GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Guardian: Γιάννης Βαρουφάκης ο κατά λάθος οικονομολόγος

Το προφίλ του "νέου υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας", Γιάννη Βαρουφάκη, σκιαγραφεί ο βρετανικός Guardian. Η εφημερίδα αναφέρ...

Guardian: Γιάννης Βαρουφάκης ο κατά λάθος οικονομολόγος

Το προφίλ του "νέου υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας", Γιάννη Βαρουφάκη, σκιαγραφεί ο βρετανικός Guardian.

Η εφημερίδα αναφέρει πως ο κ. Βαρουφάκης "έχει ο ίδιος χαρακτηρίσει τον εαυτό του "κατά λάθος οικονομολόγο". Πάντως η βρετανική εφημερίδα εκτιμά πως ο Γιάννης Βαρουφάκης "θα υιοθετήσει μια εποικοδομητική προσέγγιση στις σκληρές διαπραγματεύσεις για το χρέος".

Ο "53χρονος είναι γνωστός από τους σχολιασμούς του για την οικονομική κρίση σε μια σειρά μπλογκ και ιστοσελίδων και κέρδισε χιλιάδες followers στο Twitter και την εκτίμηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ".

Υποστηρικτής της θεωρίας του "Κέινς με μια υποψία Καρλ Μαρξ", γράφει ο Guardian, o Γιάννης Βαρουφάκης σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Essex και έχει διδάξει στην Αυστραλία, την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στις προεκλογικές συνεντεύξεις του ορκίστηκε να καταστρέψει Έλληνες ολιγάρχες και να τελειώσει την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.

"Θα καταστρέψω τη βάση πάνω στην οποία έχει κατασκευαστεί ένα σύστημα, ένα δίκτυο που ρουφάει άγρια την οικονομική δύναμη από όλους τους άλλους στην κοινωνία" είπε στο Channel 4.

Πάντως οι επενδυτές αναμένουν να υιοθετήσει μια πιο ήπιο ύφος απέναντι στις σκληρές διαπραγματεύσεις.

1 σχόλιο

  1. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ:
    ΟΜΟΡΦΟΣ..,ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ.., ΜΕ ΛΕΥΚΑ ΔΟΝΤΙΑ..ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΣΟΥΤΣΟΥΝΑΚΙ ΤΟΣΟ ΔΑ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση