GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ακτοπλοΐα: Καθιέρωση της εφαρμογής ηλεκτρονικού εισιτηρίου (e-ticket)

Σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο καθιερώνεται η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (e-ticket) για τους επιβάτες της α...


Σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο καθιερώνεται η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (e-ticket) για τους επιβάτες της ακτοπλοΐας υπέγραψε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αποστέλλοντάς το, παράλληλα, για υπογραφή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Με την εφαρμογή της νέας ρύθμισης οι επιβάτες της ακτοπλοΐας θα μπορούν πλέον να προχωρούν σε ηλεκτρονική κράτηση των εισιτηρίων τους και να εκτυπώνουν οι ίδιοι τις κάρτες επιβίβασης (boarding-pass) μέσω των «έξυπνων» κινητών τους, χωρίς να απαιτούνται επιπρόσθετες γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών του ΥΝΑ για τον εξορθολογισμό της ακτοπλοΐας, την τόνωση της επιβατικής κίνησης, τη βελτιστοποίηση του συστήματος ελέγχου των επιβατών και την απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, ενώ αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη.
«Με τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση εισάγουμε την ακτοπλοΐα στην ηλεκτρονική εποχή, δημιουργώντας φιλικότερες και αποδοτικότερες υπηρεσίες για τον επιβάτη. Αποτελεί μια ακόμη καινοτομία που εφαρμόσαμε, αναθεωρώντας τα όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα» δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης:

«Η ακτοπλοΐα αποτελεί την πύλη μέσα από την οποία ένα νησί αναπνέει, εξάγει, τροφοδοτείται και αναπτύσσεται. Για αυτό και, από την πλευρά μας, τους τελευταίους 18 μήνες εργαστήκαμε σκληρά για να υλοποιήσουμε ενέργειες που σήμερα ενισχύουν και εξορθολογίζουν τη λειτουργία της».

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση