GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Οροπεδίου Λασιθίου

Διαβάστε την ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης: "Τα προβλήματα από την σφοδρή κακοκαιρία στην Κρήτη επισημαίνει με έγγραφο...



Διαβάστε την ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης: "Τα προβλήματα από την σφοδρή κακοκαιρία στην Κρήτη επισημαίνει με έγγραφο του προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης-Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Σεραφείμ Τσόκα, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Ο κ. Αρναουτάκης αναφέρεται στα προβλήματα προσβασιμότητας λόγω χιονοπτώσεων, εγκλωβισμών ιδιαίτερα στις κτηνοτροφικές περιοχές, στην πτώση του δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές ενώ τονίζει την αποτελεσματική συνεργασία της Περιφέρειας-Περιφερειακών Ενοτήτων με τους δήμους του νησιού να «κρατηθούν» ανοικτοί οι δρόμοι. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης στο έγγραφο του επισημαίνει ότι, ο δήμος Οροπεδίου Λασιθίου αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα (συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Λασιθίου) και εισηγείται μετά από αίτημα του δημοτικού συμβουλίου Οροπεδίου τη κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μάλιστα χθες για την αντιμετώπιση της κατάστασης ο Περιφερειάρχης Κρήτης μετέβη στο Οροπέδιο Λασιθίου και συμμετείχε σε σύσκεψη στο δημαρχείο με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, τον δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη, και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Συγκεκριμένα το έγγραφο που έστειλε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας

Σεραφείμ Τσόκα, με κοινοποίηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, Αντιπεριφέρεια Λασιθίου, δήμο Οροπεδίου, έχει ως εξής:

«κ. Γενικέ , σε όλη την Κρήτη ξέσπασε μεγάλη κακοκαιρία με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες χιονοπτώσεις ακόμα και σε υψόμετρα κοντά στη θάλασσα από τις 5-1-2015, συνεχίστηκε με καταιγιστικό ρυθμό στις 6-1-2015 και 7-1-2015 ενώ σήμερα 8-1-2015 τα φαινόμενα είναι ηπιότερα.

Αποτέλεσμα της σφοδρής κακοκαιρίας είναι περιοχές με υψόμετρο πάνω από 300 μέτρα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην προσβασιμότητα του οδικού δικτύου χωρίς την χρήση ειδικών αλυσίδων. Επίσης προβλήματα εγκλωβισμών ιδιαίτερα στις ορεινές κτηνοτροφικές περιοχές, πτώση δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές.

Η Περιφέρεια και οι Περιφερειακές ενότητες σε συνεργασία με τους Δήμους όλης της Κρήτης προσπάθησε και τα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να κρατήσει ανοιχτούς τους δρόμους στο κύριο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο και βοηθάει με όλες τις δυνάμεις της στον καθαρισμό του οδικού δικτύου των Δήμων.

Ο Δήμος που παρουσιάζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου όπου το σύνολο του χιονιού που δέχθηκε σε πολλές περιοχές υπερβαίνει το ένα μέτρο. Έχουμε ήδη αποστείλει σημαντική βοήθεια σε μηχανήματα έργου και σε προσωπικό προκειμένου να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό πολλών χωριών. Για αυτούς τους λόγους συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου για τον καλύτερο συντονισμό και στήριξη του Δήμου (σχετ. 4)

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, παρόλο την καλυτέρευση των καιρικών συνθηκών ο Δήμος Οροπεδίου υπέβαλε αίτημα για την κήρυξη του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (σχετ.3).

Για τους λόγους αυτούς θεωρείται αναγκαίο να εκδώσετε απόφαση για την κήρυξη του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας τοπικής καταστροφής μικρής έντασης». "

1 σχόλιο


  1. "ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΑΜΑΡΑ"

    "ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗΣ ΝΔ"

    Αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ δίνουν όλες οι ξένες δημοσκοπήσεις

    "156 έδρες ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός βουλής το κόμμα Βενιζέλου"

    Μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου προβλέπει η Oxford Economics.

    Κατά την Oxford Economics, ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε τροχιά διασφάλισης αυτοδυναμίας με 156 έδρες. Όπως προσθέτει στην ανάλυσή της η Oxford Economics, ένα ποσοστό της τάξης του 36% θεωρείται εύλογο και εφικτό για μια κυβέρνηση που μάχεται τη λιτότητα.

    Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις 20 τελευταίες δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα δεν απέχουν πάρα πολύ από το εν λόγω ποσοστό.

    Συγκεκριμένα στις ξένες δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 35%, η ΝΔ 25%, η Χρυσή Αυγή 9%, το ΚΚΕ 5%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 5%, το Ποτάμι 4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3% και το ΠΑΣΟΚ μένει εκτός βουλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση