GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα συγκλονιστικά σκίτσα της γαλλικής Charlie Hebdo για τα δικαιώματα των ζώων...

Θλίψη και αποτροπιασμό σε όλο τον κόσμο έχει προκαλέσει η προ ημερών επίθεση στην γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, καθώς ήταν έν...

Θλίψη και αποτροπιασμό σε όλο τον κόσμο έχει προκαλέσει η προ ημερών επίθεση στην γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, καθώς ήταν ένα χτύπημα στην ελευθερία της έκφρασης.
Ήταν η μόνη εφημερίδα στην χώρα που είχε αφιερώσει μόνιμη στήλη στα δικαιώματα των ζώων και είχε καταδικάσει τις ταυρομαχίες, τα παιχνίδια κυνηγιού και την αιχμαλωσία των ζώων.
Ακολουθούν μερικά σχετικά σκίτσα της εφημερίδας....

3 σχόλια

  1. Το θλιβερό είναι ότι υπάρχουν ακόμα Έλληνες που ελπίζουν σε "καλύτερες μέρες", στηρίζοντας τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το κόμμα Παπανδρέου. Δυστυχώς,είμαστε έρμαια των ΜΜΕ και των ανθρώπων που χειραγωγούν τη κοινή γνώμη. Φοβισμένοι, τρέχουμε πίσω από αυτούς που μας "υπόσχονται ψίχουλα", φοβούμενοι να σηκώσουμε το κεφάλι. Ως πρώην Νεοδημοκράτης δεν μπορώ παρά να θαυμάσω την προσπάθεια του Σύριζα να αγωνιστεί για τα δικαιώματα των Ελλήνων.

    Η παράταξη της ΝΔ λαμβάνει ψήφους ανθρώπων φοβισμένων, που είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα στους κερδοσκόπους,αρκεί να έχουν ένα πιάτο φαγητό και διακοπές στη Μύκονο ! Η απόλυτη ξεφτίλα του φιλελευθερισμού και του πατριωτισμού. Ψευτοπατριώτες πολιτικοί, έτοιμοι να ξεπουλήσουν την ιδιωτική και δημόσια περιουσία του Ελληνικού κράτους στους ξένους, χωρίς καμία θυσία, και υπάρχουν άνθρωποι που τους χειροκροτούν και τους αποθεώνουν. Και φυσικά, απέκλεισαν τους 18άρηδες, αφήνοντας τους 80χρονους να ξαναποφασίσουν για το μέλλον μας, που είναι εξαθλίωση και σύνταξη 360 ευρώ. ΑΝ πάρει τέτοια ποσοστά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τότε πραγματικά θλίβομαι για τη κατάντια των Νεοελλήνων. Αυτό, όμως, θα εξηγήσει πλήρως την υποτέλεια στους Τούρκους για τόσους αιώνες, αλλά και στους Φράγκους νωρίτερα.

    Εμπρός, λοιπόν, επιβραβεύστε τους πολιτικούς με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ καταθέσεις και μεγάλη ζωή και ετοιμαστείτε να πεθάνετε στους δρόμους χωρίς ΕΚΑΒ ή στα σαπιοκάραβα λίγα μίλια έξω από τη Κέρκυρα. Αυτούς τους πολιτικούς θέλουμε, αυτή θα είναι και η κακή μας μοίρα. Επιβραβεύστε τους πολιτικούς τύπου Άδωνη και Βορίδη, με την πατριδοκαπηλία, και ετοιμαστείτε να ξεπουλήσετε τη περιουσία σας, για να πληρώσετε τους επόμενους φόρους. Δεν έχω ψηφίσει ποτέ στη ζωή μου, ως τώρα Αριστερά, αλλά τους βγάζω το καπέλο γιατί - μέχρι τώρα- δεν πούλησαν αρχές και αξίες. Μάχονται για μια καλύτερη κοινωνία, προσπαθούν να παλέψουν με μεγαθήρια ΜΜΕ και τοκογλύφους για όλους μας.

    Ένα να γνωρίζετε. Το χειρότερο που μπορεί να πάθει η ΝΔ και οι φοβισμένοι ψηφοφόροι τους είναι ότι έχουν χάσει μια μοναδική λέξη : ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Και θα ντρέπονται στο μέλλον να κοιτάξουν στα μάτια τα παιδιά τους. Τι έκανες, μπαμπά ; Ψήφιζα τους υποτακτικούς της Μέρκελ. Θλιβεροί, μοιραίοι... Κατάντια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υψηλόβαθμο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας ο πιστολέρο του Ωραιοκάστρου

    Σοκάρει τη κοινή γνώμη η επίθεση με την απειλή όπλου που δέχθηκαν οι εργαζόμενοι και τα παιδιά που φιλοξενούνται στον Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο της ΑΡΣΙΣ, στη περιοχή του Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη.


    Σοκάρει τη κοινή γνώμη η επίθεση με την απειλή όπλου που δέχθηκαν οι εργαζόμενοι και τα παιδιά που φιλοξενούνται στον Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο της ΑΡΣΙΣ στη περιοχή του Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη. Η επίθεση που έγινε, σύμφωνα με τις καταγγελίες, από τον Στυλιανό Ιωαννίδη πρώην Πρόεδρο του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης δεν είναι ένα τυχαίο περιστατικό αλλά η ακραία έκφανση μιας ακροδεξιάς ρητορικής που συντηρείται και αναπαράγεται στους κόλπους της γαλάζιας παράταξης.

    Ποιος όμως είναι ο άνδρας που σήμερα δεν δίστασε να εξυβρίσει τους εργαζόμενους, να καταφερθεί εναντίον των παιδιών με ρατσιστικές αναφορές για την καταγωγή τους χαρακτηρίζοντας τους «αλήτες Πακιστανούς» και λέγοντας ότι «έχει βαρεθεί να πληρώνει με τους φόρους του αυτούς τους βρωμιάρηδες» ενώ έβγαλε περίστροφο δηλώνοντας «είμαι χειρότερος από τους χρυσαυγίτες»;

    Πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης Στυλιανό Ιωαννίδη, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, κατά την εκλογή του οποίου το 2005 ακόμα και μέλη της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ τον κατήγγειλαν για “μαφιόζικες μεθόδους” ενώ το θέμα είχε φτάσει μέχρι και στον Ευ. Μεϊμαράκη.

    Το θέμα είχε αναδείξει η εφημερίδα “Τα ΝΕΑ” με δημοσίευμα στο οποίο ανέφερε πως “οι προεδρικές εκλογές στις 7 Ιουνίου 2005 με τις οποίες ανανεώθηκε για μια ακόμη τριετία η θητεία του κ. Στυλιανού Ιωαννίδη, στελέχους της Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ στο Ωραιόκαστρο, σημαδεύτηκαν από έναν εμφύλιο της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ”.

    “Ο κ. Ιωαννίδης υποστηρίζει ότι οι ΔΑΠίτες της "άλλης όχθης", είναι "αιώνιοι φοιτητές" άνω των 30 οι οποίοι φοβήθηκαν ότι θα έχαναν τα προνόμιά τους. Εκείνοι από τη πλευρά τους μιλούν για "μαφιόζικες μεθόδους" καθώς τρεις τουλάχιστον από τους φοιτητές- εκλέκτορες της ΔΑΠ που είχαν δηλώσει την αντίθεσή τους στην επανεκλογή του κατήγγειλαν στα αστυνομικά τμήματα της περιοχής τους ότι δέχθηκαν σειρά απειλητικών τηλεφωνημάτων από ανθρώπους που συστήνονταν ως ...μέλη της ρωσικής μαφίας”, αναφέρουν τα Νέα.

    “Αν πας τη Κυριακή να ψηφίσεις, Θα σου κόψω τα πόδια", είπε σε έναν εκ των εκλεκτόρων ένας "άγνωστος" στο τηλέφωνο”, λέει το ρεπορτάζ.

    Μάλιστα το θέμα δεν σταμάτησε εκεί καθώς ο αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Ν. Κωνσταντινίδης έστειλε ενημερωτικό σημείωμα στον τότε γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, Ευ. Μεϊμαράκη και τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Κ. Καραμανλή, Κ. Σταϊκούρα με το οποίο κατήγγειλαν τον κ. Ιωαννίδη ότι "χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για το σχηματισμό ομάδας πραιτωριανών από φοιτητές και αποφοίτους για τον έλεγχο των εκλεκτορικών σωμάτων".

    Από τη πλευρά του την ημέρα της εκλογής του ο κ. Ιωαννίδης μήνυσε έξι φοιτητές της ΔΑΠ με την κατηγορία της ελαφράς σωματικής βλάβης ενώ μήνυση εναντίον του είχε καταθέσει φοιτητής που τον κατηγορεί για υβριστική επίθεση.

    Τα "Νέα" μάλιστα στο φύλλο της 25-26ης Φεβρουαρίου 2006 δημοσίευσαν και απομαγνητοφώνηση ηχογραφημένης συνομιλίας του κ. Ιωαννίδη με φοιτητή του ΤΕΙ στην οποία αναφέρει:

    "Θέλουμε να μας βοηθήσεις για να σε βοηθήσουμε και εμείς...Η πόρτα μου είναι ανοικτή και στις σπουδές να σε διευκολύνουμε και να τελειώσεις γρήγορα, δουλειά αν θέλεις να σου βρούμε αν δεν έχεις άλλη λύση, και μεταπτυχιακό να σε βοηθήσουμε να κάνεις”, ενώ δεσμεύεται να του περάσει τα μισά εκ των 13 μαθημάτων που χρωστάει αρκεί όπως λέει “να γράψεις κάτι”.

    Με μια μικρή αναδρομή στο βίο και τη πολιτεία του κ. Ιωαννίδη μπορεί κάποιος ακόμη να τον συναντήσει και ως συνεργάτη της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. "Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ"

    "ΞΕΦΤΥΛΙΣΤΗΚΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ"!

    ΟΡΓΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ, ΟΠΩΣ Η "LE MONDE", Η "LE FIGARO", ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "L’ EXPRESS" κ.ά., ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ!

    “Σκληρή κριτική από το εξωτερικό για τον ακροδεξιό, Αντώνη Σαμαρά”

    Την προσπάθεια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να εκμεταλλευτεί πολιτικά τη σφαγή του «Charlie Hebdo», σχολιάζει το γνωστό γαλλικό περιοδικό «L” Express», χρησιμοποιώντας ένα σκίτσο του «Charlie Hebdo» με λεζάντα:

    «Είναι σκληρό να σε αγαπάνε μαλάκες»…

    Το περιοδικό αναφέρεται σε προσπάθειες που έγιναν εντός και εκτός Γαλλίας, από διάφορους πολιτικούς και κόμματα, για πολιτική εκμετάλλευση του θέματος.

    Ως κορυφαίο παράδειγμα αναφέρει τη δήλωση του κ. Σαμαρά και τονίζει ότι «εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας ο Σαμαράς χρησιμοποίησε την τραγωδία, για να επιτεθεί στους πολιτικούς του αντιπάλους».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση