GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. Ο Π. Κουρουμπλής στο Press-gr: "Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει ρεαλιστική διέξοδο σε υπαρκτά προβλήματα..."

Ειλικρινής, σαφής και αποφασιστικός ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Β' Αθηνών, μιλά εφ' όλης της ύλ...

Ειλικρινής, σαφής και αποφασιστικός ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Β' Αθηνών, μιλά εφ' όλης της ύλης στο Press-gr. Εξηγεί τι περιμένουν οι πολίτες από τον ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζει το "πρόβλημα" που δημιουργείται από την πολυφωνία στο εσωτερικό του, απαντά στο ερώτημα τι θα γίνει αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, καυτηριάζει την "επιπολαιότητα και θράσος" του Γ. Παπανδρέου και περιγράφει τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας...

Ποιες είναι οι τελευταίες εντυπώσεις από τη μάχη της Β' Αθηνών;
Περιοδεύω καθημερινά σε γειτονιές σε όλη την περιφέρεια κι έχω συνομιλήσει με πάρα πολλούς ανθρώπους σε πλατείες, σε λαϊκές αγορές, στον δρόμο. Τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Ακόμα και άνθρωποι που ασκούσαν και συνεχίζουν να ασκούν κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, θέλουν να του δώσουν την ευκαιρία να κυβερνήσει. Αναγνωρίζουν όχι μόνο το ηθικό του πλεονέκτημα, αλλά και το γεγονός ότι έχει επιτύχει την κρίσιμη μάζα λαϊκής απήχησης και προγραμματικής αξιοπιστίας που τον καθιστούν την πιο ελπιδοφόρα επιλογή για την έξοδο από την κρίση. Ο ΣΥΡΙΖΑ πράγματι έχει καταφέρει να εμπνεύσει την ελπίδα σε πολύ κόσμο. Από την άλλη, μέσω της επαφής με τον κόσμο εμπνεόμαστε κι εμείς, για να ανταπεξέλθουμε στην ιστορική ευθύνη που ενδεχομένως θα αναλάβουμε.

Οι πολίτες τι περιμένουν από εσάς; Μια σύγκρουση με τους δανειστές ή απλώς μια καλύτερη διαπραγμάτευση εντός της ευρωζώνης;
Οι πολίτες καταρχήν προσδοκούν ότι πρώτη φορά θα εκπροσωπηθούν τα δικά τους συμφέροντα και όχι αυτά των δανειστών ή των εγχώριων και ξένων οικονομικών συμφερόντων. Αντίθετα από τις μνημονικές κυβερνήσεις, εμείς θεωρούμε ότι πρώτιστο μέλημα κάθε ελληνικής κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει ότι όλοι οι πολίτες ζουν με αξιοπρέπεια. Από κει και πέρα, κάθε ηγεσία οφείλει να λάβει υπόψη της όχι μόνο τους περιορισμούς αλλά και τις ευκαιρίες που παρουσιάζει το διεθνές περιβάλλον και να αναλάβει υπολογισμένο ρίσκο για την προώθηση των εθνικών συμφερόντων. Εκεί βρίσκεται η ειδοποιός διαφορά της κυβερνητικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις άβουλες και υποταγμένες ηγεσίες των τελευταίων χρόνων.
Όχι απλώς επειδή διαθέτει το ηθικό σθένος και την αποφασιστικότητα να εκφράσει τη λαϊκή αγανάκτηση και να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα στην Ευρώπη, αυτό είναι γνωστό εδώ και καιρό. Αυτό που έχει αποδειχθεί τις τελευταίες εβδομάδες είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατανοεί βαθιά το εξωτερικό περιβάλλον και έχει την ικανότητα να φέρει σε πέρας αυτή την αποστολή. Με οξυδερκή ανάλυση και επιμονή, έχει διευρύνει την αξιοπιστία του και έχει καταφέρει να εντάξει την υπεράσπιση των εθνικών δικαίων στο πλαίσιο της ευρύτερης συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης, τα αδιέξοδα της οποίας είχε διαγνώσει σωστά από την αρχή της κρίσης. Θεωρείται πλέον δεδομένο ότι μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει αντίκτυπο στη μελλοντική πορεία της ΕΕ, όχι ως αποτέλεσμα κάποιου εκβιασμού, αλλά ως επικράτηση πολιτικών θέσεων που δίνουν ρεαλιστική διέξοδο σε υπαρκτά προβλήματα, στο πλαίσιο μιας συζήτησης που έχει ήδη ανοίξει και την οποία η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να αγνοεί. Αυτό ήδη αποτελεί παρακαταθήκη για τη μελλοντική αξιοπιστία της χώρας, πολύτιμο κεκτημένο εν όψει της επερχόμενης διαπραγμάτευσης, αλλά και πηγή υπερηφάνειας για τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό ο οποίος σταδιακά ανακτά την πολιτική του αυτονομία και αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ευρωπαϊκό εγχείρημα.

Παρατηρείται πολυφωνία σε διάφορα θέματα εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί συμβαίνει αυτό και πόσο σας δημιουργεί πρόβλημα;
Είναι όντως πρόβλημα, δεν θα το αρνηθώ. Έχω αγανακτήσει κι εγώ με κάποιες επιπόλαιες δηλώσεις. Ωστόσο, δεν είμαι υπέρ της φίμωσης των στελεχών, ούτε της πειθαναγκαστικής συμμόρφωσής τους. Η πολυφωνία είναι δείγμα εσωκομματικής δημοκρατίας, ελευθερίας της έκφρασης και ισηγορίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί αυτές τις αρχές, όχι μόνο στο πλαίσιο της κομματικής του λειτουργίας αλλά και γενικότερα: θεωρούμε τον πλούτο των απόψεων προϋπόθεση για τη σύνθεση και την πρόοδο. Η πολυφωνία, που πράγματι πλήττει τη δημόσια εικόνα μας, είναι το τίμημα που πληρώνουμε για την εσωκομματική δημοκρατία. Το σημαντικό είναι να γίνεται κατανοητή και σαφής η διάκριση μεταξύ προσωπικής άποψης και θέσης του κόμματος.

Υπήρξατε από εκείνους που στηρίξατε τον Γιώργο Παπανδρέου μέχρι και το 2010. Πώς βλέπετε τώρα τη δημιουργία νέου κόμματος από πλευράς του;
Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε τις αποφάσεις που αργότερα αποδείχτηκαν εξαιρετικά οδυνηρές για τη χώρα, δεν συμβουλεύτηκε ούτε το Εθνικό Συμβούλιο ούτε την κοινοβουλευτική του ομάδα. Τα γεγονότα αυτά είναι πολύ πρόσφατα και οι ευθύνες του αδιαμφισβήτητες. Το ότι τόσο σύντομα διεκδικεί δημόσιο ρόλο και μάλιστα με τη δημιουργία νέου κόμματος κατά την άποψή μου είναι ενδείξεις επιπολαιότητας και θράσους. Θα τον κρίνει ο λαός την Κυριακή, όπως όλους μας.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αυτοδυναμία, θα συμφωνούσατε να στηριχθεί από το ΚΙΔΗΣΟ;

Εμείς ζητούμε αυτοδυναμία για να επιδοθούμε στη διαπραγμάτευση από θέση ισχύος, με μια συμπαγή και αποφασισμένη διαπραγματευτική ομάδα που δεν θα λυγίσει ούτε θα διαρραγεί υπό τις πιέσεις της άλλης πλευράς, που αναμενόμενα θα είναι τεράστιες. Το ερώτημά σας ειδικά για το ΚΙΔΗΣΟ είναι πρώιμο. Μιλούμε για ένα κόμμα λίγων ημερών, που δεν ξέρουμε καν αν θα εκπροσωπείται στη νέα Βουλή.

Γενικότερα, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας ποιοι είναι για εσάς οι όμοροι, πολιτικά και κομματικά, χώροι με τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να έρθει σε συνεννόηση;
Αν οι εκλογές δεν δώσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση, οι απολύτως θεμιτοί εθνικοί στόχοι της κυβερνητικής σταθερότητας και της αποφασιστικής διαπραγμάτευσης για το χρέος φαντάζουν αμοιβαίως αποκλειόμενοι. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, το να τεθεί η ιδεολογική σύμπτωση ως προϋπόθεση για κυβερνητική συνεργασία είναι πολυτέλεια. Από την άλλη, δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα κατά την άποψή μας η προϋπόθεση να υπάρχει συναντίληψη με τους πιθανούς κυβερνητικούς εταίρους πάνω στο μείζον εθνικό θέμα που παράγει πολιτική και οικονομική αστάθεια, δηλαδή το μνημόνιο και εν τέλει η μη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους.

Ποια θα είναι η θέση του Π. Κουρουμπλή την επομένη των εκλογών εφόσον κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και σχηματίσει κυβέρνηση;
Όταν καταψήφισα το Μεσοπρόθεσμο, έφυγα από ένα ιστορικό, κραταιό κόμμα και εντάχθηκα στον ΣΥΡΙΖΑ, που τότε είχε μικρή εκλογική απήχηση. Πολιτεύομαι βάσει των πεποιθήσεών μου και θα συνεχίσω να το κάνω. Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα ετοιμάζεται να αναλάβει ιστορικές ευθύνες με ένα φιλόδοξο σχέδιο για την εθνική ανεξαρτησία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την πραγματική δημοκρατία. Πιστεύω ολόψυχα σε αυτή την προσπάθεια και είμαι περήφανος που αποτελώ μέρος της. Θα συνεχίσω να συμβάλω στο μέτρο που μου αναλογεί.

Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη γνώμη σας από ποιο χώρο πρέπει να προέρχεται: Την Κεντροαριστερά, την Κεντροδεξιά ή να μην έχει κομματική καταγωγή;
Τα δύσκολα χρόνια που πέρασαν αποδείχτηκε, δυστυχώς διά των παραλείψεών του κι όχι διά των ενεργειών του, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάθε άλλο παρά διακοσμητικό ρόλο κατέχει. Το ανώτατο αξίωμα συνεπάγεται μεγάλη θεσμική και πολιτική ευθύνη, διακριτή από την κυβερνητική, με καίρια σημασία σε εποχές κρίσης. Η πολιτική καταγωγή δεν έχει τόση σημασία, όσο έχουν η ευρύτερη αποδοχή, η ικανότητα να εμπνέεις συναίνεση και, όταν το απαιτούν οι καιροί, συνέγερση. Ο κάτοχος του πρώτου αξιώματος της χώρας δεν πρέπει να είναι απλός θεματοφύλακας του κράτους, πρέπει να είναι θεματοφύλακας αξιών και υπόδειγμα για τον κάθε πολίτη.

5 σχόλια

  1. Η πραγματικότητα, όπως, διαμορφώνεται από τις δημοσκοπήσεις δείχνουν άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ του Σύριζα πάνω από 6 μονάδες. Ο Σύριζα οδεύει προς το 36%, ενώ η ΝΔ αναμένεται να υποχωρήσει κι άλλο πολύ κάτω από το 28%, ίσως και στο 25-26%.

    Μεγάλη δυναμική αναπτύσσουν η Χ.Α που οδεύει προς το 7-8% και οι ΑΝΕΛ που συγκεντρώνουν ψήφους από την οριστικά δεύτερη ΝΔ και αναμένεται να ξεπεράσουν τελικά το 4 με 5%. Η τάση αυτή ενισχύεται καθημερινά γιατί Επίσκοποι, ιερείς, θεολόγοι, άνθρωποι της Εκκλησίας και των σωμάτων ασφαλείας, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, ιδιοκτήτες ακινήτων ταλαιπωρημένοι από τον ΕΝΦΙΑ, υπάλληλοι κλπ σκέφτονται σοβαρά να ψηφίσουν ΑΝΕΛ ( που έχουν κάνει συμμαχία με άλλα κόμματα ) για να τη δημιουργία κυβέρνησης στις 26 Ιανουαρίου και να μην πάει η χώρα σε νέες εκλογές ή γιατί δεν θέλουν μονοκομματική κυβέρνηση Σύριζα.

    Ο λαός μένει έκθαμβος από την καταστροφολογική εκστρατεία μαύρης διαφήμισης από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που στόχο έχει να παραδώσει ερείπια στη νέα κυβέρνηση, να διαλύσει το τραπεζικό σύστημα και την Εθνική Οικονομία, και κατά συνέπεια να καταστρέφει οικονομικά τους Έλληνες πολίτες. Η ανεύθυνη στάση, μικροκομματική και μικροπολιτική, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν φέρνει τα αποτελέσματα που θέλουν, αντιθέτως συσπειρώνουν περισσότερο κόσμο γύρω από τον Σύριζα ή τους ΑΝΕΛ, των οποίων η είσοδος στη Βουλή θεωρείται βέβαιη, αφού οι δημοσκοπήσεις δείχνουν 3,5% με πρωτοφανή,συνεχή, άνοδο.

    Ο ελληνικός λαός έχει μια ιστορική ευκαιρία, να μαυρίσει και να στείλει σπίτι τους, τους 3 πολιτικούς που κατέστρεψαν με το μνημόνιο τις νέες γενιές και το δημογραφικό της Ελλάδας. Αφού δεν ντρέπονται, αφού δεν έχουν κάνει χαρακίρι που φόρτωσαν την Ελλάδα με δημόσιο χρέος 300 δισ. ευρώ, ας τους στείλουμε εμείς στη σύνταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  2. ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

    "ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ":

    "ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΔΡΑΚΑΣ ΤΟΥ!"


    Μάριο Σοάρες (ιδρυτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας, δύο φορές πρωθυπουργός και εκλεγμένος από τον λαό πρόεδρος της Δημοκρατίας για δύο θητείες): "Σε μια τόσο ενδιαφέρουσα στιγμή η Ελλάδα, μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, θα αποφασίσει για το μέλλον της χωρίς να συνεχίσει να αποδέχεται τις πολιτικές της λιτότητας που την οδηγούν στη φτώχεια, την οποία της επέβαλε η κυρία Μέρκελ και στις άλλες χώρες του Νότου. Με μεγάλη χαρά παρακολουθώ τις δημοκρατικές και κοινωνικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τον φίλο και σύντροφό μου Αλέξη Τσίπρα, που τόσο εκτιμώ και θαυμάζω".

    Guardian: «Δημιουργημένος από την κρίση, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο κόμμα ενάντια στο κατεστημένο και τη λιτότητα που παίρνει την εξουσία στην ευρωζώνη» αναφέρει, τονίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα γίνει ο νέος εθνικός ηγέτης στα 40 του. «Το Βερολίνο και η Αθήνα παραμένουν οι δύο πόλοι της βασικής ευρωπαϊκής συζήτησης και μία νίκη του Τσίπρα είναι μία απάντηση σ' αυτή τη συζήτηση που όλοι θα ακούσουν. «Αυτό φαίνεται απίθανο… Το Grexit θα δημιουργούσε προηγούμενο, διαλύοντας την καθορισμένη με συνθήκη υπόσχεση ότι η συμμετοχή στο ευρώ είναι μη αναστρέψιμη». «Η αποβολή της Ελλάδας, μετά από όσα έχει περάσει, θα προκαλούσε μαζική δυσαρέσκεια για το Βερολίνο σε άλλα μέρη της Ευρώπης, αναφέρει ο Guardian. Θα ήταν τοξική».

    PROFIL (Αυστριακό ευρείας κυκλοφορίας περιοδικό): «ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΥΡΙΖΑ!». Ολοσέλιδο σχόλιο του Georg Hoffmann-Ostenhof, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι αν ήταν Έλληνας, θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές, με το σκεπτικό ότι η νίκη του κόμματος θα ήταν θετική όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Ο αρθρογράφος κάνει λόγο για τις απειλές της Ευρώπης περί “Grexit”, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός προσπάθησε να τις εκμεταλλευτεί προκειμένου να προσελκύσει ψηφοφόρους, ωστόσο οι Έλληνες δεν πτοήθηκαν από αυτή την «ξεδιάντροπη και άνευ προηγουμένου» απόπειρα εκφοβισμού. Την ίδια ώρα κανείς στην Ευρώπη δεν μιλά πια για “Grexit” και είναι προφανές ότι οι εταίροι έχουν συμβιβαστεί με την προοπτική ότι θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Αλέξη Τσίπρα, το κόμμα του οποίου κερδίζει όλο και μεγαλύτερη συμπάθεια, και μάλιστα από εκεί που δεν το περίμενε: για παράδειγμα, οι Financial Times επαινούν τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ να τα βάλει με τους ολιγάρχες, ενώ στο ερώτημα αν είναι τόσο ριζοσπαστικό το αίτημα του κόμματος για διαγραφή του χρέους, η –ειρωνική- απάντηση που δίνει η ίδια εφημερίδα είναι ότι αυτή η ιδέα είναι τόσο ριζοσπαστική, ώστε σχεδόν όλοι οι “mainstream” οικονομολόγοι έχουν εκφραστεί υπέρ της.

    SPIEGEL: Η γερμανική κυβέρνηση θα αναζητήσει -όπως και τα προηγούμενα χρόνια- και με τη νέα κυβέρνηση μια «συμβιβαστική φόρμουλα». Σε σχέση με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ o αρθρογράφος συμφωνεί σε ό,τι αφορά την αναγκαιότητα ενός κουρέματος του χρέους και ειδικότερα στην εκτίμηση ότι «η ευρωζώνη στο σύνολο της θα βγει από την κρίση μόνον εάν διαγράψει ένα μέρος του χρέους». Υπό αυτό το πρίσμα, γράφει το SPIEGEL, οι εκλογές στην Ελλάδα θα μπορούσαν να αποτελέσουν «έναυσμα για μια αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ: Ο Άδωνις σε τηλεοπτικό στούντιο, υπόσχεται ότι η ΝΔ θα πάρει τα σπίτια του κόσμου!

    Ολόκληρο το studio ξεσήκωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης της ΝΔ με τα όσα συγκλονιστικά είπε για την άρση των πλειστηριασμών, τις Τράπεζες, μετά από το «πάγωμα» του γνωστού νόμου Κατσέλη, ο οποίος προστάτευε τον ελληνικό λαό από το να μη χάσει το σπίτι του στα χρόνια των Μνημονίων.

    Αφού πιέστηκε και τα επιχειρήματα του τηλεοπτικού τραπεζιού τα μετέτρεπε σε «διακοπές» έφτασε στο σημείο να πει το απίθανο που συνοψίζεται στο ότι δεν μπορεί να προστατεύεται για πάντα η πρώτη κατοικία, αλλιώς δεν θα… ανακάμψει η οικοδομή.

    «Θα χάσουμε τα σπίτια μας για να ανακάμψει η οικοδομική δραστηριότητα;», τόνισε χαρακτηριστικά η υποψήφια βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Πειραιά, Νίνα Κασιμάτη, για να προσθέσει ότι «πείτε και άλλα. Σας αφήνω…».

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  4. "ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΑΝΙΚΟ ΠΙΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ. ΤΟΝ "ΑΔΕΙΑΣΕ" ΚΑΙ Ο ΝΤΡΑΓΚΙ":

    Με τις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της ΕΚΤ διαψεύδονται όσοι έσπειραν τον φόβο και τον πανικό. Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση, την οποία και θα αξιοποιήσει η επόμενη ελληνική κυβέρνηση (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ) προς όφελος της χώρας. Ο κ. Ντράγκι με την σημερινή ανακοίνωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων απάντησε στις ακραίες περιοριστικές πολιτικές τασσόμενος υπέρ της ποσοτικής χαλάρωσης διαφοροποιούμενος από τις ακραίες νεοφιλελεύθερες φωνές στις οποίες δυστυχώς συγκαταλέγεται και ο κ. Σαμαράς. Όλοι γνωρίζουν πως κινήθηκε ο απερχόμενος πρωθυπουργός. Αντί να ταχθεί υπέρ της «ποσοτικής χαλάρωσης» στάθηκε απέναντι συμπαραταγμένος με την κ. Μερκελ.

    Είναι χαρακτηριστικό πως τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο κ. Σαμαράς κορύφωσε την κινδυνολογική προπαγάνδα προσδοκώντας ότι έτσι θα μετριάσει το μέγεθος της επερχόμενης εκλογικής του συντριβής.

    Ο ελληνικός λαός με ωριμότητα και ψυχραιμία θα προχωρήσει μπροστά. Η ελπίδα έρχεται, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. η Ευρώπη προχωρά.

    Η ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΤΩΜΑΤΩΝ, ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΤΕΠΕΣΕ!!

    Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!! ΣΥΡΙΖΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟΣ, ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή




  5. ΣΥΡΙΖΑ - PODEMOS - Venceremos!!

    Μια καινούρια μέρα ανατέλλει την Δευτέρα!

    Με τον ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμο, τελειώνει το πάρτι της διαπλοκής, του αμαρτωλού τριγώνου μιντιαρχών-τραπεζιτών-πολιτικών κομμάτων
    (πτωμάτων-εκτρωμάτων), που κατέστρεψαν και φέσωσαν επί 40 χρόνια με τα θαλασσοδάνειά τους, τις μίζες τους, τις Ολυμπιάδες τους και τα βρώμικα χρηματιστηριακά παιχνίδια τους, τον ελληνικό λαό. Τελειώνει η ξενοδουλεία, η αναξιοπρέπεια, η κοροϊδία, η σπορά αισθημάτων ενοχής στον ελληνικό λαό ότι... "μαζί (με τα λαμόγια) τα φάγαμε"!

    Με τον ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμο, Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ με δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια για τον πολύπαθο και φτωχοποιημένο λαό μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση