GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Charlie Hebdo: ΡΑΓΙΣΑΝ ΚΑΡΔΙΕΣ στην κηδεία του διευθυντή και σκιτσογράφου! [photos]

Εκατοντάδες πολίτες στην τελετή, όπου στήθηκε γιγαντοοθόνη. Με τις νότες της Διεθνούς και παρατεταμένα χειροκροτήματα χαιρετίσ...



Εκατοντάδες πολίτες στην τελετή, όπου στήθηκε γιγαντοοθόνη.
Με τις νότες της Διεθνούς και παρατεταμένα χειροκροτήματα χαιρετίσθηκε η άφιξη του φερέτρου του Σαρμπ, διευθυντή και σκιτσογράφου του Charlie Hebdo, σήμερα στην περιφέρεια Παρισιού, όπου εκατοντάδες συγγενείς και ανώνυμοι συγκεντρώθηκαν για να αποτίσουν ύστατο φόρο τιμής πριν από την ταφή.

Εκτός από την οικογένεια του Στεφάν Σαρμπονιέ, γνωστού ως Σαρμπ, και τους επιζώντες της εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας, πολλοί υπουργοί, μεταξύ των οποίων η Κριστιάν Τομπιρά (Δικαιοσύνης), η Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ (Παιδείας) και ο Φλερ Πελερέν (Πολιτισμού), καθώς και ο ηγέτης του Αριστερού Μετώπου Ζαν-Λικ Μελανσόν, ήταν παρόντες στην τελετή αυτή.

Απ' έξω, εκατοντάδες ανώνυμοι είχαν φθάσει για να παρακολουθήσουν την τελετή από γιγαντοοθόνη.
«Τον Σαρμπ δεν τον γνώριζα, αλλά είμαι αναγνώστης του Charlie Hebdo. Αυτό που συνέβη μου έχει προκαλέσει μεγάλη θλίψη, πάει μια εβδομάδα που με πιάνουν τα κλάματα στα καλά καθούμενα», είπε συγκινημένος ο Πατρίς Νερόν, 68 ετών. «Πάνε 40 χρόνια που μάχομαι για την ελευθερία, εναντίον των φονταμενταλιστών. Ανησυχώ, δεν ξέρω πού πηγαίνουμε», πρόσθεσε.

Η ταφή του Σαρμπ πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο στο κοιμητήριο της Ποντουάζ, στην Περιφέρεια Παρισιού, μετά την τελετή.
Ο σκιτσογράφος ήταν ο διευθυντής του εβδομαδιαίου σατιρικού περιοδικού από το 2009.

Σκοτώθηκε στις 7 Ιανουαρίου κατά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε από τους αδελφούς Σερίφ και Σαΐντ Κουασί, δύο γάλλους τζιχαντιστές, εναντίον της έδρας της Charlie Hebdo στο Παρίσι και είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 άνθρωποι, πέντε από τους οποίους ήταν σκιτσογράφοι της εφημερίδας.

Ηλικίας 47 ετών, ο Σαρμπ ήταν ένας αιρετικός και μαχητικός σκιτσογράφος που έλεγε πως δεν φοβάται κανέναν.
Το όνομά του περιλαμβανόταν σ' ένα κατάλογο «Καταζητουμένων, νεκρών ή ζωντανών, για εγκλήματα εναντίον του ισλάμ» ο οποίος είχε δημοσιευθεί την άνοιξη του 2013 από την αγγλόφωνη τζιχαντιστική επιθεώρηση «Inspire».

1 σχόλιο

  1. Το έγκλημα σε βάρος της ελληνικής οικονομίας από τους άθλιους της ΝΔ συνεχίζεται. Με δηλώσεις στελεχών της και με τη γκρίζα διαφήμιση προκάλεσαν μικρό κύμα φυγής καταθέσεων, υπονομεύοντας το μέλλον των Ελλήνων και της ελληνικής οικονομίας.

    Σήμερα πρέπει να επέμβει η Δικαιοσύνη και να διερευνήσει τις ποινικές ευθύνες όσων προκάλεσαν, επίτηδες, προβλήματα στις Ελληνικές Τράπεζες.

    Σήμερα όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, Σύριζα, ΑΝΕΛ,Ποτάμι ΚΚΕ,Λάος,Χ.Α κλπ όλα τα κόμματα πρέπει να στραφούν ποινικά εναντίον της μικρής ομάδας μέσα στη ΝΔ, που με δηλώσεις και επίμαχες διαφημίσεις, προσπαθούν να καταστρέψουν την οικονομία για κομματικά οφέλη.
    Υπενθυμίζουμε ότι με τέτοιες δηλώσεις υπονόμευσε την ελληνική οικονομία ο κ. Παπακωνσταντίνου και Παπανδρέου και έφεραν το ΔΝΤ και το μνημόνιο.

    Ο Ελληνικός λαός καλεί σήμερα την αντιπολίτευση σε ανένδοτο αγώνα κατά της διαφθοράς και του εκβιασμού και της καταστροφής της οικονομίας από την ανεύθυνη ΝΔ που κοιτά μόνο την εξουσία. Δεν νοιάζεται για τους πολίτες.Δεν νοιάζεται για τη χώρα. Όταν σήμερα το Bloomberg διαβεβαιώνει για την ομαλή πορεία της Ελλάδας, επικίνδυνες δηλώσεις και διαφημίσεις της ΝΔ βάζουν μπουρλότο στην ομαλότητα, στη δημοκρατία, στην οικονομία, και φτάνουν στα όρια της εσχάτης προδοσίας της πατρίδας.

    Απαιτούμε σήμερα από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να διεκδικήσουν τεράστιες αποζημιώσεις από την σαμαρική ΝΔ και τα στελέχη εκείνα που προκάλεσαν τις δηλώσεις για βλάβη της Ελληνικής Οικονομίας και των Ελλήνων πολιτών. ΑΝ και κανονικά αυταπάγγελτα πρέπει να επέμβει η Ελληνική Δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση