GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χιλιάδες συρρέουν στους δρόμους του Παρισιού

Λίγες μόλις ώρες προτού ξεκινήσει η μεγαλειώδης πορεία κατά της τρομοκρατίας, στις 16:00 ώρα Ελλάδας, στο κέντρο του Παρισιού και ήδ...


Λίγες μόλις ώρες προτού ξεκινήσει η μεγαλειώδης πορεία κατά της τρομοκρατίας, στις 16:00 ώρα Ελλάδας, στο κέντρο του Παρισιού και ήδη χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.
«Να κραδαίνετε τα στυλό σας» ή «Ελευθερία, ισότητα, σχεδιάζετε, γράφετε» είναι μερικά μόνο από τα συνθήματα που γράφουν τα πανό των διαδηλωτών που αποτίουν φόρο τιμής στα 17 θύματα των επιθέσεων που διέπραξαν οι 3 τζιχαντιστές αυτήν την εβδομάδα:

Στους 12 ανθρώπους που σκοτώθηκαν στην έφοδο εναντίον των γραφείων της σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό την Τετάρτη, στην αστυνομικό που έχασε τη ζωή της σε μία επίθεση με πυροβολισμούς και στους 4 ομήρους που σκοτώθηκαν σε ένα εβραϊκό σουπερμάρκετ την Παρασκευή.
Εκατοντάδες διαδηλωτές και περίπου 50 ηγέτες και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι ξένων κρατών αναμένεται να λάβουν μέρος στην ιστορική αυτή κινητοποίηση που πραγματοποιείται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Ο Λασινά Τραορέ, ένας 34χρονος σύμβουλος, θα συμμετάσχει στην πορεία προκειμένου να «επιβεβαιώσει τις αξίες της Γαλλίας, την ελευθερία και την ισότητα» δήλωσε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Αυτός ο Γάλλος μουσουλμάνος με καταγωγή από την ακτή Ελεφαντοστού τόνισε ότι η πορεία αυτή αποτελεί «μια πραγματική ένδειξη της δύναμης της Γαλλίας: η Γαλλία είναι ισχυρή, ενωμένη εναντίον όλων αυτών των προσώπων» που διέπραξαν αυτές τις επιθέσεις.

1 σχόλιο

  1. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΖΑΝΕ ΤΩΡΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ .ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ ΤΗΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΑΜΑΧΟΥΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΑΝΕ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΛΕΕΙ ΓΙΑΤΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΜΑΧΟΙ .ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΛΙΚΟΥΖΙΝΕΣ ΤΙΣ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΟΥΤΕ ΠΕΡΙΠΟΛΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΠΟΤΕ ΠΡΟΣ ΤΙ Ο ΚΑΜΕΡΟΝ Η ΜΕΡΚΕΛ Ο ΟΛΑΝΤ ΚΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ?"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση