GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ε. Άιντε: Θετική η πρόταση του προέδρου Αναστασιάδη

Ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό, Έσπεν Άιντε, δήλωσε ότι αναγνωρίζει την εποικοδομητική προσέγγιση το...


Ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό, Έσπεν Άιντε, δήλωσε ότι αναγνωρίζει την εποικοδομητική προσέγγιση του προέδρου Αναστασιάδη και χαρακτήρισε θετική την πρότασή του για σύνδεση των εκκρεμούντων ζητημάτων που σχετίζονται με τους φυσικούς πόρους και την κατανομή των ομοσπονδιακών εσόδων, με τις διαπραγματεύσεις επί του εδαφικού, στο τελευταίο στάδιο των συνομιλιών.
Σε δηλώσεις, ύστερα από συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη, ο κύριος Άιντε, είπε ότι η πρόταση δεν έγινε δεκτή επί του παρόντος από την τουρκική πλευρά.
Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι ο κ. Άιντε σημείωσε το αναφαίρετο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για αξιοποίηση και εκμετάλλευση των φυσικών της πόρων εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο Κύπριος πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης εξέφρασε την ανάγκη αντικειμενικής ενημέρωσης των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας από τον κ. Άιντε, στις 26 του μήνα, ώστε να γίνουν απολύτως αντιληπτοί οι λόγοι, για τους οποίους δεν κατέστη δυνατόν να επαναρχίσει ο διάλογος.
Ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ, ο οποίος συναντήθηκε και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, δήλωσε ότι το αδιέξοδο στις συνομιλίες έχει αρχίσει να βλάπτει τη διαδικασία και ίσως υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις στους επόμενους μήνες.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, βρίσκεται στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου και θα συναντηθεί με τον Ντερβίς Έρογλου και άλλους Τουρκοκύπριους πολιτικούς.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση