GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. Ο Δημ. Δαββέτας στο Press-gr: "Η ΝΔ δεν είναι άριστη αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνος..."

Ποιητής και συγγραφέας, ζωγράφος και performer, ο Δημοσθένης Δαββέτας είναι υποψήφιος βουλευτής Β Αθηνών με τη ΝΔ.  Σύμβουλος του πρωθυπο...

Ποιητής και συγγραφέας, ζωγράφος και performer, ο Δημοσθένης Δαββέτας είναι υποψήφιος βουλευτής Β Αθηνών με τη ΝΔ.  Σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά για θέματα Πολιτισμού,  διδάσκει Αισθητική, ως τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο IESA στο Παρίσι, Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Strate College και Creapole στο Παρίσι, παραδίδει μαθήματα Φιλοσοφίας της Τέχνης, Ιστορίας της Τέχνης, Φιλοσοφίας της Μόδας και του Design στο New York College Αθηνών και  διδάσκει, ως επισκέπτης καθηγητής, Τέχνη και Πολιτική στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, ο κ. Δαββέτας εξηγεί στο Press-gr γιατί ασχολείται με την πολιτική, γιατί επέλεξε τη ΝΔ και τι φοβάται από τον ΣΥΡΙΖΑ... 

Τι σας ώθησε να μπείτε στο χώρο της πολιτικής;
Από τη φοιτητική μου ζωή υπήρξα συνδικαλιστής, πρόεδρος των φοιτητικών εστιών Θεσσαλονίκης. Η φράση του Αριστοτέλη στα «Ηθικά Νικομάχεια», ότι η πολιτική είναι η ύψιστη των τεχνών, πάντα με γοήτευε. Όμως έβλεπα γύρω μου ότι, σε γενικές γραμμές, η Πολιτική ασκείτο από άτομα που δεν ενδιαφέρονταν για αξίες και ιδεώδη. Πάνω από όλα έστρεφαν το ενδιαφέρον τους καθαρά σε ζητήματα εξουσίας και οικονομικής επιβολής. Ήταν, με απλά λόγια, άνθρωποι της «πιάτσας». Από την άλλη πλευρά, οι πνευματικοί άνθρωποι, αυτοί των γραμμάτων και των τεχνών, έδιναν το βάρος τους στο να διασφαλίσουν την καλλιτεχνική τους επιβίωση και δεν έμπαιναν στις μάχες της πολιτικής καθημερινότητας. Αυτός ο διαχωρισμός, σε «ρεαλιστές» της «πιάτσας» και σε «ονειροπόλους» που «αγιάζουν», δεν μου άρεσε και το έβρισκα πάντα άδικο και για την έννοια της Πολιτικής αλλά και γι’ αυτήν της Τέχνης. Αντέδρασα λοιπόν, ήδη από τα φοιτητικά μου χρόνια, προσπαθώντας να συνδυάσω και τα δύο. Όσο και να μου το λένε και όσο και να το διαπιστώνω στη γύρω μου πραγματικότητα ότι η εικόνα των πολιτικών είναι θολή κι αμφισβητείται από τους πάντες, αυτό τόσο δεν μ’ επηρεάζει. Θέλω να συνεχίσω την πορεία μου εφαρμόζοντας, στην προσωπική μου τουλάχιστον πολιτική πορεία, τις βασικές αρχές της αξιοκρατίας, της ειλικρίνειας, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής προσφοράς, της δημιουργικότητας και της γόνιμης δράσης. Και θα συνεχίσω να το κάνω.

 Τι θεωρείτε πως σας διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους υποψήφιους; Γιατί να σας ψηφίσει ο κόσμος;
Για δύο βασικούς λόγους:
Πρώτον, διότι όσα ανέφερα πιο πάνω τα κάνω πράξη. Δεν υπόσχομαι ψέματα, δεν μένω στην υποσχολογία και συνεχίζω να ‘μαι ταυτόχρονα μέσα στην Πολιτική και την Τέχνη. Δεν ζω από την πολιτική μου δράση αλλά από τις δραστηριότητές μου ως καθηγητής.
Δεύτερον, γιατί ασκώ πολιτική δίχως να προέρχομαι από πολιτικό τζάκι, δίχως να’ χω χορηγούς, αλλά με γνώμονα τις ιδέες μου, το βιογραφικό μου και την έως τώρα πορεία μου. Μιλώ καθημερινά με τους πολίτες, τους οποίους αντιμετωπίζω όντως ως Πολίτες και όχι ως πελάτες, και θέλω να τους εκπροσωπήσω επάξια, αν με τιμήσουν με την ψήφο τους, στο κοινοβούλιο.

Για ποιο λόγο επιλέγετε να κατεβείτε με τη Νέα Δημοκρατία;
Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα που από παράδοση κι Ιστορία ανήκει στο φιλελεύθερο χώρο. Κι εγώ είμαι φιλελεύθερος Ευρωπαίος. Πιστεύω στην ελευθερία του ατόμου και στην ελευθερία των δράσεών του. Το άτομο πρέπει να επιχειρεί ελεύθερα. Η επιχειρηματικότητα, όταν συνδυάζεται με φαντασία, γίνεται δημιουργική. Δεν μπορούμε να ενοχοποιούμε εξ ορισμού τον επιχειρηματία. Αυτή η αντίληψη είναι ο κακώς εννοούμενος Σοβιετισμός. Και ήδη έχουμε ιστορικά δείγματά του. Η Σοβιετική Ένωση αποτελεί το χείριστο παράδειγμα μιας αν-ελεύθερης οικονομίας και ζωής. Όταν βέβαια λέω φιλελεύθερος, δεν εννοώ νέο-φιλελεύθερος με μια άκρα συντηρητική πολιτική λιτότητας. Εννοώ πως μετά από δυόμισι χρόνια προσπάθειας της χώρας για ισορροπία, τώρα είναι που θα φανούν τα αποτελέσματα των κόπων μας. Κι αυτή η προσπάθεια ανακόπηκε από τον τυχοδιωκτισμό και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν ενδιαφέρεται για τον λαό παρά μόνο για την άνοδό του στην εξουσία. Είναι επικίνδυνοι. Ας το μάθει ο κόσμος. Η Νέα Δημοκρατία βέβαια δεν είναι άριστη, χρειάζεται κι αυτή αλλαγές. Στη σημερινή όμως συγκυρία, αποτελεί τον χώρο που μου επιτρέπει να δράσω για τις ιδέες μου, για τη σύγχρονη Ελλάδα και την ευρωπαϊκή της πορεία.

Είστε άνθρωπος του Πολιτισμού. Ποιος πιστεύετε είναι ο ρόλος του σε μια τέτοια περίοδο οικονομικής κρίσης;
Η κρίση μας δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι κρίση αξιών, ιδεών, κρίση πολιτισμού. Απάντηση στην κρίση δεν δίνουν μόνο αριθμοί που μιλούν γι’ αύξηση ή μείωση χρημάτων. Απάντηση δίνει κι ο τρόπος σκέψης μας, η καθημερινή μας συμπεριφορά, η γενικότερη συνείδηση μας ως πολίτες, ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας. Και αυτή μπορεί ν’ αλλάξει μόνο μέσα από τη δραστηριότητα του πολιτισμού, ο οποίος χάρη στα γράμματα και τις τέχνες, επηρεάζει θετικά το νου μας, δυναμώνει τη λογική και την κριτική μας ικανότητα και μας κάνει να δρούμε στην Πολιτική της χώρας μας ως Πολίτες και όχι Πελάτες. Πρέπει να σταματήσει η πελατειακή σχέση του κόσμου με τους πολιτευτές. Να είμαστε πιο αξιοκράτες, για το καλό της πατρίδας μας.

Ποιοι οι στόχοι σας εφόσον εκλεγείτε από το λαό;
Θέλω να ’μαι βουλευτής και όχι «βολευτής». Θέλω να μεταφέρω τα αιτήματα και τις ανησυχίες του κόσμου στη Βουλή. Θέλω να ’μαι ζωντανός κρίκος διασύνδεσης μεταξύ του λαού και του κοινοβουλίου, κι όχι να γίνω απλά ένας υπάλληλος που παίρνει το μισθό του και κοιμάται όρθιος. Θέλω να ‘μαι σε διαρκή δράση, να υπηρετήσω τον κόσμο και τους πολίτες.

 Ως πατέρας δύο παιδιών και καθηγητής εκατοντάδων φοιτητών, η σχέση σας με τους νέους είναι έντονη. Τι μήνυμα θα δίνατε σ’ αυτή τη γενιά που πληρώνει τα σπασμένα των προηγούμενων;
Οι νέοι θα πρέπει να δουν την κρίση ως μια αφετηρία αφύπνισης του μυαλού τους και ως μια αφορμή ν’ αλλάξουν τη νοοτροπία, στην οποία για χρόνια μεγάλωσαν. Δεν πρέπει πια να περιμένουν τη λύση από το Δημόσιο, αλλά να προκαλούν και να δημιουργούν οι ίδιοι λύσεις. Είναι νέοι, ο χρόνος είναι μαζί τους, πρέπει να τονώσουν την ψυχολογία τους και να μη φοβούνται. Ό, τι θέλουν πραγματικά μέσα τους, θα το πετύχουν αργά ή γρήγορα, συνήθως δύσκολα, αρκεί όμως να το θέλουν πραγματικά. Ας βουτήξουν στο θαυμάσιο της ζωής, ας βουτήξουν, ας παλέψουν, κι εφόσον, το ξαναλέω, το θέλουν πραγματικά, θα πετύχουν το στόχο τους. Τι ωραίο πράγμα, να χεις το χρόνο για να παλέψεις, να κάνεις λάθη και τέλος να επιτύχεις. Δεν πρόκειται για ρομαντισμό, αλλά για την ίδια την πραγματικότητα της καθημερινότητας.

9 σχόλια


  1. ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

    "ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ":

    "ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΔΡΑΚΑΣ ΤΟΥ!"


    Μάριο Σοάρες (ιδρυτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας, δύο φορές πρωθυπουργός και εκλεγμένος από τον λαό πρόεδρος της Δημοκρατίας για δύο θητείες): "Σε μια τόσο ενδιαφέρουσα στιγμή η Ελλάδα, μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, θα αποφασίσει για το μέλλον της χωρίς να συνεχίσει να αποδέχεται τις πολιτικές της λιτότητας που την οδηγούν στη φτώχεια, την οποία της επέβαλε η κυρία Μέρκελ και στις άλλες χώρες του Νότου. Με μεγάλη χαρά παρακολουθώ τις δημοκρατικές και κοινωνικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τον φίλο και σύντροφό μου Αλέξη Τσίπρα, που τόσο εκτιμώ και θαυμάζω".

    Guardian: «Δημιουργημένος από την κρίση, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο κόμμα ενάντια στο κατεστημένο και τη λιτότητα που παίρνει την εξουσία στην ευρωζώνη» αναφέρει, τονίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα γίνει ο νέος εθνικός ηγέτης στα 40 του. «Το Βερολίνο και η Αθήνα παραμένουν οι δύο πόλοι της βασικής ευρωπαϊκής συζήτησης και μία νίκη του Τσίπρα είναι μία απάντηση σ' αυτή τη συζήτηση που όλοι θα ακούσουν. «Αυτό φαίνεται απίθανο… Το Grexit θα δημιουργούσε προηγούμενο, διαλύοντας την καθορισμένη με συνθήκη υπόσχεση ότι η συμμετοχή στο ευρώ είναι μη αναστρέψιμη». «Η αποβολή της Ελλάδας, μετά από όσα έχει περάσει, θα προκαλούσε μαζική δυσαρέσκεια για το Βερολίνο σε άλλα μέρη της Ευρώπης, αναφέρει ο Guardian. Θα ήταν τοξική».

    PROFIL (Αυστριακό ευρείας κυκλοφορίας περιοδικό): «ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΥΡΙΖΑ!». Ολοσέλιδο σχόλιο του Georg Hoffmann-Ostenhof, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι αν ήταν Έλληνας, θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές, με το σκεπτικό ότι η νίκη του κόμματος θα ήταν θετική όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Ο αρθρογράφος κάνει λόγο για τις απειλές της Ευρώπης περί “Grexit”, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός προσπάθησε να τις εκμεταλλευτεί προκειμένου να προσελκύσει ψηφοφόρους, ωστόσο οι Έλληνες δεν πτοήθηκαν από αυτή την «ξεδιάντροπη και άνευ προηγουμένου» απόπειρα εκφοβισμού. Την ίδια ώρα κανείς στην Ευρώπη δεν μιλά πια για “Grexit” και είναι προφανές ότι οι εταίροι έχουν συμβιβαστεί με την προοπτική ότι θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Αλέξη Τσίπρα, το κόμμα του οποίου κερδίζει όλο και μεγαλύτερη συμπάθεια, και μάλιστα από εκεί που δεν το περίμενε: για παράδειγμα, οι Financial Times επαινούν τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ να τα βάλει με τους ολιγάρχες, ενώ στο ερώτημα αν είναι τόσο ριζοσπαστικό το αίτημα του κόμματος για διαγραφή του χρέους, η –ειρωνική- απάντηση που δίνει η ίδια εφημερίδα είναι ότι αυτή η ιδέα είναι τόσο ριζοσπαστική, ώστε σχεδόν όλοι οι “mainstream” οικονομολόγοι έχουν εκφραστεί υπέρ της.

    SPIEGEL: Η γερμανική κυβέρνηση θα αναζητήσει -όπως και τα προηγούμενα χρόνια- και με τη νέα κυβέρνηση μια «συμβιβαστική φόρμουλα». Σε σχέση με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ o αρθρογράφος συμφωνεί σε ό,τι αφορά την αναγκαιότητα ενός κουρέματος του χρέους και ειδικότερα στην εκτίμηση ότι «η ευρωζώνη στο σύνολο της θα βγει από την κρίση μόνον εάν διαγράψει ένα μέρος του χρέους». Υπό αυτό το πρίσμα, γράφει το SPIEGEL, οι εκλογές στην Ελλάδα θα μπορούσαν να αποτελέσουν «έναυσμα για μια αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ: Ο Άδωνις σε τηλεοπτικό στούντιο, υπόσχεται ότι η ΝΔ θα πάρει τα σπίτια του κόσμου!

    Ολόκληρο το studio ξεσήκωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης της ΝΔ με τα όσα συγκλονιστικά είπε για την άρση των πλειστηριασμών, τις Τράπεζες, μετά από το «πάγωμα» του γνωστού νόμου Κατσέλη, ο οποίος προστάτευε τον ελληνικό λαό από το να μη χάσει το σπίτι του στα χρόνια των Μνημονίων.

    Αφού πιέστηκε και τα επιχειρήματα του τηλεοπτικού τραπεζιού τα μετέτρεπε σε «διακοπές» έφτασε στο σημείο να πει το απίθανο που συνοψίζεται στο ότι δεν μπορεί να προστατεύεται για πάντα η πρώτη κατοικία, αλλιώς δεν θα… ανακάμψει η οικοδομή.

    «Θα χάσουμε τα σπίτια μας για να ανακάμψει η οικοδομική δραστηριότητα;», τόνισε χαρακτηριστικά η υποψήφια βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Πειραιά, Νίνα Κασιμάτη, για να προσθέσει ότι «πείτε και άλλα. Σας αφήνω…».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επικίνδυνοι είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

    Ο κύριος έχει σχέση με τον Πολιτισμό ; Και πως στήριξε η συγκυβέρνηση τον πολιτισμό ; Την υγεία ; Την παιδεία;

    Μαύρο θα φάτε την Κυριακή. Όσο μιλάτε, τόσο μεγαλώνουν τα ποσοστά του Σύριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άλλες 4 μέρες μαύρης προπαγάνδας από το σάπιο καθεστώς Σαμαρά- Βενιζέλου. Άλλες 4 μέρες μαύρης προπαγάνδας από τα βρωμοκάναλα και τις βρωμοφυλλάδες.

    Άλλες 4 μέρες εκβιασμών , εντός και εκτός Ελλάδας, που στόχο έχουν να διαλύσουν το Τραπεζικό σύστημα και την Ελληνική Οικονομία και τους Έλληνες και να στηρίξουν τους σύγχρονους κοτζαμπάσηδες.

    Εμετός και αηδία από τα διαφημιστικά σποτ της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Οι άνθρωποι που φόρτωσαν τις 10 επόμενες γενιές με δημόσιο χρέος 350 δισ. ευρώ, τολμάνε να ζητάνε τη ψήφο μας. Το αίμα των χιλιάδων συνανθρώπων που χάθηκαν λόγω μνημονίου από το 2010 ζητά δικαίωση. Ποιος αληθινός άνθρωπος και πατριώτης μπορεί να ψηφίσει Σαμαρά, Βενιζέλο και Γ. Παπανδρέου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Είναι επικίνδυνοι. Ας το μάθει ο κόσμος"

    Μα ήμαρτον! αυτόν τον επικύνδινο κύριο δεν υπάρχει κανένας να τον μαζέψει;
    ΑΝτί να λέι τις καπιταλιστικές αρλούμπες του ας κάνει καμμιά περφόρμανς να φανεί χρήσιμος τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ότι δεν ζεί ούτε από την πολιτική ούτε από το δημόσιο, σας λέει τίποτα καλοβολεμένοι προλαλίσαντες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  7. ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΣΤΗ ΝΔ, ΠΑΚΙΚΟΒΛΗΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΛΕΝΕ:

    "ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ: Ο Άδωνις σε τηλεοπτικό στούντιο, υπόσχεται ότι η ΝΔ θα πάρει τα σπίτια του κόσμου!"


    Ολόκληρο το studio ξεσήκωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης της ΝΔ με τα όσα συγκλονιστικά είπε για την άρση των πλειστηριασμών, τις Τράπεζες, μετά από το «πάγωμα» του γνωστού νόμου Κατσέλη, ο οποίος προστάτευε τον ελληνικό λαό, από το να μη χάσει το σπίτι του στα χρόνια των Μνημονίων.

    Αφού πιέστηκε και τα επιχειρήματα του τηλεοπτικού τραπεζιού τα μετέτρεπε σε «διακοπές», έφτασε στο σημείο να πει το απίθανο που συνοψίζεται στο ότι: "Δεν μπορεί να προστατεύεται για πάντα η πρώτη κατοικία, αλλιώς δεν θα… ανακάμψει η οικοδομή." (!?!)

    «Δηλαδή θα χάσουμε τα σπίτια μας για να ανακάμψει η οικοδομική δραστηριότητα;», τόνισε χαρακτηριστικά η υποψήφια βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Πειραιά, Νίνα Κασιμάτη, για να προσθέσει: «…πείτε και άλλα. Σας αφήνω…».

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  8. "ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΑΝΙΚΟ ΠΙΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ. ΤΟΝ "ΑΔΕΙΑΣΕ" ΚΑΙ Ο ΝΤΡΑΓΚΙ":

    Με τις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της ΕΚΤ διαψεύδονται όσοι έσπειραν τον φόβο και τον πανικό. Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση, την οποία και θα αξιοποιήσει η επόμενη ελληνική κυβέρνηση (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ) προς όφελος της χώρας. Ο κ. Ντράγκι με την σημερινή ανακοίνωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων απάντησε στις ακραίες περιοριστικές πολιτικές τασσόμενος υπέρ της ποσοτικής χαλάρωσης διαφοροποιούμενος από τις ακραίες νεοφιλελεύθερες φωνές στις οποίες δυστυχώς συγκαταλέγεται και ο κ. Σαμαράς. Όλοι γνωρίζουν πως κινήθηκε ο απερχόμενος πρωθυπουργός. Αντί να ταχθεί υπέρ της «ποσοτικής χαλάρωσης» στάθηκε απέναντι συμπαραταγμένος με την κ. Μερκελ.

    Είναι χαρακτηριστικό πως τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο κ. Σαμαράς κορύφωσε την κινδυνολογική προπαγάνδα προσδοκώντας ότι έτσι θα μετριάσει το μέγεθος της επερχόμενης εκλογικής του συντριβής.

    Ο ελληνικός λαός με ωριμότητα και ψυχραιμία θα προχωρήσει μπροστά. Η ελπίδα έρχεται, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. η Ευρώπη προχωρά.

    Η ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΤΩΜΑΤΩΝ, ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΤΕΠΕΣΕ!!

    Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!! ΣΥΡΙΖΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟΣ, ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η μοναδική ρεαλιστική ψήφος, χρήσιμη και ωφέλιμη, είναι η ψήφος στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

    Τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια σταδιακή αύξηση ψηφοφόρων προς τους ΑΝΕΛ. Φεύγουν μαζικά από ΝΔ και από το χώρο των αναποφασίστων και πηγαίνουν στους ΑΝΕΛ. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τους δείχνουν στο 3,5 % και με την αυξανόμενη τάση, θα πιάσουν πάνω από 5%. Είναι δεδομένο ότι έτσι θα μπορέσουν να μπουν και σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και να εκπροσωπήσουν ένα τμήμα του κέντρου και της κεντροδεξιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση