GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δίωξη κατά του πληροφοριοδότη των Luxleaks...

Την αντίθεσή τους στην ποινική δίωξη εις βάρος του Antoine Deltour ο οποίος αποκάλυψε το σκάνδαλο των Luxleaks εξέφρασαν δημόσια πλήθος α...

Την αντίθεσή τους στην ποινική δίωξη εις βάρος του Antoine Deltour ο οποίος αποκάλυψε το σκάνδαλο των Luxleaks εξέφρασαν δημόσια πλήθος ακαδημαϊκών, πολιτικών αλλά και μη κυβερνητικές οργανώσεις.
Μέσα από... ανοιχτή επιστολή τους προς τις δικαστικές αρχές του Λουξεμβούργου αποδοκίμασαν την δίωξη τονίζοντας πως πρόκειται για μια υπόθεση που δεν είναι ιδιωτική αλλά αφορά το κοινό.
Ο Deltour πρώην εργαζόμενος της εταιρείας Price Waterhouse Coopers (PwC) διώκεται για κλοπή, νομιμοποίηση παράνομων εσόδων και παραβίαση απορρήτου.
Η εταιρεία PwC ισχυρίζεται πως ο Deltour φωτοτύπησε έγγραφα σχετικά με τη φοροδιαφυγή, όταν έφυγε από την εταιρεία το 2010.
Ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο όπως η Apple, IKEA, Pepsi δεν φορολογούσαν κέρδη δις ευρώ στο Λουξεμβούργο χάρη τεχνασμάτων, ενώ πρωθυπουργός της χώρας ήταν ο νυν Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον οποίο πολλοί θεωρούν υπεύθυνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση