GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Δραματικές οι συνέπειες από ένα Grexit»

«Οικονομικά για την Ελλάδα μια έξοδος από το ευρώ θα ήταν παραφροσύνη», τονίζει το αρμόδιο σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης στέλεχος της ...


«Οικονομικά για την Ελλάδα μια έξοδος από το ευρώ θα ήταν παραφροσύνη», τονίζει το αρμόδιο σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης στέλεχος της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας, Φραντς Νάουσνιγκ, σε δηλώσεις του στο σημερινό τεύχος του αυστριακού εβδομαδιαίου περιοδικού «Προφίλ».
Όπως προσθέτει ο ίδιος, μια υποτίμηση της δραχμής που θα επαναφερόταν ως νόμισμα, θα καθιστούσε αμέσως ακριβότερες όλες τις εισαγωγές και, καθώς η χώρα διαθέτει λίγα προϊόντα εξαγωγής, τα πλεονεκτήματα μιας υποτίμησης, εκτός από τον τουρισμό, θα ήταν περιορισμένα, ενώ το παλιό χρέος θα παρέμενε σε ευρώ, κάτι που θα επιβάρυνε ακόμη περισσότερο την Ελλάδα.
Κατά την άποψη του Φραντς Νάουσνιγκ, θα προκαλούνταν ήδη νωρίτερα ένα Bank-Run, οι Έλληνες θα απέσυραν τις καταθέσεις τους σε ευρώ, κάτι που θα προξενούσε αμέσως μια τραπεζική κρίση, και, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ένωσης, θα έπρεπε οι τράπεζες άλλων χωρών της ΕΕ να προστρέξουν σε βοήθεια.
Στο σχετικό δημοσίευμα του «Προφίλ», με τίτλο «Πύλες στην κόλαση», αναφέρεται πως μπορεί στο μεταξύ να υπάρχουν μηχανισμοί διάσωσης, όπως ο ESM, ωστόσο δεν αποκλείεται από εμπειρογνώμονες μια μετάδοση της κρίσης σε άλλες νοτιοευρωπαϊκές χώρες του ευρώ, με πιθανή να είναι μάλιστα μια νέα μετάδοση σε Πορτογαλία και Ιρλανδία που εφάρμοσαν επώδυνες μεταρρυθμίσεις και που δεν εξαρτώνται περαιτέρω από τον Μηχανισμό Διάσωσης.
Παραπέμποντας στο βιβλίο τού πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου «Χρονικό της μεγάλης κρίσης» -στο οποίο περιγράφεται, όπως σημειώνει, «ο αγώνας του εναντίον των αντιδράσεων πανικού»- το δημοσίευμα επισημαίνει την πεποίθηση του πρώην διοικητή ότι «μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα άνοιγε τις πύλες προς την κόλαση».
Πηγή: www.newsbeast.gr

1 σχόλιο

  1. Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου έχουν κριθεί. Ο Σύριζα είναι πρώτο κόμμα, με διαφορά που καθημερινά αυξάνει, είναι πάνω από 5% ( σύμφωνα και με τα στοιχηματικά γραφεία η διαφορά είναι στο 4,5% από 3,25% της προηγούμενης εβδομάδας ). Η Χρυσή Αυγή είναι 3ο κόμμα με ποσοστό πάνω από 7%.

    Το ζητούμενο, όμως, τώρα είναι να υπάρξει σταθερότητα μετά τις εκλογές, ώστε η οικονομία να σταθεροποιηθεί και να μπορέσουν να γίνουν οι διαπραγματεύσεις. Οι αγορές έχουν συμβιβαστεί με την πρωτιά Σύριζα, και αυτό που μένει και αφορά όλους τους Έλληνες είναι να υπάρχει ισχυρή, σταθερή κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει ότι ο Σύριζα πρέπει να έχει όσο το δυνατόν ψηλότερα ποσοστά, αλλά είναι ΕΘΝΙΚΗ ανάγκη όχι μόνο να είναι στη νέα Βουλή αλλά να έχουν και μεγάλο ποσοστό οι ΑΝΕΛ,ώστε να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής ενότητας όσο το δυνατόν πολυκομματική.

    Πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι, κεντρώοι, κεντροδεξιοί, δεξιοί,αναποφάσιστοι, θρησκευόμενοι, πατριώτες, άνθρωποι των σωμάτων ασφαλείας, οικογενειάρχες με παιδιά, ειδικά Τρίτεκνοι και Πολύτεκνοι, ιερείς, θεολόγοι ότι πρέπει να ενισχύσουν σε αυτή την εκλογική μάχη τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ που κατεβαίνει ως συνασπισμός με το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα του Νικολόπουλου και την Πυρίκαυστο Ελλάδα του καθηγητή Ζουράρη. Αυτή τη φορά η ψήφος στους ΑΝΕΛ είναι εθνική ανάγκη. Η Χώρα πρέπει να έχει ισχυρή σταθερή κυβέρνηση και πρέπει να εκπροσωπείται στη νέα κυβέρνηση ο πατριωτικός χώρος που θα λειτουργήσει εξισορροπητικά και ευεργετικά. Κάθε ψήφος στους ΑΝΕΛ είναι χρήσιμη, εθνική και επιτακτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση