GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το γκαράζ του Norman Atlantic «ψήνεται» στους 70 βαθμούς Κελσίου -Τι ψάχνουν τώρα οι Ιταλοί

Με καζάνι που βράζει στους 70 βαθμούς Κελσίου μοιάζει το γκαράζ στο κουφάρι του Norman Atlantic, με αποτέλεσμα για έκτη συνεχόμ...



Με καζάνι που βράζει στους 70 βαθμούς Κελσίου μοιάζει το γκαράζ στο κουφάρι του Norman Atlantic, με αποτέλεσμα για έκτη συνεχόμενη ημέρα να καθίσταται απαγορευτική η όποια προσέγγιση από τους ειδικούς της ιταλικής εισαγγελίας, πόσο μάλλον η είσοδός τους στο εσωτερικό του.

Το σημείο θα μπορούσε να ψυχθεί πιο ηρήγορα αν οι ερευνητές έριχναν νερό, όμως κάτι τέτοιο έχει απαγορευτεί, καθώς υπάρχει κίνδυνος να αλλοιωθούν τα στοιχεία που θα είναι στη συνέχεια χρήσιμα για τις έρευνες. Έτσι, οι ειδικοί δεν μπορούν να μπουν στο γκαράζ και να εντοπίσουν αν υπάρχουν νεκροί.
Από τη μεριά του ο εισαγγελέας Έττορε Καρντινάλι έμεινε στο πλοίο επί σχεδόν πέντε ώρες, μαζί με καραμπινιέρους, αστυνομικούς, μέλη της ακτοφυλακής και της πυροσβεστικής υπηρεσίας. «Βρισκόμαστε ακόμη σε μια δευτερεύουσας σημασίας φάση», πρόσθεσε ο Καρντινάλι. Oι καραμπινιέροι προχώρησαν το Σάββατο στους πρώτους αναγκαίους ελέγχους σχετικά με την λειτουργία του συστήματος πυρόσβεσης και εκκένωσης του πλοίου, που σύμφωνα με δηλώσεις πολλών διασωθέντων παρουσίασε σοβαρά προβλήματα.
Υπάρχει, παράλληλα το ενδεχόμενο να ρυμουλκηθεί το πλοίο μέχρι το Μπάρι, η εισαγγελίας του οποίου διεξάγει την κύρια έρευνα, υπό την προϋπόθεση, όμως, να μπορέσουν να τύχουν σεβασμού οι απαιτούμενες συνθήκες ασφαλείας. Στο πλοίο εισήλθαν, τέλος και τρία μέλη της ειδικής επιτροπής η οποία συστάθηκε από το υπουργείο Μεταφορών της Ρώμης, για την λεπτομερή εξακρίβωση των αιτιών της ναυτικής αυτής τραγωδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση