GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

KTM: Οι τιμές των νέων Adventure 1050/1290

Την τιμή, για την Ελλάδα, του νέου "μικρού" 1050 Adventure αλλά και της ναυαρχίδας της σειράς 1290 Adventure ανακοίνωσε η αντ...

KTM: Οι τιμές των νέων Adventure 1050/1290

Την τιμή, για την Ελλάδα, του νέου "μικρού" 1050 Adventure αλλά και της ναυαρχίδας της σειράς 1290 Adventure ανακοίνωσε η αντιπροσωπεία της αυστριακής εταιρίας, ΚΤΜ SEE.

Η γκάμα των mega on-off της KTM γίνεται πλέον πλήρης αφού στο κάτω άκρο τοποθετείται το νέο 1050 Adventure ενώ τη σκυτάλη ως ναυαρχίδα της εταιρίας, από τα 1190 Adventure/R, παίρνει το εντυπωσιακό 1290 Super Adventure.

Έτσι λοιπόν το 1050 Adventure έρχεται στη χώρα μας με τιμή 13.690 ευρώ ενώ το 1290 Adventure καταφθάνει με τιμή 18.690 ευρώ.

Το 1050 Adventure είναι ουσιαστικά το 1190 Adventure με κινητήρα μικρότερης χωρητικότητας, κυβισμού 1.050 κ.εκ. Το δικύλινδρο μοτέρ, που διαφέρει από εκείνο του 1190 στις κεφαλές και τα πιστόνια, αποδίδει 95 ίππους στις μόλις 6.200 σ.α.λ. και 10,7 Kgm ροπής στις επίσης πολύ χαμηλές 5.750. Η ισχύς από ένα δικύλινδρο μοτέρ της KTM με τόσα κυβικά θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερη. Η αυστριακή εταιρία όμως ήθελε να συμπεριλάβει στο κοινό της και τους αναβάτες με δίπλωμα κατηγορίας Α2, έχοντας διαθέσιμο κιτ περιορισμού στους 47 νόμιμους ίππους.

Αυτό που έπρεπε να γίνει είναι να περιοριστεί η μέγιστη ισχύς του κινητήρα που δέχεται το κιτ περιορισμού ώστε να μην υπερβαίνει το διπλάσιο του ορίου. Οι 95 ίπποι δείχνουν να το ξεπερνούν αυτό το όριο κατά ένα, αν όμως μετατρέψτε τα ανακοινώσιμα KW της KTM σε ίππους τότε θα πάρετε τους πραγματικούς ίππους (HP) που ανέρχονται στους 93,87, λίγο πριν το όριο δηλαδή.

Το 95 ακούγεται καλύτερα από το 94 και επιλέχθηκε προφανώς για λόγους μάρκετινγκ αφού πρακτικά ένας ίππος δεν παίζει κανένα ρόλο σε αυτά τα κυβικά και κιλά. Το σημαντικό είναι ότι η ισχύς του κινητήρα έχει περιοριστεί συνειδητά. Ίσως στο μέλλον να δούμε στα αξεσουάρ του 1050 Adventure να προστίθεται και ένα κιτ... απελευθέρωσης της ισχύος που θα την φέρνει στα επίπεδα που μας έχει συνηθίσει η KTM.

Το 1290 Super Adventure είναι η μοτοσικλέτα της αυστριακής εταιρίας που προσπαθεί να τα συνδυάσει όλα σε μεγάλες μάλιστα δόσεις.

Στους τομείς της εργονομίας και της άνεσης το φαρδύτερο φέρινγκ του Adventure, λόγω και του μεγαλύτερου ρεζερβουάρ των 30 λίτρων θα προσφέρει θεωρητικά καλύτερη προστασία στα κάτω άκρα του αναβάτη. Η ζελατίνα είναι επίσης νέα, μεγαλύτερη και ρυθμίζεται πανεύκολα, σύμφωνα με την ΚΤΜ, μόνο με το ένα χέρι και χωρίς εργαλεία. Στο εξοπλισμό περιλαμβάνονται επίσης προστατευτικές χούφτες, θερμαινόμενα γκριπ και θερμαινόμενη σέλα ενώ υπάρχει και cruise control για πρώτη φορά στη σειρά Adventure.

H καρδιά του Super Adventure, ο V2 κινητήρας των 1.301 κ.εκ. βασίζεται σε εκείνον που έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στο Super Duke R. Για την περίσταση οι κεφαλές των κυλίνδρων και ο στρόφαλος είναι νέα με την ισχύ να έχει "κατέβει" στους 160 ίππους και τα χαρακτηριστικά απόδοσης να έχουν προσαρμοστεί στο πεδίο χρήσης της μοτοσικλέτας. Όπως έγινε και με το βολάν που είναι βαρύτερο από του Duke κάτι που βοηθά κυρίως στην προοδευτικότητα της απόδοσης, στη συγκεκριμένη περίσταση αλλά και στον πιο πολιτισμένο χαρακτήρα. Τέλος, να αναφέρουμε πως η ροπή του μοτέρ ανέρχεται στα 14,27 kgm στις 6.750 σ.α.λ.

Πηγή mototriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση