GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Βαρουφάκης αποκαλύπτει πως ο Κοτζιάς έμαθε για τις νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Το τρόπο που σχολίασαν τα μέσα ενημέρωσης την αντίδραση της κυβέρνησης στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ε.Ε για τις νέες κυρώσεις στη Ρωσί...


Ο Βαρουφάκης αποκαλύπτει πως ο Κοτζιάς έμαθε για τις νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Το τρόπο που σχολίασαν τα μέσα ενημέρωσης την αντίδραση της κυβέρνησης στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ε.Ε για τις νέες κυρώσεις στη Ρωσία σχολίασε μέσα από το προσωπικό του ιστολόγιο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης.
"Πρώτη μέρα στα υπουργεία μας και η δύναμη των μέσων μαζικής ενημέρωσης να διαστρεβλώνουν (την πραγματικότητα) με χτύπησε ξανά. Ο παγκόσμιος Τύπος ήταν γεμάτος με αναφορές σε σχέση με το ότι η πρώτη "κίνηση" εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν το βέτο στις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας" έγραψε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών και συνέχισε:
«Τώρα δεν είμαι αρμόδιος να μιλήσω για τα εξωτερικά θέματα, αλλά παρόλα αυτά, θα ήθελα να μοιραστώ αυτό μαζί σας σε προσωπικό επίπεδο. Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μας ενημέρωσε την πρώτη ημέρα στη δουλειά πως άκουσε στις ειδήσεις ότι η ΕΕ είχε εγκρίνει ομόφωνα την επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία. Το πρόβλημα ήταν ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν ρωτήθηκε ποτέ! Ετσι, προφανώς, το ζήτημα δεν ήταν αν η νέα μας κυβέρνηση συμφωνεί ή όχι με τις νέες κυρώσεις στη Ρωσία. Το ζήτημα είναι αν η άποψή μας θεωρείται δεδομένη, χωρίς καν να έχουμε ενημερωθεί για περί τίνος πρόκειται!» ξεκαθαρίζει ο Γιάννης Βαρουφάκης.
Και καταλήγει: «Από την πλευρά μου, ακόμα και αν (αφήστε με να το επαναλάβω) δεν είμαι σίγουρα σχετικός να μιλήσω για εξωτερικά θέματα, όλο αυτό είναι ζήτημα σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας μας. Μπορούν οι δημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο να προσπαθήσουν να κάνουν αυτή τη σημαντική διάκριση ανάμεσα στη διαμαρτυρία μας για το γεγονός ότι μας παρέλειψαν και στη διαμαρτυρία για αυτές καθεαυτές τις κυρώσεις; Ή είναι τόσο πολύπλοκο για αυτούς;».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση