GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νίγηρας: Πέντε νεκροί στις διαδηλώσεις κατά της Charlie Hebdo

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο στη διάρκεια διαδηλώσεων στον Νίγηρα κατά των σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ που δ...



Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο στη διάρκεια διαδηλώσεων στον Νίγηρα κατά των σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ που δημοσίευσε η γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo.

Η αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα εναντίον πλήθους μουσουλμάνων που εκσφενδόνισαν πέτρες, πυρπόλησαν εκκλησίες και λεηλάτησαν καταστήματα στην πρωτεύουσα Νιαμέι, όταν οι αρχές απαγόρευσαν την πραγματοποίηση συνάντησης στην οποία είχαν καλέσει τοπικοί ισλαμιστές ηγέτες. Ένα αστυνομικό τμήμα δέχθηκε επίθεση και τουλάχιστον δύο αστυνομικά αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν.

Ο πρόεδρος Μαχαμαντού Ισουφού δήλωσε ότι και οι πέντε νεκροί ήταν πολίτες∙ οι τέσσερις από αυτούς σκοτώθηκαν μέσα σε πυρπολημένες εκκλησίες ή μπαρ. Είπε ότι θα ξεκινήσει επίσημη έρευνα και εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για την υποκίνηση της βίας θα τιμωρηθούν.

Οι νεκροί στη διάρκεια δύο ημερών βίας στη δυτικοαφρικανική χώρα ανέρχονται πλέον σε 10.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση