες εκλογές οδηγούνται μαζικά στον Σύριζα. Όσοι θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας και μη αυτοδυναμία του Σύριζα ( που είναι σίγουρη αν μείνουν εκτός Βουλής οι ΑΝΕΛ )τότε πηγαίνουν μαζικά ( και ειδικά πολλοί που μέχρι πρόσφατα σκέφτονταν να ψηφίσουν ΝΔ, αλλά τώρα βλέπουν ότι είναι χαμένη ψήφος ) προς το ψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που πιθανόν να συμμετέχουν σε κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας.

    Το δίλημμα αυτό σπρώχνει τα ποσοστά του Σύριζα και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση