GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Την επιστροφή χρημάτων στο Δημόσιο επιδιώκουν οι κατηγορούμενοι της Energa

Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση Energa-Hellas Power κατέθεσαν αίτημα στο δικαστήριο, προκειμένου τα ποσά που έχουν δεσμευθεί, να δοθ...


Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση Energa-Hellas Power κατέθεσαν αίτημα στο δικαστήριο, προκειμένου τα ποσά που έχουν δεσμευθεί, να δοθούν στο Δημόσιο. Η δίκη συνεχίζεται στις 5 Φεβρουαρίου

Σύμφωνα με έγγραφο αίτημά τους, το επίμαχο ποσό, που είναι μέρος της φερόμενης ζημίας, έχει ήδη δεσμευθεί από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες από το Φεβρουάριο του 2012 και βρίσκεται σε εταιρικούς λογαριασμούς.

Ήδη, οι κατηγορούμενοι μέσω των συνηγόρων τους έχουν καταθέσει δύο δηλώσεις για το ζήτημα ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών, προκειμένου να υπαχθούν στις διατάξεις του νόμου που ψηφίστηκε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα και επιφυλάσσει ευνοϊκή ποινική μεταχείριση σε όσους επιστρέφουν ποσά για τα οποία κατηγορούνται, στο ελληνικό Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι συναινούν στην οριστική απόδοση όλων των απαιτήσεων του ελληνικού Δημοσίου και των δήμων και πως επιθυμούν να «μηδενίσουν» αξιώσεις του Δημοσίου που αφορούν το χαράτσι και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης προς το τελωνείο, ενώ από πλευράς δήμων σχετίζονται με δημοτικά τέλη.

Ο καταμερισμός των χρημάτων είναι ο εξής: 52 εκατομμύρια προς το Δημόσιο, 29 εκατομμύρια προς τους δήμους, ενώ ό,τι υπολείπεται διατίθεται έναντι των οφειλών προς τους φορείς ΛΑΓΗΕ και ΑΔΜΗΕ.

Το δικαστήριο δεν ήταν σε θέση να εκδώσει άμεσα την απόφασή του, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η σχετική κοινή υπουργική απόφαση και έτσι ούτε η Δικαιοσύνη δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τις λεπτομέρειες των διαδικασιών, όπως σε ποιό τραπεζικό λογαριασμό θα κατατεθούν τα χρήματα, αν το αίτημα γίνει δεκτό.

Σε καθε περίπτωση, το ποσό ύψους 103 εκτ. ευρώ που προτίθενται να δώσουν, είναι αρκετά μικρότερο από τη φερόμενη ζημία, που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο και οι δήμοι και αγγίζει τα 257 εκατ. ευρώ.

Για το υπολειπόμενο ποσό η υπεράσπιση αναμένεται -κατά πληροφορίες- να ισχυριστεί ότι πρόκεται για αντικείμενο αστικής διαφοράς (αμφισβητούμενη οφειλή) μεταξύ ΔΕΣΜΗΕ και εταιριών η οποία εκκρεμεί στα αστικά δικαστήρια, ενώ εάν τα χρήματα αποδοθούν τότε με βάση το νέο νόμο θα πέσουν στα μαλακά όλοι οι κατηγορούμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο κάθονται συνολικά 19 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους οι Αχιλλέας, Αριστείδης και Παρασκευή Φλώρου, Βασίλης Μηλιώνης, Φώτης Φώλιας, Κωνσταντίνος Κωνστάντης, Στέφανος Σιαφάκας, Χαράλαμπος Σμυρλιάδης και Νίκος Δεκόλης.

Κατά περίσταση, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, λαθρεμπορία σε βαθμό κακουργήματος και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς οι εκπρόσωποι των εταιρειών εισέπρατταν κανονικά τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και αντί να τους αποδώσουν στο δημόσιο ως όφειλαν, μετέφεραν τα χρήματα σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό.

Πηγή: www.news247.gr

1 σχόλιο

  1. Το έγκλημα σε βάρος της ελληνικής οικονομίας από τους άθλιους της ΝΔ συνεχίζεται. Με δηλώσεις στελεχών της και με τη γκρίζα διαφήμιση προκάλεσαν μικρό κύμα φυγής καταθέσεων, υπονομεύοντας το μέλλον των Ελλήνων και της ελληνικής οικονομίας.

    Σήμερα πρέπει να επέμβει η Δικαιοσύνη και να διερευνήσει τις ποινικές ευθύνες όσων προκάλεσαν, επίτηδες, προβλήματα στις Ελληνικές Τράπεζες.

    Σήμερα όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, Σύριζα, ΑΝΕΛ,Ποτάμι ΚΚΕ,Λάος,Χ.Α κλπ όλα τα κόμματα πρέπει να στραφούν ποινικά εναντίον της μικρής ομάδας μέσα στη ΝΔ, που με δηλώσεις και επίμαχες διαφημίσεις, προσπαθούν να καταστρέψουν την οικονομία για κομματικά οφέλη.
    Υπενθυμίζουμε ότι με τέτοιες δηλώσεις υπονόμευσε την ελληνική οικονομία ο κ. Παπακωνσταντίνου και Παπανδρέου και έφεραν το ΔΝΤ και το μνημόνιο.

    Ο Ελληνικός λαός καλεί σήμερα την αντιπολίτευση σε ανένδοτο αγώνα κατά της διαφθοράς και του εκβιασμού και της καταστροφής της οικονομίας από την ανεύθυνη ΝΔ που κοιτά μόνο την εξουσία. Δεν νοιάζεται για τους πολίτες.Δεν νοιάζεται για τη χώρα. Όταν σήμερα το Bloomberg διαβεβαιώνει για την ομαλή πορεία της Ελλάδας, επικίνδυνες δηλώσεις και διαφημίσεις της ΝΔ βάζουν μπουρλότο στην ομαλότητα, στη δημοκρατία, στην οικονομία, και φτάνουν στα όρια της εσχάτης προδοσίας της πατρίδας.

    Απαιτούμε σήμερα από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να διεκδικήσουν τεράστιες αποζημιώσεις από την σαμαρική ΝΔ και τα στελέχη εκείνα που προκάλεσαν τις δηλώσεις για βλάβη της Ελληνικής Οικονομίας και των Ελλήνων πολιτών. ΑΝ και κανονικά αυταπάγγελτα πρέπει να επέμβει η Ελληνική Δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση